Hamileyim ve korkuyorum..

skvev

AskerimYollarınıGözlerim
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
23
0
6
35
İstanbul
Eşim askerde daha 9.5 ayı var.. ve ben 5 haftalık hamileyim Aslında en çok istediğim şey
Eşimin abisinin karısı da hamile o 3 ay sonra doğum yapacak..
Eşime söyledim çok mutlu oldu.. Fakat ben korkuyorum onsuz nasıl olacak.. Eşimin ailesi ile kalıyorum. Fakat annesi 3 ay sonra yanımdan gidecek ve bebek bakacak. Ben tek başıma kalacağım. Ya yetemezsem ona.. Dua edin benim için..:26:

Allah yardımcın olsun canım ilk üç aydan sonra daha kolay olur. o zamana kadar yalnız olmayacakmışsın bak. içini ferah tut dua et bol bol.

Canim hayirli ugurlu olsun. Merak etme Allah dagina gore kar veriyot bende iki tane var ve 3 numara geliyor ve benimde balanim yardim edenim yok ama buyuyolar

İlk çocuk olmasa birde eşim burda olsa beli daha rahat olacağım..
Sorumluluk çok büyük nasıl kalkacağım altından bilemiyorum..
Rabbim hepinizin yavrularına sağlıklı uzun bir yaşam dilerim sizlerle birlikte :)

canım hiç korkma zaten etrafında birileri olsa da olmasa da bütün yük annede oluyor.. ben 28 yaşıma kadar kucağıma bebek almamıştım -gerçekten- etrafımda bebekli akraba arkadaş da vs hiç olmadı.. resmen kara cahildim.. evet annem vardı ama ne sorsam "ay 30 sene olmuş hatırlamıyorum" diyordu.. biraz panik olunca hooop bebeği kucağıma tutuşturuyordu adeta.. okuyarak sorarak doktorumla paylaşarak kendime de güvenerek hallettim çoğu anne gibi.. sen de başaracaksın canım.. inan kucağına alınca bambaşka bir güç gelecek sana da her anneye geliyordur muhakkak.. bebeğinle başbaşa bambaşka bir dünyanız olacaktır herşey güzel olacak sen bunları düşünüp hamileliğinde strese girme.. doğuma kadar çok araştırıp kafanı bulandırma ama düzgün iyibirkaynak kitap edinip oku.. fikir sahibi ol.. bi problem olursa meraklanma kv de doğum yapan akraban da koşar gelir..

Hep hayal ederdim eşime naz yapacağım diye. Kısmet değilmiş.. İnşallah herşey gerçekten güzel olur. Anneliği başarabilirim.. İlk öğrendiğimde büyük bir şoktu benim için. Bir bu eksikti dedim kendi kendime. 21 yaşında biri yalnız olacak biri için çok zor.. Yada bana öyle geliyor. Korkularımda yavaş yavaş geçer inşallah. Allah yardımcımız olsun..
Kardeşlerime ben baktım ama bunun onlara baktığım gibi olmayacağını biliyorum..

herşeyde bir hayır vardır.. belki senin ve eşin için böylesi daha bile hayırlı olur.. eşlerin birbirlerini yıpratabildikleri bir dönemi daha güzel atlatacaksınız belki de.. iyi düşün.. anneliği başaracaksın canım..yeterki korkup kendini yıpratma.. inan düşündüğün kadar zor değil.. eşin de çok meraklanmasın üzülmesin oralarda.. yaşın küçük ama yaşla da olmuyor..hatta ilerleyen yaşlarda insan daha tahamülsüzleşebiliyor.. "bir bu eksikti" deme ama ya.. "bebişim geliyor oley" de:))) evlenmeden önce babaannemle konuşurduk anneliği.. derdimki "ay ben anneliği başarabilir miyim acaba" babaannem kıs kıs gülerdi " e be kızım kimler kimler doğurmuş da büyütmüş sen neden yapamayasın" kulağımda çınladı bu cümle hep.. rahmetli hayatta olsaydı sana da aynısını derdi eminim.. sevgiler..

Hamilelik boyunca yanında kimse olmayacak mı? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…