• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve mutsuzum

Öncelikle sizin bebekten daha ciddi sorunlarınız var...
ıkinizde çalışmanıza rağmen maddi sıkıntılar içindesiniz, ne iş yaptığınızı bilemiyorum ama 2 kişi çalışıp da bu kadar maddi sıkıntıda olmanızı anlayamadım, iraadeniz dışşında borçlanmalar falan mı oldu?

Eşiniz sıkıntıya gelemiyor ve sorumluluklarından kaçıyor, ya eve gelmiyor yada sizin kafanıza kakıyor...

Ben sizin çok da mutlu bir evliliğiniz olduğu kanısına varamadım nedense...

Bebek olduğunda da sıkıntıyla karşılaştığında sizin başınıza kakacağını, sizi bebeğinizi büyütürken yanlız bırakavcağını düşünüyorsanız niçin hamile kaldınız Allah aşkına, niye korunmadınız?? Günümü yanlış hesaplamışım bir mazeret değil, takvim yönteminin bir korunma yöntemi olmadığını bas bas bağırıyorlar. Kendinizi maddi ve manevi olarak çocuk için hazır hissetmiyorduysanız doğru düzgün korunsaydınız...
Günümü yanlış hesaplamışım, hamile kaldım deyip sonrada durumumuz kötü, eşim asabi, sorumluluktan kaçar, aldırmamızı istiyor ama söylemiyor, benim dile getirmemi istiyor demeniz kadar saçma bişey göremiyorum....

ıçinizdeki o küçücük cana nasıl kıyacaksınız??? Ha aldırmyıp da doğurursanız da gene o küçücük canın hayatı mahvolacak, hem maddi sıkıntı yaşayan bir annebaba, hem maddi sıkıntıları yüzünden o küçücük canı suçlayacak bir baba, istemediği halde baba olmuş bir adam, ve bundan karısını suçlayan bir adamla o bebğin nasıl bir hayatı olacak????

Belki çounuz bu yazdıklarım çok sert bulacaksınız, ama maalesef birilerinin bu arkadaşı kendine getirmesi lazım...
Baştan hatalı olduğunu söylemesi lazım...

Bence bu çocuğu aldırırsanız yazık olacak, ama doğurursanız daha da yazık olacak....

Yaa anlamıyorum nasıl da herkez bir olmuş sakın bebeği aldırma diyebiliyor??
Aldırmasın da ne yapsın? Yani kocası bu bebei istemyor, hamile kaldığı için kadını suçluyor ve kafasına kakıyor, maddi açıdan sıkıntıları var ve adam bu sıkıntılarla yüzleşmek yerine evden kaçmayı, yada içine kapanıp kendini soutlamayı tercih ediyor...
Zaten varolan bir çocuğun bile sorumluluğunu almamış, babannesinde bırakmış, ikinci bir çocuğun sorumluluğunu alabilir mi sanıyorsunuz...
Ha anne olmak benim hakkım, ben bebeğimi tek başına büyütürüm diyorsan, doğur... Ama belli ki eşin bu konuda sana destek olmayacak...
Ha bu arada o çocuğun içinde bulunduğu ortamdan dolayı psikolojisinin nasıl etkleneceğini de düşünün....

gelen nasibiyle gelir
sakın aldırmayın,eşiniz bunalımda olduğu için böyle davranıyor olabilir
zaman geçtikçe oda alışır bebeğinize

canım senin fikrin nedir ne yapmayı düşünüyosun

ben bebğime her geçen gün daha da bağlanıyorum. Ona kıymam ben. Beni üzen yalnızlık duygum. Ben gerekirse bebğimle ikimizede bir hayat kurabilirim. Eşimsiz. Sadece çok üzgünüm eşimin tavırlarından dolayı.

Biliyorumki eşimsiz kuracağım bir hayat da ilk önce bebeğim çok yıpranacak. Sonra da ben. Ama biz başarabiliriz umarım

allaha şükredin size bir çocuk nasip ettiği için...
borçlar zaten hiç bitmez...
çocuk rızkıyla gelir...
bir bebeğe sahip olabilmek için yıllarca tedavi görenler var...
bunu düşünerekten aldırmayın...

yazdıklarından hamile kaldıgını :teselli:bilerek oldugunu anladım Allah yardımcın olsun.

Öncelikle sizin bebekten daha ciddi sorunlarınız var...
İkinizde çalışmanıza rağmen maddi sıkıntılar içindesiniz, ne iş yaptığınızı bilemiyorum ama 2 kişi çalışıp da bu kadar maddi sıkıntıda olmanızı anlayamadım, iraadeniz dışşında borçlanmalar falan mı oldu?

Eşiniz sıkıntıya gelemiyor ve sorumluluklarından kaçıyor, ya eve gelmiyor yada sizin kafanıza kakıyor...

Ben sizin çok da mutlu bir evliliğiniz olduğu kanısına varamadım nedense...

Bebek olduğunda da sıkıntıyla karşılaştığında sizin başınıza kakacağını, sizi bebeğinizi büyütürken yanlız bırakavcağını düşünüyorsanız niçin hamile kaldınız Allah aşkına, niye korunmadınız?? Günümü yanlış hesaplamışım bir mazeret değil, takvim yönteminin bir korunma yöntemi olmadığını bas bas bağırıyorlar. Kendinizi maddi ve manevi olarak çocuk için hazır hissetmiyorduysanız doğru düzgün korunsaydınız...
Günümü yanlış hesaplamışım, hamile kaldım deyip sonrada durumumuz kötü, eşim asabi, sorumluluktan kaçar, aldırmamızı istiyor ama söylemiyor, benim dile getirmemi istiyor demeniz kadar saçma bişey göremiyorum....

İçinizdeki o küçücük cana nasıl kıyacaksınız??? Ha aldırmyıp da doğurursanız da gene o küçücük canın hayatı mahvolacak, hem maddi sıkıntı yaşayan bir annebaba, hem maddi sıkıntıları yüzünden o küçücük canı suçlayacak bir baba, istemediği halde baba olmuş bir adam, ve bundan karısını suçlayan bir adamla o bebğin nasıl bir hayatı olacak????

Belki çounuz bu yazdıklarım çok sert bulacaksınız, ama maalesef birilerinin bu arkadaşı kendine getirmesi lazım...
Baştan hatalı olduğunu söylemesi lazım...

Bence bu çocuğu aldırırsanız yazık olacak, ama doğurursanız daha da yazık olacak....

ee arkadaşım onunda farkında oldugu hataları yüzüne vurarak bu olayı çözdün mü yani,bi sen misin buradaki akıl abidesi?bir laf vardır bekara karı boşamak kolay diye!!!!gerçekçi olmakta fayda var ancak,bir annenin duygularını kaleme alırken çok daha dikkatli olmalıydınız.bazı yorumlar tecrübe ve olgunlukla yakından alakalıdır,keşke akıl süzgecimizi daha iyi kullanabilsek!

eşinin istemediğini için sana bu tavırı yapıyooo.sende istediğin için eşinin yaptığını kabullenemiyosun hayırlısı olsun bi çocuk büyükmek çok zor unutma hiç bişey göründüğü gbi kolay değil sağlık olsun...

yaptığının dönüşü olmıcak çok iyi düşünmen gerekio . bence eşinle tekrar konuşmayı dene . onunda istemesi lazım bebeği.ama o istemio diyede git bebeğini aldır demem çok ama çok saçma olur. çevremde bi çocuğum olsun diyen birçok insan var. dünyada en güsel hisleri yaşattıran insanın canından kanından bi parça dünyaya getirmesi ne kadar güsel bişeydir kimbilir . . . :çok üzgünüm:

benim kuzen vardı bende1 aylık hamileyim dedim inan dı bana diyemedi ama anladım sen yaparsında ben yapamazmıyım tavrıyla hamile kaldı eşinin kredi borcları vardı tefecilere düştüler ödeyemediler o cocugu sefalet içinde doğurdu kimseden kimseye fayda yok

bebek nasibiyle beraber gelirmiş..bi çok evlilikde kurtarıcı olduğuna şahit oldum ben..umarım sizin içinde uğurlu gelir..

neden bu kadar acileci davrandın eşin 1 sene ertelemek istemiş sağlık olsun kader

ee arkadaşım onunda farkında oldugu hataları yüzüne vurarak bu olayı çözdün mü yani,bi sen misin buradaki akıl abidesi?bir laf vardır bekara karı boşamak kolay diye!!!!gerçekçi olmakta fayda var ancak,bir annenin duygularını kaleme alırken çok daha dikkatli olmalıydınız.bazı yorumlar tecrübe ve olgunlukla yakından alakalıdır,keşke akıl süzgecimizi daha iyi kullanabilsek!

Benim çözüm sunmadığımı söylemişsiniz ama ben sizin de bir çözüm sunduğunuzu göremedim....
Zaten ortada benim yada birbaşkasının çözebleceği bir durum yok.
Bir ben bekar değilim...
İki manevi olarak kendimizi hazır hissetmediğimiz için korunuyoruz,yanlış hesaplamalara yol açmayacak bir yöntemle...
Yani bekara karı boşamak hiç de kolay değil hanfendi...

Akıl abidesi olduğumu hiçbiryerde hiçbirzaman söylemedim...

Bir annenin duygularını rencide edecek hiçbirşey söylemedim... Yaşımı ve olgunluk durummu bilmeden keşke böyle bir eleştiri yapmasaydınız. Ben de sizin yşınızı bilmediğim için sizli konuşuyorum farkındaysanız.

Ben sadece şunu söyledim, evliliği çok da mutlu gibi değil, dolayısıyla baştan böyle bir duruma mahal vermeseydi keşke. Ama olmuş artık... Dedm ki eşiniz muhtemelen sıkıntılarının sorumluluğundan kaçıyor. Bebek de lduktan sonra herşeyin sorumlusu olarak sizi yada bebeğinizi görecek, bu da hiç hoş bir durum değil..
Buna katlanabilecekseniz doğurun dedim...

hayırlı olsun bebek ne güzel şey su dünyada düşünsene senin bir parçan olmayanlarda var onu düşün her bebek bereketiyle gelir bunu sakın unutma herşey düzelir

Back
X