• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve sigara içiyorum

Günde bir paket içen biri olarak bende bıraktım.. Astım hastası olabilir ciğerleri problemli olabilir, beynine oksijen gitmeyip Allah korusun engelli olabilir.. Belki de onu hiç göremeyebilirsin 🥺 şimdi birşey olmaz ilerleyen haftalarda aniden kalbi durur onu aniden kaybedersin ne olduğunu bile anlayamazsın 😓 Allah korusun bunlar olmasını hiçbir anne istemez biliyorum..Ama kararlı olmak lazım sigara içtiğiniz sürece zaten içiniz rahat olmayacak..Bebeğinize birşey olsa tek sorumlusu da siz olacaksınız bunları düşünün..

Aslında bu söylediklerimizi zaten biliyorsunuz psikolojik olarak kendinizi rahatlatmak istiyorsunuz bir yol arıyorum en azından deniyorum gibi falan... Burdan biz ne yazarsak yazalım siz istemedikten sonra sigarayı bırakmayacağınızı bildiğim halde yine de yazdım.. Sizin kafanızda bitirmeniz lazım kararlı olmanız lazım.. Her bir dal sigara zaten 3-5 dakika sürüyor değer mi 3-5 dakikalık zevk için bebeğinizi zehirlemeye?? Ben hep bunu düşündüm eşimden de destek alarak bıraktım sigarayı... İnşallah sizde bırakırsınız 😊

Öncelikle kötü yorum yazmak ya da eleştirmek haddime değil. 12.haftaya kadar tamamen bırakırsanız erken doğum riski ve diğer riskleri minimuma indirirsiniz. Tabi bu 12.haftaya kadar içeyim sonra bırakırım diye düşünmeyin bırakamazsınız. Bi an önce komple kesmeye bakın. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz, ben 12 yıldır içiyordum, bir gün bile bırakmamıştım şimdiye kadar önce 1 tane içtim sonra tamamen bıraktım haftalar oldu ağzıma sigara sürmeyeli, içilen ortamda dahi durmuyorum. Bebeğime kıyamadım ben başkası isterse bebeğini öldürüyorsun desin önemli olan sizin kendinize ne söylediğiniz. Ben size burada böyle derim siz strese girdim dersiniz bi sigara yakarsınız. Ben bebeğim aklıma gelince içemedim. Tiksinenler falan olmuş ben tiksinmedim de tamamen Özgür irade.

7 haftalık hamileyim ve bir türlü sigarayı bırakamadım. Bir günde 1.5 paket bitirirdim şimdi yarım pakete düşürdüm. Lütfen bana öyle şeyler yazın ki çat diye keseyim sigarayı.
Bile bile kendi canını kanını zehirliyorsun. Bırakman için en büyük sebep zaten hamile kalmandı. Ben sigara içtim bebeğime birşey olmadı hikayelerini duyup kendini kandırıyorsan yapma. Sakat doğmasa bile birsürü sağlık sorunu olması yüksek ihtimal.

Bir tanıdığım da hamileyken sigara içiyordu, çocuğu doğduğundan beri hastaneden çıkmıyorlar. Çocuğun hem bağışıklığı çok düşük hem de akciğerinde problem var. Ben sadece sigaraya bağlıyorum bu durumu. Madem hamilelik sürecinde sigarayı bırakamayacaktınız çocuk düşünmeseydiniz. 7 hafta boyunca zehirlemişsiniz. Çok kızıyorum sizin gibilere

Bebeğiniz sizin yüzünüzden hasta olursa ne yaparsanız yapın her şey için çok geç olacak. O çaresiz pişmanlığı yaşamamak için bir daha sigara içmeyin!

Doktorunuzla konuştunuz mu?hamileyken kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum ama eğer kullanılıyorsa belki nikotin bandı/sakızı va gibi yardımcı bişey önerir? Dediğim gibi hamileyken kullanılıp kullanılmadığını kesinlikle bilmiyorum, doktorunuza danışın.

İnsanların bağımlılıkları olabilir ama ya hamile kalmayacaksın yada bırakacaksın.belli basit bir örnek olacak; mesela bende kola bağımlısıyım. .gerçekten çok tüketiyorum ve seviyorum.hamileyken ve emzirirken asla içmedim. .açıkçası canım da çekmedi😊irade irade

Direk bugun elinizdw ne varsa ya birine verin, ya da cope gonderin. Bir daha elinize almayin. Kriz anlarinizda sizi rahatlatacak atistirmaliklari vs hazir edin.
Buraya bu konuyu actiginiza gore birakmaya niyetlisiniz, o zaman bir gun bile kaybetmeyin, hemen bugun yapin.

Dr. Cem ficicioglu yazısını paylaşıyorum:

Bebeğin gelişiminden, kadının daha zorlu bir süreç geçirmesine kadar etkileri bulunmaktadır. Bazı gebelik vakalarında bebeğin anne karnında ölmesine bile neden olduğu belirlenmiştir. Bu etkileri bir arada toplarsak;

• Hamilelikte erken doğum tehdidini ve riskini arttırır
  • Gebelik sırasında düşük tehlikesi daha yüksek olur
  • Gebelik kesesinin erken zamanda açılmasına neden olur
  • Bebeğin anne karnında henüz gelişmeden düşük kilolu doğumuna neden olur
  • Gebelik sırasında kanamalara neden olarak, bebeğin kaybedilmesi etkisini gösterebilir
  • Bebeğin yeni doğan döneminde ölme olasılığını arttırır
  • Gebelik döneminde sütün C vitamini miktarını, bebeği besleme etkisini azaltır
  • Doğumla birlikte bebekte çeşitli hastalıkların ortaya çıkması sağlar
  • Lohusa döneminde annedeki süt miktarını azaltır
  • Bebeğin pnömoni ve bronşit olma riskini arttırır

7 haftalık hamileyim ve bir türlü sigarayı bırakamadım. Bir günde 1.5 paket bitirirdim şimdi yarım pakete düşürdüm. Lütfen bana öyle şeyler yazın ki çat diye keseyim sigarayı.
Ben antidepresan kullanıyordum sırf bebegim iyi olsun zarar görmesin diye günlerimi sürünerek yaşadım ona rağmen içmedim ki doktorlar sigaranın daha zararlı olduğunu soyluyo annesin kendinden feraget etmeden olmaz

Bir tanıdığım da hamileyken sigara içiyordu, çocuğu doğduğundan beri hastaneden çıkmıyorlar. Çocuğun hem bağışıklığı çok düşük hem de akciğerinde problem var. Ben sadece sigaraya bağlıyorum bu durumu. Madem hamilelik sürecinde sigarayı bırakamayacaktınız çocuk düşünmeseydiniz. 7 hafta boyunca zehirlemişsiniz. Çok kızıyorum sizin gibilere
Bilinçli bi gebelik değildi kazayla oldu diyebilirim normal şartlarda iki yıl daha düşünmüyordum ama nasibi şimdiymiş

Daha bagimliliginizi bitirmeden ne diye hamile kaliyorsunuz ki? Bizim toplumda bazi insanlarin ne kafa ile hamile kaliyorlar anlamak hic mümküm degil. Simdi cok sey yazarim da. Ban yemeye degmez. Her cocuk da sansli cikmiyor ki yola

Lütfen bilip bilmeden konuşmayın isteyerek olmadı kazayla hamile kaldım ve başım üstüne dedim beklemediğim zamanda olduğu içinde haliyle zorlanıyorum

Lütfen bilip bilmeden konuşmayın isteyerek olmadı kazayla hamile kaldım ve başım üstüne dedim beklemediğim zamanda olduğu içinde haliyle zorlanıyorum
İsteyerek veya değil şuan o bebek sizin rahminize düştü ve sigara onun için zararlı ötesi yok ki. Hem öyle birşey yazın ki vazgeçeyim diyorsunuz hem eleştiriye kızıyorsunuz. İçin hanımefendi daha çok için doğunca bebeginizde bir sorun olursa ömür boyu kendini suçlamayın ama.. Ne anneler ne bağımlılar gördüm yakınımda, hamile olduğunu duyar duymaz sigarayı ve zararlı şeyleri kestiler olay kafada bitiyor. Biz ne desek boş bence.🤷‍♀️

2 ay önce 5 aylık hamileydim bende sigsrayı bırakamadım ama çok da içmiyordum günde en fazla 3 tane ama 5 aylıkken kalbi durdu oğlumun ilk bebeğimdi çok pişman oldum ve hala sigara yüzünden kendimi suçluyorum o yüzden bırak iradene sahip çık.

Hic bir korunma yöntemi 100/100 korumuyor tek basina. Seks hayatiniz varsa hamile kalma ihtimali her zaman var. Simdi hamile oldugunuzu biliyorsunuz degil mi? Ben digerleri gibi söyle bebegini düsün kul hakki felan diye konuya girmeyecegim konuya hic. Dedigim gibi her cocuk sansli yola cikmiyor. En azindan doktorunuza danisin sizi bu konuda yönlendirsin. Ilk 12 hafta gelisim icin cok önemli

Yani bebeğinizin engelli dogma ya da ağır kronik hastalıklara yakalanma ihtimali var, daha ne olsun. Bir insanın hayatıyla bu kadar kolay oynanmaz. Onun sahibi değilsiniz, o size emanet. Annelere üzülmek kimsenin haddi değil ama o bebeğe cok üzüldüm

Back
X