hamileyim vede sigarayi birakmak icin destek

umutla_bekleyis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
426
178
Kizlar ben yeni hamileyim 6 7 senedir sigara kullaniyorum. Lutfen beni motive edin birakiyim icmemeye calisiyorum ama cok stres yapiyorum.
Lutfen kirici yazilar yazmayin inanin psikolojim fln bozuldu. Sadece aranizda birakanlar bana destek olacaklar varsa yazsin.
Ben bu kadar iradesizim iste...

Ben tiskinmisim ilk zzamanlarinda sonra cnm istemisti icmemek lazim bir anne hamileyken icmis cocuhun cigerleri iflas etmis dogdugunda bide yuzu simsiyah cikmis diye duymustum.

Artık sadece siz değil çocuğunuzu ve tüm geleceğini etkileyecek...ileride bunu öğrenirse eğer sizin ona bu durumda bile değer vermediğinizi düşünüp üzülecek. Anneniz içsin ister miydiniz ? Ya da herkesin annesi bebeği için bırakırken sizinki içse ne düşünürdünüz?

Ne yapiyim kizlar evde bulundurmayimmi.. yada baska ugraslarmi buluyum bana bi yol gösterin... bulantilarim baslasada tiksinsem diyorum. Ama daha hic bir belirti yok:mad:

Ben bebeğimi öğrendikten sonra günde bir tane içerek bırakmayı düşünmüştüm ama yapamadım kıyamadım yavruma.ya bişey olursa düşüncesi yetiyor zaten bırakmak için ewmde bile içirmiyorm artk sigara.zor degl sende bırakabilirsin bırakmalısında.ewdede bulundurma tabiki

Mutlaka doktorunuzla bu konuyu konusun. Sigara icmediginizde yarattiginiz stres ve sinir de hic iyi değil özellikle hamilelik baslangicinda...

Bu yüzden durumunuzu en iyi doktorunuz değerlendirip size alternatifler sunabilir..

Hala olayin ciddiyetinin farkina varmadim sanirsam doktora da gitmedim henuz 10nda gunum var insallah birakacam kizlar hepiniz cok sagolun desteginizi bekliyorum

Ya tamam bağımlısınızdır falan da bebeğinizi düşünün biraz.Çok ciddi zararlar verebilir.
Annelik duygusu çok güçlü değil midir ben bilmiyorum ama.
Neyse bir düşünün çocuğum mu daha değerli yoksa o pis sigara mı ?

Bence bırakma çocuk belki ilerde astım veya anfizem olur belkide olmaz belki olur diye böyle bi zevkten o güzel kokudan sarı dişlerden kokan saçlardan mahrum kalma

asla asla asla içme! çocuğuna daha büyük kötülük yapamazsın
sigarada bir sürü kansorejen var
senin yüzünden bebeğin düşük zekalı olur,erken yaşta birsürü hastalığa yakalanır kanser olur
çok net gelişim geriliği olur
heee bunlar benim için okadar da önemli değil,canım çekmesi daha önemli dersen iç
sert eleştirmeyin demişsin ama bu konu bu kadar net
şimdiki hamile kadınlar paketli gıda bile tüketmeyip,karataya göre besleniyorlar,organik yiyiyorlar...
sen de sigarayı bırak,aklına geldikçe su iç,evde asla bulundurma,paketli gıda da tüketme,sigara yerine yemek yemek istersen ye,kilo olmak da kötü ama senin için en önemli şey sigarayı bırakmak..sigara içen arkadaşlarınla görüşme,yani senin sigara atağını tetikleyecek hiçbir duruma sokmamaya çalış kendini
mesela strese girdiğinde mi sigara içiyorsun..kendini strese sokan durumları tespit et,bunlardan kaçın..bu dönemde sinirlerin alınmış gibi davran.kendi kendine strese girmemeliyim de..zaten stres hormonları bebeği de etkiler

Kizlar ben yeni hamileyim 6 7 senedir sigara kullaniyorum. Lutfen beni motive edin birakiyim icmemeye calisiyorum ama cok stres yapiyorum.
Lutfen kirici yazilar yazmayin inanin psikolojim fln bozuldu. Sadece aranizda birakanlar bana destek olacaklar varsa yazsin.
Ben bu kadar iradesizim iste...
Hamile kalmadan once de acmistin benzer bir konu.
Bak nasilsa tiksinirim diye bir yanilgya dusme.
Hamilelikte tiksinti duygusu yasamayan bir suru kadin var.
Oncelikle dusuk ve erken dogum riskin olur.
Sonra da bebegine kalici zarar verme riskin.
Bu riskleri almak ister misin?

X