7 yıllık evli ve 7 aylık hamileyim. eşimle bu zaman kadar çok sorun yaşadık hepside maddiyat nedeniyle. üstelik eşimin durumu iyi olduğu halde.
çalışan bi bayanım evin geçimini ben sağlıyorum. eşim maaşını biriktiriyo . ama bankada ne kadar parası var neyi var yok bilmiyorum. bi kaç kez paramı vermemeye kalktığımda beni dövdü kaç kez evden kovaladı. gittim ama pişmanım dedi 4 kez barıştım şans verdim.ama değişen hiçbişi olmadı. yine paramı alıyo üstelik şşimdi hamilede kaldım. doğmudan sonra boşansam çoçuğumu elimden alabilirmi. ve benim 7 yıllık hakkım alabilirmiyim ondan. lütfen bilgi verin
Arkadaşım bu konu benide cok ilgili 6 sene her sekilde cocuk annede kalıyor peki 6 sene sonra baba hangi durumlarda alır kız babaya erkek anneye verilir diye duymustum oyle bişey var mı?meraba arkadasım gercekten cok üzücü bı durum Allah kolaylık versın.Ben bıkac aydır uyeyım ama sadece okuyordum ama senın durumunu okuyunca cevap yazmam sart oldu benım eşim avukat ona sordum bu durumu 6 yasına kadar cocugu alamazmıs eşin bankadakı paranın yarısını da alabilirmişsin. hakkında hayırlısı olsun.sağlıklı bi evlat versın rabbım.
cok ilgin.oncelikle uzuldum duruma..
madem bunca sorun yasadiniz niye cocuk yaptinizki?
keske bastan iyi dusunseydiniz.
Bir kere çocuğunu asla alamaz bundan emin ol.Kimse yeni doğmuş ufacık bebeği babaya vermez çok çok istisnai durumlar dışında.Eşinin para konusunda yaptığı ise son derece ayıp, yani senin paranı alıyor biriktiriyor ve bunlar sadece onun hesabında mı toplanıyor?Ortak hesap diye birşey var neden bunu diretmediniz?Gerçi dayak yedim diyorsunuz belki de korktunuz o halde.Boşanırsanız bankadaki paranın bir kısmının sizin paranız olduğunu ispatlamanız gerek.Üzüldüm halinize bebeğiniz varken sizi kapı dışarı atamaz zaten bebek olmasada atamaz kendi defolur gider.Bu ülkede kanun var ve medeni kanun herzaman kadını korumak üzere vardır.Kadın hakları daha ön plandadır.Bu kadar korkmayın, gerekirse donuna kadar alıp birde ayda kaç milyar nafakaya bağlatabilirisniz tabi evi terketmezseniz.Evi terkeden kaybediyor diye biliyorum.
İyi bir avukatla görüş bence evliliğiniz süresince evin geçimini senin üstlendiğini ispatla( ki sanırım şahitler bu konuda etkili oluyor,ayrıca faturaları hesabından falan ödediysen bunlarda yazılı kanıt olur) ve o pisliğin(kusura bakma bebeğinin babası ama dayanamadımsenağlama) biriktirdiği o paraları ona yedirme!!! Senden zorla saklayıp biriktirdiği o paraları maddi manevi tazminat davasıyla elinden al ve bebeğinle sıkıntı çekme... Lütfen güçlü ol,şunları yazarken bile gözlerim doldu ama sen bebeğin için ağlama sakın!!! Sana yaptıklarını burnundan fitil fitil getir,bunun için önce iyi bir avukat bulman gerek...Zaten davayı kazanırsan hangi bankada ne kadar mevduat biriktirmiş kabak gibi çıkar ortaya!!!Kötü Kazen
iyi günler arkadaşım...öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,durumunuz içinde üzüldüm geçmiş olsun...hamilelik döneminizde bu tarz stresler yaşamanıza gerçekten çok üzüldüm,hayırlısı olsun..,
Boşanma durumunda elbette çocuğun velayeti taraflardan birine verilecektir.
Sizin olayınızda boşanma olacak ise yeni doğan bebeğin bakım beslenme ve özellikle anne şefkatine olan ihtiyacı dikkate alındığında velayet size verilecektir.
Velayet konusunda eşinizin her zaman dava açma hakkı bulunmaktaysa da,velayetin değiştirilmesi için önemli gerekçeler olmalıdır.
Çocuğun bakımı ve gelişmesi için gerekli sorumlulukları yerine getiriyorsanız,çocuk sizin yanınızda mutlu ve güven içinde ise ve sizin yanınızda kalması çocuğun çıkarlarına uygun olduğuna hakim de kanaat getirir ise, velayet değiştirilmeyecektir.
Kısacası şimdilik velayet konusunda kaygı duymanıza gerek yok.Asıl önemli olan çocuğa sağlıklı bir ortam sunabilmektir.Bu ortamın ne olabileceğine siz karar vereceksiniz.7 yıllık hakkınızıda tazminat olarak alabilirsiniz....
bugüne kadar hiç banka hesabıma para yatırılmadı ne kredi kartım var nede başka bişi. sadece 3,5 yıldır çalıştığımı olduğu gibi eline veriyorum. bunun böyle olduğunu çevremdeki herkes biliyor. kanıtlarım. ama bankada parayı başkasının üzerine yatırıyorsa onu bilemiyorum. ünkü geçen yılda boşanma olayları yaşanmıştı . uyanıklık etmiş olabilir. allah bebeğime ve bana şans versin ne diyeyim
Canım benim başkasının üzerine yatırsada mahkeme sana tazminat ödemeye mahkum etti mi onu eşşek gibi çıkaracak ortaya paralarını!!! Ne olur güçlü ol,dünden beri aklımdasın:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Güçlü ol ki senin ve bebeğinin hakkını yedirmeyesin ona!!! Herşey çok güzel olacak inan...Bebişin ve sen üstesinden geleceksiniz herşeyin...Umudunu yitirme sakın Şeniz
yazık olmuş emeğine,alın terine,adama bak ya kadının parasını elinden alan adama adammı derim..
bugün hastayım oyüzden beynim durdu sanki nerdeyse her konuya bilemicem diyorum..
yani 7 yıldır paranı ona vermişsin,illaki mahkeme bunu gözönünde bulundurup bi tazminat verdirecektir
sana ma ben asıl neden bukadar sene bu adama katlandın ve döndükten sonra paranı vermeye devam
ettin ona takıldım..bu noktada tıkandığım için sana akıl veremiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?