Hamileyim:(

Konuya yorum yapmak yerine cimbizla yorum secip ona cevap yazanlar oldugu surece bu konu daha cook dagilir. Konu sahibesi bence korunma yontemini soylemekten cekinme sonucta ayni seyleri yapip korundugunu dusunup istemedigi bir suprizle karsilacak baska kisiler de olabilir.
 
Prezervatif iliskinin basindan itibaren takılırsa ve takili olmasina guvebilerek ice bosalma olmazsa koruyuculugu gayet yuksek bir yontem. Internette azicik arastirmayla da bu engin bilgiye sahip olunabiliyor. Konu sahibi ille de bu yontemle hamile kalmıştır diye bir sey demedim zaten. Geri cekilme yontemiyle hamile kalan cok insan var ona istinaden yazdim. Ilk mesajimin muhattabi da direk kendisiyken neden ustune vazife oluyor insanlarin anlayan beri gelsin.
İkinci mesajınızda direkt söz konusu korunma yöntemini, korunma yöntemi olarak kabul etmez şekilde dalga geçtiğiniz için.
 
Allah size hemen vermiski demekki biz bulamiyoruzcularla dalga gecme derecesine gelmissiniz yazik.

Dalga geçmiyorum. Sadece abartmamak gerek diye düşünüyorum.

Bu tarz konularda gelip de “biz bulamıyoruz, sen aldıracak mısın? Cani misin?” vs yazmanın gereği yok.

Kimse böyle bir vicdani yükün altına girmek istemez. Ama bunu göze aldığına göre demek ki kendince sebepleri var.

Bu sebeplerin geçerli olup olmadığı da kimseyi ilgilendirmez.

Aldırmanı/aldırmamanı tavsiye ediyorum deyip geçebilirsiniz. Sebeplerini de belirtebilirsiniz... Ama ben bulamıyorum, sen aldırma demek bir sebep değil, konu sahibi yaşamını kimsenin doğurganlık oranına göre şekillendirecek değil...

Son olarak, “biz bulamıyoruz” demek dini inanca da uygun değil. Allah’ın (ya da hangi dine inanıyorsanız o dindeki yaratıcının) takdiri olan bir konu için isyan etmek oluyor.
 
Bebek rızkıyla geliyorsa nasıl bu kadar çok aç çocuk ve aç bebek var dünya üzerinde?

Garip hurafelere inanmayın, kendinize inanın. Bakabilirim diyorsanız, onu gerçekten istiyorsanız gerekirse 2 kat çalışırsınız. Ama kimse size bebeğiniz olacak diye gökten para yağdırmayacak. Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar. Belki yardım da alabilirsiniz ondan emin değilim ama çok iyi düşünün derim. Ve eğer doğurmaya karar verirseniz hayırlı olsun :)
Tamam söylemek istediğim şey. .. ağzına sağlık doğru. .. rizkiyla gelirmiş
 
İkinci mesajınızda direkt söz konusu korunma yöntemini, korunma yöntemi olarak kabul etmez şekilde dalga geçtiğiniz için.
Korunma yontemi degil zaten. Bu tum doktorlar tarafindan da ifade edilen bir sey. Tartismaya acik bir durum degil. Zevk suyunun dahi sperm icerme ihtimali var. Dusuk de olsa gebe kalma riski var. Bence siz bu konuyu daha detayli arastirin.
 
Düşüncenize saygı duyuyorum ancak lütfen siz de benim düşünceme saygı duyun. Henüz beyni dahi gelişmemiş ve hiçbir şekilde acı çekmeyecek bir organizmayı aldırmanın neresi cinayetle eş değer oluyor çok afedersiniz ama? Bana kalırsa eşiniz ve siz de hazır değilseniz ve korunduysanız vicdanınız rahat bir şekilde aldırın derim. Çünkü "Allah rızkını bir şekilde verir" diyen insandan geçilmiyor çevre ama çocuğuma bakamam diyip çöpe, sağa sola atan insandan da geçilmiyor ortalık en çok da bu kadar "dindar geçinen" bir ülkede. Kürtaj cinayet değildir evet çok matah bir şey de değildir, ancak 2 kendini hazır hissetmeyen ve maddi durumu çocuk yetiştirmeye elverişsiz ebeveyndense kürtaj daha mantıklı görünüyor.
Allahın korundukları halde verdiği bir can rahme tutundugu anda onun gerı donusu artık olmuyor malesef bılımsel olarak da araştırırsanız anlarsnız bır gebelıgın ne denlı şekilde olustugunu anlasılan pek bılgınız yok. herşey bırden olusamaz ınsanın bıle yaradılısı muazzammi sekılde ılerler ve bunuılerlemesını durduramazsınız bu dupeduz cınayet Allahın işine karısmak. verdiği cana kıymak buymesını engellemek. Bunu inkar etmeyin şirke girmeyin azcık arastırı da ınsanları yanlıs yonlendırmenın de vebalını taşımayın. bu olduysa o çiftin imtihanıdır. ve daha ilk anlarda bu imtihanda gecemezse zaten bu da dupeduz cınayetın kanıtıdır.
 
bı cana kıymaya karşı cıkmak. sığ bakmaksa evet sığ bakıyorum hahahahhahahah
Ben ne kadar ağladım biliyor musunuz. Neden çünkü hamile olmama sevinemedim direk şartları düşündüm. Sizi de anlıyorum. Inşallah rabbim size de en kısa zaman da bi evlat nasip eder .bu söylediklerinizi yasadiklariniza veriyorum. Ağır ithamlarda bulunmussunuz çünkü
 
Konuya yorum yapmak yerine cimbizla yorum secip ona cevap yazanlar oldugu surece bu konu daha cook dagilir. Konu sahibesi bence korunma yontemini soylemekten cekinme sonucta ayni seyleri yapip korundugunu dusunup istemedigi bir suprizle karsilacak baska kisiler de olabilir.

Allah aşkına kendinizi haklı çıkarmak için konu sahibine söylemekten çekinme demeyin.

Cımbızla laf çeken sizsiniz. Konu sahibi korunma yöntemini sorgulamamış. Hamile artık, buna yorum istiyor...

Eğer siz toplumsal mesaj vermek istiyorsanız; varsayımla konu sahibine bilinçsiz korunuyorsunuz ithamında bulunmak yerine, kendi konunuzu açıp “ Geri çekilme, bir korunma yöntemi değildir” deyin rahat rahat.
 
Aslında çok katı değil manevi yönünüde düşünüyor. Bende aldırmayalım diyerek etkilemek istemiyorum .inanın o kadar kararsizki anlatamıyorum. Daha doktora gitmedik üç tane test yaptım üçüde çift çizgi cıktı. Ne kadarlık olduğunu bilmiyorum
O kadar katı değilse belki sonradan destekleyebilir. Yani asla istemiyorum derse sonradan çileniz bitmez yüzünüze vurur belki diye sordum. Ama onun da katı olmaması belki de işarettir:) belkilerle bu işler çok zor ama bebek doğana kadar zaman var. Belki 9 ayda kendinizi toparlarsınız ? Sonra da ilk bir sene çok fazla masrafı olmaz o sırada da belli bir birikim olur belki. Yaklaşık iki sene eder. Bu iki senelik dönemde durumunuz tahminen ne ölçüde düzelmiş olur hesaplayaabilir misiniz?
 
Genelde korunurken olan bebekler en hayırlı evlat oluyor.

Konu sahibi sen maddi durumun iyi olmadığı için korunmuşsun ama bebek olmuş artık. Bebeği sana veren Allah'ın kitabında
"Öyleyse artık yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de doyurup rızıklandıran biziz. Şüphe yok ki onları öldürmek pek büyük bir suçtur." yazıyor. Bu ayeti belki bakış açınız değişir diye yazdım. Hayat zaten planladığımız gibi gitmiyor ki. Umarım en doğru kararı verirsiniz.
 
Allahın korundukları halde verdiği bir can rahme tutundugu anda onun gerı donusu artık olmuyor malesef bılımsel olarak da araştırırsanız anlarsnız bır gebelıgın ne denlı şekilde olustugunu anlasılan pek bılgınız yok. herşey bırden olusamaz ınsanın bıle yaradılısı muazzammi sekılde ılerler ve bunuılerlemesını durduramazsınız bu dupeduz cınayet Allahın işine karısmak. verdiği cana kıymak buymesını engellemek. Bunu inkar etmeyin şirke girmeyin azcık arastırı da ınsanları yanlıs yonlendırmenın de vebalını taşımayın. bu olduysa o çiftin imtihanıdır. ve daha ilk anlarda bu imtihanda gecemezse zaten bu da dupeduz cınayetın kanıtıdır.
Sizi duyan dünyada mükemmel bir adalet var sanır da, dünyada en zengin ailelerin tek tük çocukları olur ve en güzel okullarda en mükemmel şartlarda büyürler. Durumu olmayanlar da düzinelerce çocuk yapar -düzgün korunamadıkları için belki de- ve o çocuklardan şanslı olanları kurtulur şanssız olanlarının hayatı mahvolur. Biraz gerçekçi olun hayatta
 
Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Sakına sakına herkes nasibiyle gelir rabbim sana nasip etmiş sen onun canına nasıl koyacaksın bunu cinayetten bir farkı yok rabbim verir bir kolaylığını bende 9 aylık evliyim biz istiyoruz bizim de olmuyor düşünsene ileride istediğinde rabbim hiç vermezse bir tane vermiş sen maddiyat için aldırıyorsun çocuğunun katili olacaksın
 
Back
X