Hamileyim:(

ben aldırsın demiyorum ki, umarım en doğru kararı verirsin diyorum.
ama rızkıyla gelir, sen doğur allah yardım eder denince de ister istemez, neden herkese yarım etmiyor diye soruyorum. yanılıyor muyum?

Ben sizi anladım saygı da duyuyorum açıklayacağım ama dini içerik yasak deniliyor sonra 1 ay banlaniyorum yinede anlat derseniz anlatayım :sus:

Eleştırilmek istemiyorsan yazma. Kendi kendine düşün ve kendinle konuş ozaman.

1- SEN değil SİZ. Haddinizi bilin!

2- İstediğimi yazarım, buna siz karışamazsınız. Yine haddinizi bilin!

Açın forum kurallarını okuyun. Sonra ahkam kesmeye kalkışın.

Merhaba konu sahibi, umarım bu mesajımı görürsünüz. Ben de evlendikten 7 ay sonra hiç beklemediğim bir anda öğrenmiştim. Şimdi 15 aylık bir oğluşum var. İlk şoku atlatmak iki haftamı aldı. Aylarca kimseye söylemedim. Psikolojik olarak hiç hazır değildim, haftalarca ağladım ama sonrası gerçekten çok güzel geçti. Evet hazır değilseniz biraz sakin kafayla düşünmekte yarar var. İlk test sonucunu beklediğimiz anı hatırlıyorum, eşimin ben asla hazır değilim deyişini falan. Şimdi o aldırsak mı diyen adam yeri geliyor benden fazla annelik yapıyor. Bu eşinizin değil sizin kararınız olsun, ileride doğsaydı yaşında olacaktı vs diye üzülen siz olacaksınız çoğunlukla, eşiniz değil. Bana sorarsanız lütfen çocuğunuzu doğurun, demek ki zamanıymış ve gelmiş, üstelik sizi seçmiş. Her gün iyi ki diyorum, iyi ki o şokla saçmasapan karar vermemişim.

ben aldırsın demiyorum ki, umarım en doğru kararı verirsin diyorum.
ama rızkıyla gelir, sen doğur allah yardım eder denince de ister istemez, neden herkese yarım etmiyor diye soruyorum. yanılıyor muyum?
Pelinciğim iş orada biraz dine kayıyor. Benim de sorguladıklarım çok oluyor bu aralar. Normalde çok inançlı bir insanım ama şu tecavüzler falan mahvetti beni.

İmtihan dünyası diyorlar ya 3 yaşındaki çocuğun ne imtihanı olabilir diyorum. Hadi sapığın imtihanı desen o zaman neden küçücük bir bebek çekiyor bunun cezasını diyorum. Senin söylediklerinde buna benzer.

Of yazmamalıydım aslında ama tutamadım kendimi. Çok da alakasız oldu.

Nasil korundunuz? Ya biz kadinlara yazik..vallahi kesin cozum olsun dedim spiral taktrdim kanamadan gebercem diye korkuyorum. Hap dedigin hormon condom delik cikti vs vs.

Sexi iki kisi yapio ama ceremesini kadinla cocuk cekiyor.. tabiiki kocan aldiralim diycek. Acaba yasayacagin agrinin yarisini ve vicdan azabini cekseydi ayni sekilde konusurmuydu?

Simdi konu sahibi arkadasim ilk bebeginmis ztn.. 5. Cocuk olsaydi mantiken bi yerde hak verebilirdim, ama cocugun anasi belli babasi belli...iyi dusun derim.

Ayrica ilerde cocuk icin ugrassan bu bebek aklina gelir kesin.. belkide hic zorlanmadan hamile kalirsin belli olmaz. Bu yorumuda sana tedaviler sonucu yavrularina kavusmus bi anne olarak yaziyorum.

Evet bizzat bende söyledim yine söylüyorum bu benim kendi inanış ve hayata bakış açım. Canlı olan yada içimde olan hiç farketmez bir bebeği Hem de kendi yavrusunun nefesine son vermek bana göre öldürmektir bende başka bir karşılığı yoktür. Milyonlarca insan gibi bende düşüncem belirttim .

Zira kimsenin yorumuna da sen nasıl böyle dersin demedigim gibi aynı saygıyı bekliyorum.

Konu Sahibi kardeşim dilerim bebeğinin o süt kokusunu içine çekersin Allahım hayırlar nasip etsin bundan sonra hayatında da
Bravo çok mantıklı konuşmuşsunuz o kadar boş konuşan var ki biz müslüman isek ona göre yaşağız dinimiz ise bundan yana değil

Üzücü ve sert yorum yok demişsiniz ama kürtaj olan insanları katil olmakla suçlamışsınız. Size vicdan diliyorum sadece.

Teşekkür ederim son derece vicdan li bir insan olduğumu çevremde söylerler tabi ki Allah bilir.

O bebegin yaşam hakkını savunduğum için de kendimle gurur duyuyorum.

Bende herkese vicdan diliyorum

Hayırlı aksamlar size

Ya aldirdiktan sonra bir daha anne olmak icin ugrasirsa? Ve olamazsa o zaman nolacak peki?

Evet biz bulamiyoruz ama en azindan cok sükür vicdanimiz var evlatlari olmayanlara laf sokacak kadar dusuncesiz degiliz. Siz de biraz dikkatli olun lutfen.

Ben aldır demedim, o nedenle bir daha anne olup olamaması beni ilgilendirmez. Kendisi karar vermeli...

Doğurma diyenler de doğur diyenler de o bebeğin sorumluluğunu almayacak, ama konu sahibi buradaki tavsiyelere göre yanlış bir karar verirse vebal almış olacaklar.

Bende kürtaj taraftari degilim ama birine katil gibi damgalar vurmaya da karsiyim. Heleki konu sahibi zor bir sürecten geciyor ve böyle agir laflar daha da bir cikmaza sokabilir. Ve su anda eside aldirma taraftari. Belki kendisi biraz destek görse kürtaji düsünmezdi bile. Biraz empati lütfen.
Bilindiği gibi, kürtaj bir bakıma bir canı yoketmek demek olduğundan cinayet sayılmıştır. Kuranda üç yerde genel manada bundan bahsedilir. Genel manadan kastımız, mutlak anlamda çocuğu öldürmektir. Bu. ana rahmindeki cenini düşürmek manasına geldiği gibi, doğan çocuğu ölduı me manasına da gelmektedir.

“De ki (Ey Allah’a karşı yalan uyduranlar!) Gelin de Allah’ın size neleri haram kıldığını okuyup (haber vereyim): Hiç bir şeyi o’na ortak koşmayın; ana-babanıza iyilikte bulunun. Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; sizin de onların da rızkınızı biz veririz hayâsızlığın açığına da gizlisine de yaklaşmayın; Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin.” Dinimzide böyle diyor hanfendi artık şu bebeğin aldırılmadınız normalleştirmeyin. Lütfen

Ben anlamıyorum kim maddi olarak hazır oluyor ki bebek için:işsiz:
Ülkemizde 15 yaş üstü kadın istihdamının oranı %30 bile değil.
Her 10 kadından 7 si sizin gibi zaten.
Yani kabaca sadece eşleri çalışıyor kendisi çalışmıyor.
Bebek için hazır olan yok ailelerden yardım isteyeceksiniz kreş yardımı alacaksınız kendiniz çalışacaksınız. Bu işler böyle

Son düzenleme:
[QUOTE="muzurtilki, post: 55009324, member: 638514"ay]yahu bırakın
kadın hangi yöntemle korunmuşsa korunmuş
şu anki sorun o değil
yeterince üzülmüş zaten
geri çekilme ile korunmuşsa da dersini almıştır çoktan
burada bir bebek söz konusu
hala yok spiral mi, geri çekilme mi
[/QUOTE]
aynı durumu başkası yasamasin diye soruyoruz.ayrıca gerçekten doğru korunduysa aldırma dusuncesindeyse içi bir nebze olsun daha rahat olur.kendi dikkatsizlik yüzünden hamile kalmışsa kendini daha çok suçlar.bir karar verme aşamasında buda bir kriter

Ya aldirdiktan sonra bir daha anne olmak icin ugrasirsa? Ve olamazsa o zaman nolacak peki?

Evet biz bulamiyoruz ama en azindan cok sükür vicdanimiz var evlatlari olmayanlara laf sokacak kadar dusuncesiz degiliz. Siz de biraz dikkatli olun lutfen.
Çocuğu olmayanlar için yapılan kötü yorumlara da aynı ölçüde üzülüyorum. Siz de o yorumları takmayın. Bir yeri tedavi etmek için diğer yerde yara açan yorumlar olabiliyor bazen. Geç olsun ama hayırlı evlat olsun. Hayırsız olup lanet okutacaksa ya da sonradan elimizden gidecekse varsın olmasın ne yapalım. Başımıza neler gelir hiçbirimiz bilmiyoruz. .

Pelinciğim iş orada biraz dine kayıyor. Benim de sorguladıklarım çok oluyor bu aralar. Normalde çok inançlı bir insanım ama şu tecavüzler falan mahvetti beni.

İmtihan dünyası diyorlar ya 3 yaşındaki çocuğun ne imtihanı olabilir diyorum. Hadi sapığın imtihanı desen o zaman neden küçücük bir bebek çekiyor bunun cezasını diyorum. Senin söylediklerinde buna benzer.

Of yazmamalıydım aslında ama tutamadım kendimi. Çok da alakasız oldu.

Hah tam bu işte,
Birine esek gibi calisirsin, gerekirse 2 is yapar çocuğunu buyutursun, aldirma demek baska, sen dogur Allah rizkini verir demek baska.
Banlansam da yaziyorum dayanamiyorum cunku, dunya adil bir yer degil, bu dunyada minicik bebekler tecavuze ugruyor, acliktan sefaletten ölüyor, kimin, neyin imtihani bu? Neyin adaleti?
Is ornek vermeye gelirse evet ben de bebegimi rahatlik icinde buyuttum, ama dunyada aclik ceken milyonlarca bebek varken, ben dogurdum allah yardim etti sen de dogur sana da yardim eder demeye dilim varmaz. O 3. Dunya ulkelerindeki zavallilarin suçu ne ki...

Evet hassas ve duygusalim , evet hormonlarim şuan da savunmaya geçmiş durumda. Ama lütfen bunu iyi düşünün.

Tabiki maddi yat çok önemli. Çocuğunuza gelecek sağlamak istemeniz de çok normal ve hatta böyle olması gerekir bencede. Ama korunma yöntemine rağmen zıpır tutunmus annesine ve çıkmış yola.

Lütfen bebegine kulak ver.

Hem inan bana gelen kismetiyle geliyor . Aç kalmaz açıkta kalmaz. Devletten de yardım alabilirsin maddi olarak.

Karar Tabiki senin. Ama inan bana evlat acısı 1 aylık da olsa ayni 10 yasinda da olsa ayni ateşiyle yanar içinde.

Bende evladimi kaybettim daha minicikti. Ama hala canım yanar ilk günkü gibi :(

Lütfen arkadaşım esin de iyi düşünsün. Hemen karar vermeyin.

Meleğin suanda senin kalp atışinla tutunuyor hayata.

B
ben istiyorum ama maddi yönünu düşününce olmaz diyorum dağılırız
gelir onlarınki belki yoldadır derler şimdi :olamaz:
yahu dünyada her yıl açlıktan, beslenme yetersizliğinden ölen milyonlarca bebek neden rızkıyla gelmiyor?
bizim komşu yengelerin başına gelir ancak böyle mucizevi hikayeler, ama samsundaki kübra bebek açlıktan ölürken kimse bunun rızkı nerdeymiş demez.

bi de kürtaj cinayetmiş, fetusun normal insandan ne farkı varmış,
bunu diyenler düşük yapanlara helva kavurup başsağlığına gidiyor mu cidden?
cenaze kaldırıp mezar mı yapıyorlar?
5 haftalık fetusle 5 yaşında çocuğu kıyaslamak nasıl bir mantığın ürünüdür, ben iptal...
Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.

5 haftalık ve 5 yaşa gelince de arasındaki tek fark anılar. İkiside bebek, ikiside benimle yaşamak için bu dünyaya geliyor. İkisininde koruyucusu benim. Birini koklayıp sarıp sarmışımdır birini sadece hissedip hayal etmişimdir. İkisinden de vazgeçemem. İkisininde yasını tutarım. Birinde yaşadıklarım için birinde yaşayamadıklarım için. İnsan hayatı bu kadar basite indirgenemez.

Durumu çok kötüyken dünyaya gelen bebeklerden biride abim. Annem bezlerini elinde yıkamış. 2 şort, 2 pijamayla büyütmüş. Şortları yama yapa yapa giydirmiş. İşe götürmüş. Alttan almış, grurunu kırmış, kendini unutmuş. Şimdi 30 yaşında abim. Annemde hala yaşıyor, zora girdi diye ölmedi yani. Anneliğinin hakkını fazlasıyla verdi.

Bilindiği gibi, kürtaj bir bakıma bir canı yoketmek demek olduğundan cinayet sayılmıştır. Kuranda üç yerde genel manada bundan bahsedilir. Genel manadan kastımız, mutlak anlamda çocuğu öldürmektir. Bu. ana rahmindeki cenini düşürmek manasına geldiği gibi, doğan çocuğu ölduı me manasına da gelmektedir.

“De ki (Ey Allah’a karşı yalan uyduranlar!) Gelin de Allah’ın size neleri haram kıldığını okuyup (haber vereyim): Hiç bir şeyi o’na ortak koşmayın; ana-babanıza iyilikte bulunun. Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; sizin de onların da rızkınızı biz veririz hayâsızlığın açığına da gizlisine de yaklaşmayın; Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin.” Dinimzide böyle diyor hanfendi artık şu bebeğin aldırılmadınız normalleştirmeyin. Lütfen

Normallestirmek gibi bir derdim yok. Ama ben insanlara kucak acar,dertlerini dinler ve yardimci olmaya calisirim. Cünkü cikmazda olani daha sa cikmaya sokmak bana ters hanimefendi. Dini konular burda ayrica yasak yoksa güzel de cevabimi da yazardim.

Back
X