Hamileyim:(

Hah tam bu işte,
Birine esek gibi calisirsin, gerekirse 2 is yapar çocuğunu buyutursun, aldirma demek baska, sen dogur Allah rizkini verir demek baska.
Banlansam da yaziyorum dayanamiyorum cunku, dunya adil bir yer degil, bu dunyada minicik bebekler tecavuze ugruyor, acliktan sefaletten ölüyor, kimin, neyin imtihani bu? Neyin adaleti?
Is ornek vermeye gelirse evet ben de bebegimi rahatlik icinde buyuttum, ama dunyada aclik ceken milyonlarca bebek varken, ben dogurdum allah yardim etti sen de dogur sana da yardim eder demeye dilim varmaz. O 3. Dunya ulkelerindeki zavallilarin suçu ne ki...
Ben de ikinci çocuğuma plansız hamile kaldım ve gerçekten şartlarımız çok iyi duruma geldi hamileliğimle birlikte fakat herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok.

Ama asla aldır da diyemem onun vebaline giremem. Buraya konu açmak bile yersiz aslında. En iyi kararı o verecek.

Çocuğu olmayanlar için yapılan kötü yorumlara da aynı ölçüde üzülüyorum. Siz de o yorumları takmayın. Bir yeri tedavi etmek için diğer yerde yara açan yorumlar olabiliyor bazen. Geç olsun ama hayırlı evlat olsun. Hayırsız olup lanet okutacaksa ya da sonradan elimizden gidecekse varsın olmasın ne yapalım. Başımıza neler gelir hiçbirimiz bilmiyoruz. .
Aynen canim benim tam olarak duygularima tercuman oldun. Ama insanlar biraz daha duyarli olmali bence. Neticede bir cogumuz bebek hasretiyle yanip tutusuyoruz. Zaten etrafta yeterince patavatsiz insanlar mevcut. Gerek yok kalp kirmaya.

Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.

5 haftalık ve 5 yaşa gelince de arasındaki tek fark anılar. İkiside bebek, ikiside benimle yaşamak için bu dünyaya geliyor. İkisininde koruyucusu benim. Birini koklayıp sarıp sarmışımdır birini sadece hissedip hayal etmişimdir. İkisinden de vazgeçemem. İkisininde yasını tutarım. Birinde yaşadıklarım için birinde yaşayamadıklarım için. İnsan hayatı bu kadar basite indirgenemez.

Durumu çok kötüyken dünyaya gelen bebeklerden biride abim. Annem bezlerini elinde yıkamış. 2 şort, 2 pijamayla büyütmüş. Şortları yama yapa yapa giydirmiş. İşe götürmüş. Alttan almış, grurunu kırmış, kendini unutmuş. Şimdi 30 yaşında abim. Annemde hala yaşıyor, zora girdi diye ölmedi yani. Anneliğinin hakkını fazlasıyla verdi.
Pelin cevabını verecektir ama söylemeden edemedim. Dünyada gerçekten de açlıktan ölen bebekler olduğunu biliyor musunuz?

Bi tane kızım var 6 aylık evli ve dünya kadar borç içindeyken öğrendim aldırmak için randevuyu alıp gittim ağlayarak vazgeçip döndüm şuan 13 yaşını bitirecek tam 6 yıldır uğraşmama rağmen -2 aşılama 2 tüp bebek - malesef olmuyor eşimde bende şimdi iyiki vazgeçmişiz de doğru kararı vermişiz diyoruz seni hiçbi konuda yargılayacak konuma sahip değilim ama ülke kadınlarımızda yapılan araştırmalar sebepsiz infertilitenin arttığını gösteriyor sadece herşeyi düşünerek karar ver anne olmak harika Bi duygu hamilelik duygusallaştırır insanı umarım kararın senin için hayırlısı olur

Gelin kızımız 14 haftalık hamile, patronları 1 ayda 3 birim değiştirdiler sanırım bezdirme politikasıydı kardeşimde çık demis çıktı isten, evet yasal değil ama kimseyi de hamile diye çıkarmıyorlar görünürde,bi arkadaşımı da şirkete uyum sağlayamamak kurum vizyonuna uygun olmamak vs gibi saçma bi şeyden çıkardılar

Adam akıllı korundun ve hamile kaldıysan diyecek bişey yok kk da herkes korunarak hamile kalıyo,neyse...

Sizin durum maddi açıdan cidden kötü mü yoksa idare ederiz durumunda mı buna karar vermek gerek,hiç oluru yoksa aldırmak en makul çözüm, ama ben mutlaka sınırları zorlardım sanırım aldırmazdım

Normallestirmek gibi bir derdim yok. Ama ben insanlara kucak acar,dertlerini dinler ve yardimci olmaya calisirim. Cünkü cikmazda olani daha sa cikmaya sokmak bana ters hanimefendi. Dini konular burda ayrica yasak yoksa güzel de cevabimi da yazardim.
Ben hangi cümlemle çıkmaza sokmuşum tav herkes istediğini der siz buna bu kadar takıldınız yasak yasak bir çocuğun hayatını yok edecem sonra aman öyle deme ben her türlü desteğimi yaparım korkma herkesin kendi aklı var

Cok pisman olursun.. bebek kismetiyle gelir. gerekçeniz cok sacma. Özgürlüğümden olcam de daha inandırıcı olur.
Maddi durum yok ne demek?? Anne demek yemeyip yedirmek giymeyip giydirmektir.. ama haberlerde goruyoruz ismi Anne olan sahislari. Eger oyle olcaksan ALDIR

Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.

5 haftalık ve 5 yaşa gelince de arasındaki tek fark anılar. İkiside bebek, ikiside benimle yaşamak için bu dünyaya geliyor. İkisininde koruyucusu benim. Birini koklayıp sarıp sarmışımdır birini sadece hissedip hayal etmişimdir. İkisinden de vazgeçemem. İkisininde yasını tutarım. Birinde yaşadıklarım için birinde yaşayamadıklarım için. İnsan hayatı bu kadar basite indirgenemez.

Durumu çok kötüyken dünyaya gelen bebeklerden biride abim. Annem bezlerini elinde yıkamış. 2 şort, 2 pijamayla büyütmüş. Şortları yama yapa yapa giydirmiş. İşe götürmüş. Alttan almış, grurunu kırmış, kendini unutmuş. Şimdi 30 yaşında abim. Annemde hala yaşıyor, zora girdi diye ölmedi yani. Anneliğinin hakkını fazlasıyla verdi.

+100000000

Ben anlamıyorum kim maddi olarak hazır oluyor ki bebek için:işsiz:
Bende tam bunu yazacaktım, ben hamile kaldığımda kendi iş yerimiz ve çok iyi gelirimiz vardı, işler birden bozuldu, işyerini kapatmak zorunda kaldık.
Eşim apar topar başka işe girdi, asgari ücretle. İş sahibiyken düşük maaşlı bir baba adayı oldu.
Doğumdan sonra çok uzun zaman 2 iş yaptı, sabah 7 gece 2 ye kadar çalıştı.
Şu an çok yaptığı işlere kıyasla gayet rahat, ve yüksek gelirli bir işe sahip.
Tabi ki oturmuş düzeni olanlar, belirli mesleği olanlar, memur olanlar ayrı tutulabilir..
Ama bunun dışında gelirler değişir, işler değişir.. Bugün 3 olan yarın 30000 olabilir yada tam tersi.
Önemli olan her durumda aile kalabilmek.
Allah sağlık versin, bebek masrafına yetişilir..

yine mi geldi bu kürtaj cinayettirciler
kürtaj cinayet ama ısrarla doğurup öz babanın kızını taciz ettiğini göre göre susup oturanlar çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp para için çocuğunu öz kardeşine satan ( ki ülkemizde binlerce var) anne baba çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp doğurduğu güne lanet eden 5 yaşından beri psikolojik ve fiziksel şiddete başvuranlar çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp kuş kadar maaşına 5 çocuk yapıp aç bırakan eve gelirken ekmeğin ucundan ısırdı diye dayaktan geçirenler çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp engelli doğacağını bile bile doğuran devlet maaş veriyor maaşını alırız diyen o aldıkları maaştan o çocuğa bir bot almayanlar çok vicdanlı

her hamilelik her kürtaj konusunda böyle sıktınız artık

Hah tam bu işte,
Birine esek gibi calisirsin, gerekirse 2 is yapar çocuğunu buyutursun, aldirma demek baska, sen dogur Allah rizkini verir demek baska.
Banlansam da yaziyorum dayanamiyorum cunku, dunya adil bir yer degil, bu dunyada minicik bebekler tecavuze ugruyor, acliktan sefaletten ölüyor, kimin, neyin imtihani bu? Neyin adaleti?
Is ornek vermeye gelirse evet ben de bebegimi rahatlik icinde buyuttum, ama dunyada aclik ceken milyonlarca bebek varken, ben dogurdum allah yardim etti sen de dogur sana da yardim eder demeye dilim varmaz. O 3. Dunya ulkelerindeki zavallilarin suçu ne ki...
Başka yerde bebekler ölüyor diye geleceğe dair bilgimiz olmayan bir bebeği mi öldürelim?

Afrikalılar aç, onlar rızıksız diye tüm bebekleri anne karnında öldürünce onlara yiyecek mi yağacak gökten?

Pelin cevabını verecektir ama söylemeden edemedim. Dünyada gerçekten de açlıktan ölen bebekler olduğunu biliyor musunuz?
Hanımefendi açlıktan, tokluktan, veremden, gripten, aşıdan, çividen, sudan, dereden, böcekten, sinekten, çiçekten, sütten ölen insanlar var. Ne olacak peki? Bu insanlar günlük besin ihtiyacının altına düşen, sokaklarda yaşayan insanlar değil ki. Eşi çalışıyor, kendisi çalışıyor. İnternete girebilecek kadar akıllı telefona ve ulaşıma sahip. Yapmayın, şu durumdaki insana açlıktan ölenleri hatırlatmak, o ölülere hakaret.

Ben hangi cümlemle çıkmaza sokmuşum tav herkes istediğini der siz buna bu kadar takıldınız yasak yasak bir çocuğun hayatını yok edecem sonra aman öyle deme ben her türlü desteğimi yaparım korkma herkesin kendi aklı var

Siz benim ne demek istedigimi dahi anlamamissiniz. Cehennemden önce imkanlardan bahsetse herkes ilk belki konular oraya hic gelmeyecek. Ben dedigim gibi dini konulara yasak oldugu icin girmeyecegim. Iyi aksamlar

Bir sekilde bereketlenip yetiyorsa bu bebeler neden açlıktan ölüyor diyorum ben de. Bereketlenip yetmiyor ki dunyada açlık diye bir sey var.

Ve evet 7 haftalik bir dusuk de yaptim, 6 yasinda bir kizim da var, tek farkin anilar olmadığını idrak edecek deneyime sahibim yani, daha olusmamis bir fetusle tek bir nefes de olsa yasamis bir insani kiyaslayamam bile.

Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Bebek naziğiyle gelir. Evinizi bereketlwndirir. Rabbim şimdi nasip ettiyse vardır bir bildiği de içind e büyüt yavrunu ikindi seçeneği sil. Ben hamile olduğunu öğrendiğimde açığa alınmıştım. Nice zorluklar atlattık ama bebişim şans getirdi. Görevime döndüm. Bebekle masraf artacak derken eşim antrenörlüğe başladı ek gelirimiz oldu. Rabbim kapılar açar hayırlısıyla.

Merhaba
Bende 9 aylik evliyim. Maddi degil manevi sorunlarimiz var. İlaçla korunuyorum fakat su durumda bile cocugum olsa buyuk konusmiyim ama aldiramazdim. Karar sizin tabi.

Back
X