Hamileyim:(

Biz şimdi kendi düşüncemiz aldırma dediğimiz için sizin bu verdiğiniz orneklerimi yapmış ya da susmuS onaylamis oluyoruz ?

Sikti niz beni demişsiniz ben demokratik bir ülkede yaşıyorum düşüncemi söylüyorum sikilabilirsiniz olabilir .
ben her doğuran çok vicdanlı kürtaj yaptıranlar da vicdansız bebek katilleri diyenler için yazdım
ve cidden her böyle konuda böyle aşağılayıcı bebek katili gibi yorumlardan çok sıkıldım

burada hepimiz kadınız
ileride kimin ne olacağı belli değil
bebeği kendini zehirlediği için aldırmak zorunda olanlar oluyor
sakat doğacağı ve bir doktorun deyimiyle yaşayan ölü olacağı için aldırmak zorunda olan oluyor
şu mesajları bir okuyun neler yazmışlar
bende madem öyle bunlar da var dedim

Olaya gunah diye yaklasmiyorum bunu bilin... Ama suan bosanmak uzere olan bir kadin olarak eger hamile olsaydim tek buyutur esimi ailemi karsima alir dogururdum... Ondan vazgecersen simdi ilerde aklina gelmickmi merak ediyorum nasil bir bebek nasil bir insan olurdu diye ben olsam asla kiyamazdim

Afrika'daki insanlar zaten kıtlıkla boğuşuyorlar ve korunmalari gerekirken imkansızlıklar yüzünden korunamiyorlar. Yiyecek ekmekleri bile yokken korunma meselesi sacma olur haliyle.. Imtihan dünyasi bizler niye öyleler diye sorgulayamayiz da zaten..
Ama bizler onlar kadar şanssız değiliz. ALLAH onlara da tüm muhtaçlara da yardim etsin.
Fakat konu sahibi sukur ki aç değil açıkta değil. Dünyaya bir evlat getirirse Afrika'daki çocuklar gibi aclik ceke çeke ölmeyecek. Bu verilen örnek yanlış bence.

Ölüyorlar çünkü anne baba kendi günlük kalori ihtiycını daha karşılayamıyor. Aldırmak gibi bi ihtimalleri yok, onun için bütçeleri yok çünkü. Çocuklar açlıktan ölmese hastalıkten ölüyor. Bir şeyin bereketlenebilmes için var olması lazım. Yok ki, kuruşları yokken bu hayata çocuk getiriyorlar. Korunma gereğide duymuyorlar. Bu örnekleri bu konu sahibine veremezsiniz.

Fetus dediğiniz şey bebeğin ilk hücreleri. Ne oluyor yani mercimek kadarken bebeğiniz değil de doğup ilk nefesi aldığında mı bebeğiniz oluyor? Herkes anneliği aynı aşamada hissetmiyor demek ki.

aynı şeyi söylüyoruz aslında,
bir şeyin olması için bir kaynak lazım,
kaynak yoksa gökten rızık yağmıyor, demek ki herkes rızkıyla gelmiyor.

diğer konuda diyeceğimi dedim aslında, inşallah kimse ikisini de yaşamaz, ama bir insanın ölümünü, bir fetusun kaybıyla kıyaslamak bile tuhaf geliyor bana,
hiç görmediğim bir komşumun düşük yaptığını duysam ay geçmiş olsun derim, ama bebeğinin öldüğünü duysam kahrolurum, anı yok bişey yok. ben tuhafımdır belki.

Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Bebek rizkiyla.gelir Allahin gücüne gider oyle.deme cnm hic.vermez bak ben 2 senedir cocuk sahibi olmak icin ugrasiyorm cift cizgiyi gorebilmek adina hep testlr negatf Allah yardm eder

Bir de bu hanım, erkek kardeşinin kız arkadaşına ödeyecekleri 15 binz tl lik başlık parasına acımazken, bebeğin emeceği 200 cc sütü çok görüyor.
Evet ya bende baktım konularına şaşırdım birde 19 yaşında yazıyor garip yani .
6 yıldır korunuyormuş .. umarım yaşını yalnis girmiştir . Ama ısrarla cevap vermiyor anlaşılan doğru .

Çalışarak bebeğe bakılabilir diyoruz zaten ama bebek rızkıyla gelmiyor, tüm bebekler rızkıyla geliyor olsaydı açlıktan ölen bebekler olmazdı diyoruz. Neden anlamamakta ısrarcısınız ve konuyu abuk subuk yerlere çekiyorsunuz anlamadım, yeter ama.
Yoo..
Konuyu ölen bebeklere çeken ben değilim.
Bereket diye bir şey var ve inanıyorum.

Sen inanmıyorsun.
Hepsi bu.

Konu sahibi afrikada yaşıyorum ne yapayım dedi de biz mi kaçırdık acaba ?
Türkiye de açlıktan yetersiz beslenmeden ölen bebek yok mu sanıyorsunuz
kayıta açlıktan öldü şeklinde yazılmıyorlar
ya yetersiz beslenme kaynaklı hastalıklardan yada doğal yollarla öldü deyip kayda alınan binlerce bebek var

Üç test yap tım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
maddi olarak şuan iyi değilsiniz yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. durumunuz iyi olsa bile yarın yine kötü olma ihtimali var. Aldırmayın.... Onu veren Allah rızkını da verir. o size tutunmuş sizde ondan vazgeçmeyin.

ben her doğuran çok vicdanlı kürtaj yaptıranlar da vicdansız bebek katilleri diyenler için yazdım
ve cidden her böyle konuda böyle aşağılayıcı bebek katili gibi yorumlardan çok sıkıldım

burada hepimiz kadınız
ileride kimin ne olacağı belli değil
bebeği kendini zehirlediği için aldırmak zorunda olanlar oluyor
sakat doğacağı ve bir doktorun deyimiyle yaşayan ölü olacağı için aldırmak zorunda olan oluyor
şu mesajları bir okuyun neler yazmışlar
bende madem öyle bunlar da var dedim

Bu konuda konu sahibinin sadece maddi bir tedirginlik ile tedirgin.

Anneyi zehirledigi noktada zaten anneyi kurtarmak esastır

Engelli olacağı durumlar da da yine bebegin yaşam hakkinın olduğunu inanıyorum.

Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Hayatım sigortam varsa devlet herşeyini karşılıyor doğduktan sonra da azıcık ta olsa destek veriliyor seni anlıyorum kıyma o minik kalbe kendini savunabilecek gücü bile yok size emanet o inşallah hayırlısı olur:KK200:

Peki gerçekten iki ebeveynin çocuklarına bir hayat sunamayacaklarsa onu dünyaya getirip getirmemesiyle aynı şey mi şu söyledikleriniz? Rızık olayından bahsediyorduk ben de Pelin de. Çalışarak bebeğe tabi ki bakılabilir ama bebekler rızkıyla gelmiyor, o rızkı annesi babası yaratıyor. Şimdi biraz anlayabildiniz umarım

Bir hayat sunmak dahi baslı başına tartışma konusu, nasıl bir hayat, örneğin anaokulundan üniversiteye özelde okutacağın bir eğitim hayatı mı daha mütevazi bir hayat mı, marka giysiler son model telefonlar mı orta direk bir hayat mı? Kimisi tek çocukla kalıyo en iyisini vereyim diye, buna şahit olduğum bi arkadaşım var hatta benim kardeşim oldu o tekti,ben sadece üniversiteyi özelde okudum o hep teddeydi şimdi ikimizde memuruz

3 5 10 sene sonrasını hesap ederek bir can hakkında yorum yapmak çok sağlıksız, ha cidden açlık sınırında ise bu insanlar bebeği falan geç keşke hiç evlenmeselerdi, ama daha ilk çocuk 3.çocuk üzerine de konuşmuyoruz

Yoo..
Konuyu ölen bebeklere çeken ben değilim.
Bereket diye bir şey var ve inanıyorum.

Sen inanmıyorsun.
Hepsi bu.
Konuyu ölen bebeklere çektiniz mi dedim?
En nefret ettiğim şeydir söylediğimi kendi anlamak istediği yerlere çeken insanlar.
Şansıyla gelmeyen ve şanssız doğan bebekleri görmezden geliyorsunuz diyorum sadece.
Siz berekete inanınca aç bebekler doymuyor. Ha bu örnek sadece Afrika'da da değil emin olun ülkemizde de böyle bebekler var ne yazık ki.

Türkiye de açlıktan yetersiz beslenmeden ölen bebek yok mu sanıyorsunuz
kayıta açlıktan öldü şeklinde yazılmıyorlar
ya yetersiz beslenme kaynaklı hastalıklardan yada doğal yollarla öldü deyip kayda alınan binlerce bebek var

Hastalıktan ölen yok mu onlara bakılmadığı için mi ölüyorlar?
Konun bununla alakası ne niye bu kadar yokuşa sürüyorsunuz konu sahibinin durumu bebek ölecek kadar kötü mu ?
Biz asgari ücretle ölmediysek hemde istanbulda 900 tl kira ile konu sahibinin bebeğinin de öleceğini düşünmüyorum...

Ya herkes aynı şeyi yazıyor aslında. Allah rızkını verir diyenler tabiki gökten para yapacağını düşünerek söylemiyor. Anne baba çalışıp çabalayacak çocuğuna gelecek hazırlayacak.

Karşıt görüşte olanlar da bunu başka bir yoldan söylüyor. Nitekim hepsi aynı kapıya çıkıyor :)

Back
X