Hamileyim ::::

Muserref20

Yok bir sitemim, hayatta herşey kısmet ..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
219
137
33
31
Arkadaşlar geçenlerde mesaj yazmıştım okuyanlar biliyordur.. 8 haftalık hamileymişim korunduğum halde çocuk kalmış dr bile şaşırdı.. 23 yaşındayım ve birisi 2,5yaşında diğeri 10 aylık 2 tane oğlum var ve benim ikinci doğumum çok sıkıntılı geçti ve ben bebeği aldırmayı düşünüyorum çünkü tek başımayım yanımda ailemden hiç kimse yok gebelik dönemim çok sıkıntılı geçermiş ve erken doğum riskş de var.. İki tane bana muhtaç yavrum var. Dini hükümlerini de çok iyi biliyorum çok çaresizim.. Bana kızmayın nolur başına gelen anlıyor. Bir haftadır aldıramadım cesaret edemedim çok kötüyümmm... Sanki aldırırsam başıma bir sürü felaket gelecek gibi ama aldırma fikrinden de yılmıyorum.. Nolur yardım edin :(((((

yani biz burda ne desek bos akil verilcek bi konu degil tamamen sana kalmis senin vicdanina kalmis bi durum ama fikrim gecen sefer actigin konuyu hatirliorum orayada yorum yapmistim hatta orda bi arkadas üçüz dogum yaptigini dusun demisti allah verir kolayligini yazmisti ole olsaydi bakamiorum die vazgecekmiydin birinden asla tabikide ayni sey degil ustelik bi cocugun nerdeyse kendini kurtarms doguma kdr 3.5 olcak cok zor bi durum haklisin ama allah o gucu sabri sana verir ins:super:

Çok zor bir durum uzaktan konuşmak kolayerine. Ama Rabbim nasip ettiyse aldırma derim.Çünkü yıllarca çocuğu olmayan bunun için uğrasan kisiler var.v
Bebek bir mucize ben de 7 aydır uğraşıyorum ama yok.halbuki zannederdim ki hemen olucak.ama öyle değil. Nasip etmişse bir hayır vardır. Sizin şer duşundugunuz şeyde hayır olabilir.

YAşayan hayatta olan evlatlarından hangisinin canına kıyardın zorlanıyorum diye? Karnındakinin onlardan tek farkı karnında olması. Oda canın kanın evladın. İyi düşün bunu yapıp psikolojisinden kurtulamayan çok insan var. Arkadaşım ikizlerden hemen sonra hamile kaldı. Aldırdı inanır mısın bilmem korunurken tekrar hamile kaldı şuan iki kızı bi oğlu var üçüz gibiler . Gel üzüldüğü şey Çan'ına kıydığı evladı

Arkadaşlar geçenlerde mesaj yazmıştım okuyanlar biliyordur.. 8 haftalık hamileymişim korunduğum halde çocuk kalmış dr bile şaşırdı.. 23 yaşındayım ve birisi 2,5yaşında diğeri 10 aylık 2 tane oğlum var ve benim ikinci doğumum çok sıkıntılı geçti ve ben bebeği aldırmayı düşünüyorum çünkü tek başımayım yanımda ailemden hiç kimse yok gebelik dönemim çok sıkıntılı geçermiş ve erken doğum riskş de var.. İki tane bana muhtaç yavrum var. Dini hükümlerini de çok iyi biliyorum çok çaresizim.. Bana kızmayın nolur başına gelen anlıyor. Bir haftadır aldıramadım cesaret edemedim çok kötüyümmm... Sanki aldırırsam başıma bir sürü felaket gelecek gibi ama aldırma fikrinden de yılmıyorum.. Nolur yardım edin :KK43:((((
akil vernek bize dusmez ama maddi acidan gucun varsa dogur illaki bakarsin oyle deme burda insanlar neler yapiyo hamile kalmak icin suan kimyasal gebelik geciriyorm he yerden gebelik haberleri geliyo gozumde yas yok tutuyorm kendimi ama cigerimde gitti o kanla birlikte o yuzden iyi dusun pisman olma onunda yiyecek ekmegi vardr belki

Ayrıca durumun yoksa da o kısmetiyle gelir.rızkı veren Allah.korunduğun halde olduysa dunyaya gelecegi varmış. Yapma gerçekten cok zor imtihan ama yapma derim.

hiçbir şeklde başkasının yorumu ve düşüncesiyle alınacak bi karar değil. ne aile durumunu, ne maddi durumunu biliyoruz... en yakın arkadaşım kürtaj yaptırdı, ona bile akıl veremedim. çünkü tamamen hayati bir konu. kürtaj ya da değil, umarım sizin için en doğru kararı verirsin.

veren allah rızkını da verir demek kolay da, vermiyor işte nedense...

sakin aldirmayin onun vebalini kaldiramasiniz iki tane cocugunuz erkek belki bu kiz olur nerden bileceksinis birakin erken dogum riski varsa vardir ALLAHDAN iyimi bilicek doktor benim teyzemin gelini bi kizi vardi ikinciye hsmile kaldi olumle burun buruna geldi doktorlar tercih yapmasini istediler ya bebek ya sen dediler inat eti bebeyi aldirmadi hergun yatak dosek uzandi ona surekli birseyler gozukuyordu hergun yasli sakalli adamlar goruyordu onlarla konusuyordu hepimiz umudumuzu kestik olucek diye beklerkn dogumunu sezeryanla yapti masallah nur topu gibi bi oglu oldu 4 ay gevmeden ikinciye hamile kaldi ben kendim bile 9 ay boyunca uzandim bi cocugum olsun diye suan bile ikinci icin ugrasiyorum RABBIM size bahsetmis bunun gunahi agir gelir size aldirmayim zaten nasibi yoksa duser kalbinizi ALLAHA verin diyer iki yavrunuza aciyin bak benim eltimin annesi bi kiz iki oglu olmus ucubcuye hamile kalmis koncasi zorla aldirmis aradan 4 gun gecmis bi kaza sonucu bi oglu daha oldu suan okadar pismanki ke

buradaki çoğu insan muhafazakar olduğu için yok rızkıyla gelir yok nasıl kıyacaksın falan diyeceklerdir. 2 tane evladın var ve zaten bakıma muhtaç olduklarını söylüyorsun. inancına göre eğer gercekten geçerli sebebin varsa günah olacağını asla düşünmüyorum. bence nasıl olsa rızkıyla gelir diyerek yeteri kadar ebeveynlik yapılamayacak çocukların dünyaya getirilmesi daha da günahtır. eğer ki yaşın olsa, veya hiç evladın olmasa söylemim başka olurdu ama lütfen o çocuğa annelik yapabileceksen doğur. etrafımız nasıl olursa bakılır diyerekten yetişmiş terbiyesiz, kavgacı saygısız ve gürültücü çocuklarla dolu.

hiçbir şeklde başkasının yorumu ve düşüncesiyle alınacak bi karar değil. ne aile durumunu, ne maddi durumunu biliyoruz... en yakın arkadaşım kürtaj yaptırdı, ona bile akıl veremedim. çünkü tamamen hayati bir konu. kürtaj ya da değil, umarım sizin için en doğru kararı verirsin.

veren allah rızkını da verir demek kolay da, vermiyor işte nedense...

nefes almasi sag saglim dogmasida bi riziktir gersey karin acligi deil

buradaki çoğu insan muhafazakar olduğu için yok rızkıyla gelir yok nasıl kıyacaksın falan diyeceklerdir. 2 tane evladın var ve zaten bakıma muhtaç olduklarını söylüyorsun. inancına göre eğer gercekten geçerli sebebin varsa günah olacağını asla düşünmüyorum. bence nasıl olsa rızkıyla gelir diyerek yeteri kadar ebeveynlik yapılamayacak çocukların dünyaya getirilmesi daha da günahtır. eğer ki yaşın olsa, veya hiç evladın olmasa söylemim başka olurdu ama lütfen o çocuğa annelik yapabileceksen doğur. etrafımız nasıl olursa bakılır diyerekten yetişmiş terbiyesiz, kavgacı saygısız ve gürültücü çocuklarla dolu.

madi acidan sikintisi yokmus onceki konusunu okumustum manevi acidan sikintisi varmis riskliymis durumu iki tane cocugu var 3 neden aldirsin madi sikintisi yoksa tehlikesi varsa zaten kendiliginden duser aldirmasina ne gerek var o vebali kaldirabilirmi

madi acidan sikintisi yokmus onceki konusunu okumustum manevi acidan sikintisi varmis riskliymis durumu iki tane cocugu var 3 neden aldirsin madi sikintisi yoksa tehlikesi varsa zaten kendiliginden duser aldirmasina ne gerek var o vebali kaldirabilirmi

yani seninle aynı zihniyette olmadığım için cevap vermeyeceğim, çocuk büyütmeyi maddi olanaklarla tarttığınız için bu haldeyiz.

yani seninle aynı zihniyette olmadığım için cevap vermeyeceğim, çocuk büyütmeyi maddi olanaklarla tarttığınız için bu haldeyiz.
siz kendiniz yazmisiniz madiyati oyuzde madiyata girdim siz kendi msjlariniza bakin daha kadinin karnindaki kucucuk masum cocugu aldirmasi icin bos fikirler veriyorsunuz kadinin akli karisik zaten daha aldirmadan vicdan yapiyir bide sizin msjinizi okuyuo sizin zihniyete uysa sonu husran olur insallah sizin msj kayle bile almaz

arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz. konu sahibi aldırma kararından yılmıyorum demiş zaten. sadece vicdan yapıyor ve bizden destek istiyor bu konuda.

siz kendiniz yazmisiniz madiyati oyuzde madiyata girdim siz kendi msjlariniza bakin daha kadinin karnindaki kucucuk masum cocugu aldirmasi icin bos fikirler veriyorsunuz kadinin akli karisik zaten daha aldirmadan vicdan yapiyir bide sizin msjinizi okuyuo sizin zihniyete uysa sonu husran olur insallah sizin msj kayle bile almaz

önce Türkçeyi düzgün yazmayı öğren, noktalama işaretlerini falan aç bir oku yazını okuyamadım. sana göre boş ise okuma senin deyiminle de "kayle" alma. bayan fikir soruyor, senin gibi dogmatik açıdan bakmadığım için fikirime boş diyemezsin. senin gibi düşünseysi buraya başlık açmazdı. aman üreyin siz he günah aldırmak.

hangi haldeyz konuyu sen dini boyuta goturuyisn bence canm boyle sazan gibi girdim araya ama bu isin psikolojik boyutunda cogu insan dini butun bi insan degilm ama o psikolojiyi cogu kadin iyi bilir 3 cocugun var diyelim bakamiyorm diye birini sokaga atabilr misin atamazsin maddi sikintisi olsa zaten yazardi o bakamam demis sorun burda kendi bikecegi is hakkinda hayirlisi diyelin

hangi haldeyz konuyu sen dini boyuta goturuyisn bence canm boyle sazan gibi girdim araya ama bu isin psikolojik boyutunda cogu insan dini butun bi insan degilm ama o psikolojiyi cogu kadin iyi bilir 3 cocugun var diyelim bakamiyorm diye birini sokaga atabilr misin atamazsin maddi sikintisi olsa zaten yazardi o bakamam demis sorun burda kendi bikecegi is hakkinda hayirlisi diyelin

ben inanınki dini boyuta getirmedim, başlık açan bayan manevi yönden söylüyordu annelik yapamayacaksan lütfen doğurma dedim.

Pişman olursun gibi geliyo. Karar senin biz ne desek boş

ben inanınki dini boyuta getirmedim, başlık açan bayan manevi yönden söylüyordu annelik yapamayacaksan lütfen doğurma dedim.
tabiki en dogrusu o esim aksam dedi millet doguruyo cope atiyo biz yirtiyorz kendimizi çocuk icin suan kimyasal gebelik yasiyorm inan gordukce icim parcalaniyo o kadininda bo suru derdi vardr uzaktan konusmasi kolay bize ama iste bizde duygusal yaklasiyorz olaya.ben olsam buraya yazmazdim kadin kararsiz sanırım

Bak kendin bile soyluyorsun canim korunduğumuz halde oldu diye rabbim verdi onu elbet rizkini sabrinida verir diye dusunuyorum tabiki karar senin..

Back
X