ben kullandım cnm. bebeğimçok şükür sağlıklı. etrafımda da çok var kullanan .seni çok iyi anlıyorum bendede aynı rahatsızlık var. ilaçkullanmamak içi çok direndim ama emin ol o şekilde daha zarar veriyoruz bebeğe. doktoruna danış hafif dozda verir.
ben kullandım cnm. bebeğimçok şükür sağlıklı. etrafımda da çok var kullanan .seni çok iyi anlıyorum bendede aynı rahatsızlık var. ilaçkullanmamak içi çok direndim ama emin ol o şekilde daha zarar veriyoruz bebeğe. doktoruna danış hafif dozda verir.
merhaba
hakikaten yaşayan birinden duymak çok güzel. bende herşey iyi giderken 5.ay sonunda soğuk algınlığı yaşadım ve tıkanma ve kuruma oldu ondan sonra anksiyete başladı boğulucam korkusu ile başa çıkamadım. çoook uğraştım ama olmadı. psikiyatr bana lustral başladı kullanmamak için çok direndim ama olmadı. şimdi içim ezile ezile kullanıyorum. vücudum öyle tepki verdi ki kullanmayınca dayanılır gibi değil. bebeğime zarar veriyorum diye çok daha üzülüyorum. bana son 1 ay kala bırakıcaz dedi ama siz ne zaman başlayıp ne zaman bıraktınız. bebekte yoksunluk sendromu oluyormuş nasıl olacak bilmiyorum.
merhaba canım
okb hastalıgının ne oldugunu bılmıyorum ama ben panık atak tedavısı ıcın 2 yıl lustral kullandım.
hamıle kalmadan önce ılacı bıraktım.sıkıntı yasıyorum ama gebelıgı cokıstedıgım ıcın ıyı sayılırım.eger senındeboyleyse ve gebelıgı ıstıyorsan o zaten terapı gıbı gelıyor.doktorlar ılk 3 ay kulanmaya karşı.sadece daha hafif olan pasiflora falan kullanabılırsınız dıyorlar
3 aydan sonra ıse ılac tamamen zararsız demıyorlar.ama anne ılaçkullanmadıgında yasadıgı ve bebegı etkıleyen sorunlar eger ılacın etkılerınden daha fazlaysa, kar zarar tespıtı yaparak karar verıyorlar.yasın kac.henuz gencsen tedavını tamamladerım.ama su an hastalıgın hakkında bır bılgım olmadıgı ıcın daha fazla sey soyleyemıyorum.bence doktorunla ve bır kadın doğumcuyla goruş.acil şifalar dilerim
Merhaba,
Forumda geçen seneki yazışmalarınızı okudum. Ben de aynı hastalıktan muzdariptim ve Paxil kullanıyordum. Hamile kaldığımı öğrenince mecburen bıraktım. Şimdiye kadar ilaçsız dayandım ama artık dayanamıyorum. Şu an 7 aylık hamileyim, hatta 7,5'a yaklaştım. Artık ilaç içmek istiyorum, psikolojim berbart durumda. Yazışmalarınızı okuyunca merak ettim Hamileyken ilaç kullandınız mı? Sonuçları ne oldu? Bebeğiniz nasıl? Hangi ilacı ne kadar kullandınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgiler
Ben çok kotu kecirdim hamileliyi. Stresden kilo da verdim. Ama almadim ilac. Cunki ilac alsaydim bu seferde bebege bi sey olacak dusuncesi stres verirdi. Coook zorda olsa ilacsiz bitdi 9 ay. Cok sukur. .. MasAllah bebekde iyi....Bende okb hastasıyım 1 yıldır lustral kullanıyordum ama artık gebelik düşünüyorum. Önümüzde ki ay nasip olursa aşılama olacak. Şu anda 25mg lustral kullanmama rağmen yine de psikiyarima danıştım ve bana kesinlikle bırakmam gerektiğini sonuçta bu bir kimyasal dedi zaten hamile kalınca kendini çok daha farklı hissedeceksin bence ilaca hiç gerek kalmicak dedi. Bende şimdi bir gün kullanıp bir kullanmıyorum. Yani aşılama tarihine kadar bırakmış olacağım. İnşallah kendimi kötü hissetmem ve güzel bir hamilelik geçiririm. Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun...
En iyisi esinizle konusun. 9 ay boyunca size destek olsun. Ben birakdim. Evet yogun bir Depresyonda yasadim. Ama cok sukur Rabbim yardimci oldu. Ilacsiz dayana bildim. Esimde anlayis gosterdi bana.cerensu bebeğiniz nasıl ? herhangi bir etkisi oldu mu ilaç kullanımınızın ? Çok uzun yıllardır antidepresan kullanıyorum ve gebe kalırsam bırakacak olmamdan yoğun bir depresyon yaşayacak olmaktan korkuyorum. Bu açıdan çok önemli sizin verdiğiniz bilgiler.
merhaba ilk ayından itibaren kullandın mı?ben 7 haftalık hamileyim dr pasiflora verdiben kullandım cnm. bebeğimçok şükür sağlıklı. etrafımda da çok var kullanan .seni çok iyi anlıyorum bendede aynı rahatsızlık var. ilaçkullanmamak içi çok direndim ama emin ol o şekilde daha zarar veriyoruz bebeğe. doktoruna danış hafif dozda verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?