Bebek Beslenmesi Hamileyken Bebek Emzirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence de emzirilebilinir.
anne sütü bir mucize.öyle zehirleme olayı falan hurafe bence.ben oğlumu sütden keseli 4 ay oldu.
ama dün ateşlendiği için halsizdi.benim de hala sütüm kesilmediği için biraz emzirdim.çocuk kendine geldi.
yani 4 aydır gögüslerimdeki süt bozulmamış.
bu allahın bir mucizesi...

arkadaşlar bu konuyu hem dini yönden hem de tıbbi yönden cevaplayacağım size
isteyen uygular istemeyen uygulamaz

dini yönden eğer hamileyseniz ve bi bebeğinizz varsa emme döneminde olan o bebeğe o emdiği süt haramdır. isteyen açar okur diyanetin sitesini. çok saçma yok öyle şey olmaz falan demeyin dinden çıkarsınız...
tıbbi yönden de emzirme eğer gerçeklşiyorsa kandaki kadınlık hormonları artacağı için rahimdeki bebeğin düşmesine sebep olma htimali çok yüksektir.emzirirken düşük yapabilirsiniz

dini yönden eğer hamileyseniz ve bi bebeğinizz varsa emme döneminde olan o bebeğe o emdiği süt haramdır. isteyen açar okur diyanetin sitesini. çok saçma yok öyle şey olmaz falan demeyin dinden çıkarsınız...
tıbbi yönden de emzirme eğer gerçeklşiyorsa kandaki kadınlık hormonları artacağı için rahimdeki bebeğin düşmesine sebep olma htimali çok yüksektir.emzirirken düşük yapabilirsiniz

hayır canım haram değildir..
birçok alim cevaz veriyor
tanıdığım bi hocanın hanımıda emziriyordu

Dini yönünü bilmem; zehirler, tadı bozulur hurafelerini de anlamam.
Yalnız bilimsel olarak şunu söyleyebilirim. Emzirme sırasında rahim kasılmaları yaşandığından, emzirme rahimdeki bebeğin düşmesine neden olabilir. Bir de sadece hamilelik veya sadece emzirme bile zaten anneden çok fazla kalsiyum çeklimesine neden olduğundan ikisi bir olunca ciddi sıkıntı olabilir. Kimi doktorlar bunları düşünerek tavsiye etmiyor, kimi doktorlar da bunları göze almak pahasına bebeğin sütten kesilmemesini daha önemli bulduğu için emzirmeye devam edilmesini öneriyor.

Ben hamileyken emzirdim.doktorum izin verdi.kızım 2,5 yaşındaydı hamileyken 4 aya kadar emdi.şu an ikiside çok sağlıklı.

sevgili zeyl, bebeğin hayırlı olsun canım.. bende doğum yapcam bi ay sora, 1,5 yaşında oğlum var.. sen doğum yaptın di mi.. nası zor oluo mu 2 bebişle.. yardımcı olabilecek birileri var mı yanında canım

Kızlaarr 17 aylık oğlum 2 yaşına kdar emzirmeyi düşünüyorum ve hamileyim doktorum biliyor henüz kese görünmedi hcg takibi yapılıyor şu an emzirdiğimi biliyor ve bırak demedi. İki bebeğini emziren anneler bile varmış emZirmekten yanayım ama tedirgin oldum. Bana bir fikir lütfen :dua::110:

Benim de 10,5 aylık bir bebeğim var ve 6 haftalık hamileyim. . Doktorum gebelik 4-5 aylık oluncaya kadar emzirmeye devam.. Hiç sıkıntı yok dedi..

Çok şükür doktorum sorun yok kesmiyoruz dedi rahatladım ama çevre rahat bırakmayacak.

Suan hamileyim ve emziriyorum..
Dini yonden haram oldugunu soyleyenler nasil bu bilgiye ulasiyor anlayamadim.
Okadar arastirdim haram diyen yok..
Kuran da bunun hakkinda kesin bir hukum yok.

Neye dayanarak haram rizkini caliyorsun diyorsunuz ?

Suan hamileyim ve emziriyorum..
Dini yonden haram oldugunu soyleyenler nasil bu bilgiye ulasiyor anlayamadim.
Okadar arastirdim haram diyen yok..
Kuran da bunun hakkinda kesin bir hukum yok.

Neye dayanarak haram rizkini caliyorsun diyorsunuz ?

Arkadaşım sen boşver içini ferah tut. Tam gaz devam:)

Merhabalar .. 2.5 aylik kizim var ..ve sanirim yeniden hamileyim .. henuz kan testi yaptiramadim .. size sormak istedigim ...hamileyken bebeginizi emzirdiginizde daha sonra bir soru ile karsilastiniz mi ..bebeklerinizin saglik durumu suan nasil...ben emzirmeye devam etmek istiyorum fakat bazi yorumlar cok moral bozucu :(

Merhabalar .. 2.5 aylik kizim var ..ve sanirim yeniden hamileyim .. henuz kan testi yaptiramadim .. size sormak istedigim ...hamileyken bebeginizi emzirdiginizde daha sonra bir soru ile karsilastiniz mi ..bebeklerinizin saglik durumu suan nasil...ben emzirmeye devam etmek istiyorum fakat bazi yorumlar cok moral bozucu :KK43:
Ben 21 haftalik hamileyim hala kesemedim kizimi. Tek uykuya dalarken istiyor..
Doktorum bir sikinti olmicagini sadece annenin daha cok yorulacagi icin daha kuvvetli beslenmesi gerektigini soyledi..

Arkadaşlar, hamileyken emzirmenin dinen bir sakıncası yoktur, hiç böyle bir şey okumadım ben. Bebeği zehirler falan hepsi hurafe, deli saçması, tıpta böyle bir durum da yok. Sadece emzirirken pozisyon gereği anne hamile olduğu için daha çok yorulacak ve daha çok besine ihtiyaçı olacağı için anneye sıkıntı olur, bir de emme esnasında rahim kasılmaları olduğu için erken doğumu tetikleyebilir, bunun içinde kendi durumunuzu öğrenmek için doktora danışın.

Dinden mi cıkarız ?iyi oku burayı.eger diyanetin sayfasında yazanları ciddiye alıyorsan cocugun blug cagına gelince evlendir.9yasında filan yani.diyanet öyle diyor hadi bakalım!acın kur-andan bana gösterin hamileyken o süt bebege haram bilmem ne

Back
X