Hamileyken covid aşısı olan var mı arkadaşlar?

Gebeler için gerçekten riskli bir virüs ne yazık ki. Benim de sıram geldi ancak 3.trimestere doğru daha güvenilir olduğu bilgisini aldık araştırmalarımız sonucunda. 5. Aydan sonra olmayı düşünüyorum
 
Şöyle ki benzer durumlarımız olduğu için yazıyorum. Öğretmen olduğu için aşı hakkı doğdu. Aradım gerekli yerleri vurulmadığım için hak kaybeder miyim diye doğumdan sonra vurulmak istiyorsanız istediğiniz zaman randevu alıp yaptırabilirsiniz dediler. 90 yaşındaki insanlar bile aşı olmaya karar verip yeni randevu alıp yaptırıyorlar dedi.
 
İlk 3 aylık dönem bittikten sonra doktorum olabilirsin demişti
Malesef bana aşı çıkmadı. Çıksaydı kesin olurdum.
 
ben de şu an 9+5 günlük öğretmen bir hamileyim :) 2 hafta önceki gidişimde doktoruma sordum, 3 ayı beklemene gerek yok, çıktığı anda ol aşını, yakalanmak ikiniz için de çok daha riskli dedi. ama bunu çin aşısı için söyledi. Düşününce manıtıklı geliyor. mesela hamilelik sürecinde tetanoz aşısı da yapıyorlar.
 
Ben ilk dozu olmuştum, tekrar baştan alıncak yani neyse hepimiz sağlıklı olalımda napalım artık. En azından biontech’de ilk dozunda koruyuculuğu yüksek hiç olmazsa.
 
Eğitimciyim. Benim de aşı sıram hamileliğimin 10. Haftasında geldi. Sistem isteğe bağlı diyordu. Ben de doktorumu aradım. Kendisi Doç. Dr.... bana söylediği biz sağlıkçı arkadaşlara hangi hafta olursa olsun aşı yaptırmalarını öneriyoruz dedi. Eğer çocuklarla birarada olacaksan hemen ol yoksa 3. Ayı bekleyebilirsin tercih senin dedi. Ben de o ara uzaktan eğitime geçildiği için 3. Ayımı bekledim. Bir de hangi aşı tavsiye edersiniz diye sordum farketmez aynı dedi. Ama alerjen bünyelere Biontech önermiyoruz dedi. Benim alerjik astımım var. O yüzden sinovac istedim tabi aşı kalmayınca 3. Ayım çoktan geçti bu hafta sıra geldi inş olacağım. Sonuçta eski usül bir aşı grip aşısı gibi. Covid olmak Allah korusun alerjik astım için daha kötü. Ben aşıdan yanayım...
 
Ben de sağlıkçıyim ve aşımin 1. Doz ile 2. Doz arasında gebeliğim olmuş, şu an 17haftalik gebeyim, doktorum sorun olmayacağını söyledi.
 
Ben de 15. Haftanın son günü oldum. Çalışanlar için bence aşı mühim.
 
dondurulmus transfer oncesi aşi olmak mantiklimi sizce kizlar. bende ogrtmnem ve asi hakkim ptesi basliyor ve benimde en gec 2 hafta icinde transferim olacak ve kafam karisti. asi olmazsam eger eylulde okula nasil baslayacagim? henuz doktorumla konusmadim. ama ben hamilelik surecinde pek aşi taraftari degilim sanki. hamileligin olup olmayacagida mechul zaten ama daha simdiden stresi sardi. zaten yaşim 36 ve daha fazla ertelemek istemiyorum. aşi olayim 2-3 ay bekleyim deme luksum ne yazik ki yok(
 
Merhaba ben de bu konuyu araşrıyordum. Ben de sizin gibi sayılırım 3,5 yıldır olmuyor. Bu ay klomen tedavisine başladık. kesin olacak diye bişey yok ama ben de tedirgin oldum bazı doktorlar aşı olununca korunmayı öneriyor ben de 2-3 ay bekleyeyim diyemiyorum çünkü yaşım 37. Bir yandan da covide yakalanmak daha kötü sonuçlar doğurabilir. Kararsız kaldım Doktorum da henüz cevap vermedi.
 
az once dr'umla goruştum ve bana aşi için bekle transfer sonucuna gore planlama yapariz dedi. acikcasi benmde aklima yatan bu. sonuc negatif olursa zaten her sekilde asimi olacagim ama gebelik olursa da duruma gore bakip yol almak en dogrusu. cunku ben randevu alirsam muhtemelen tarnsferimle kafa kafaya gelecek tarihleri oyuzden hic istemiyordum. bi de şu durum da var aşi olunca kovid olmayacagiz diyede bir ihtimal yok evet daha hafif geciriliyormus ama işte aşıninda bilinmezligi hepimizi korkutuyor.. sen beklemeyi mi dusunuyorsun?
 
Ben aşı olmayı düşünüyorum benim doktorum da aşını ol dedi. Benim de asi randevum yumurtlamadan bir hafta kadar önce olacak ben olmak istiyorum vakit kaybı olmasın eğer gebelik olursa ikinci doz için yeniden araştırırım ama olmazsa ikinci dozumu da olur yoluma bakarım. Çünkü ben bünyeme güvenmiyorum bağışıklığım zayıftır bir de hamilelikte daha da zayıflıyor benim. Aşının bilinmezliği beni de çok korkutuyordu ama covid olmak daha çok korkutuyor.
 
Kızlar aşı olan oldu mu aranızda? Her doktor farklı düşünüyor gerçekten. Çok kararsız kaldım.
 
Bende dun asi oldum 29+3 haftalik hamileyim cunku covid-19 hastalığını agir gecirme riski olan gebeyim cok ikilemde kaldim ama dun ilk asimi oldum inşallah birsey olmaz hakkimizda hayırlısı ben birelek bide olmak istedim bebeklerde bağışıklık kazaniyorlarmis sanirim inşallah öyledir valla hamileligimden beri ne dışarı çıktım ne bi yere gttim yine onlemli olacagim ama en azından olursam covid daha hafif geciririm inşallah
 
Biontech mı oldunuz acaba
 
Merhabalar ben öğretmenim ve 7+4 günlük hamileyim. 3.aydan sonra Covid aşısı olmak istiyorum ama yaptıran var mı merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhabalar ben de öğretmenim ve yaklaşık 10 gün önce biontech ilk dozu oldum hatta öğretmenlere ilk açıldığı gün hemen oldum diyebilirim. Doktor her iki aşıyı da( Biontech-Sinovac) güvenle olabileceğimi söyledi.
 
İnşallah şifa olsun hocam, ben de 3 ayımı doldurup olacağım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…