- 10 Haziran 2022
- 557
- 378
- 23
- Konu Sahibi kiricisiniz
-
ne demek rica ederim siz de sağlıcakla kalınAmin sağlıkla büyüsün evlatlarımız bende çok pimpirikli bi anneyim çocuklarıma çok fazla zaman ayırmaya çalışıyorum ve tabi hep yetememek duygusu acaba yanlış bişey yaparımda travma kalır bütün hayatlarını etkiler diye hep panik haldeyim Rabbim evlatlarımıza hayırlı ömürler hayırlı kapılar ve hayırlı insanlar nasip etsin.. Benimde zor bir doğumum oldu normal doğum yaptım ama 2 gün suni sancı yedim atlatmam zaman aldı ama şükür geçti bizde kondom kullanıyoruz ama herzaman değil bu beni korkutuyo eşim korkma bişey olmaz ben dikkat ediyorum dese de güvenemiyorum.. demekki sizin tamamen korunmasız dı ki maşallah bebiş hemen tuttu bu dünyada yicek ekmeği varmış Rabbim nasip etmiş ne güzel beraber büyürlerinşallah sütünüzü de artırırsınız bebek emzirmek muhteşem bi duygu ilk büyük kızımı emzirememiştim biraz cahillik bilmemezlik tabi hiç sütüm yok sanıyodum ama çok üzülüyodum her mama yaptığımda ağlıyodum çok şükür şimdi kocaman genç kız oldu şimdi bebeğimi doyasıya emziriyorum gerçekten harika bi duygu o anki temas duygu geçişi tarifsiz.. eğer başıma böyle bişey gelirse tekrar sizi rahatsız ederim mutlaka ufaklık sağlıkla gelsin oğluşunuzu da benim için öpün bal yanaklarından vaktinizi aldım helal edin sağlıcakla kalın
ya ben de manuel var komsum da elektrikli denememi söyledi fiyatları biraz yüksek ya işe yaramazsa diye almadım keske ablamda falan olsaydı da deneme sansım olsaydıLansinoh elektrikli süt sağma makinası denediniz mi? Ben işe başladıktan sonra bebeğim emmeyi reddetti sütüm çok azalmıştı sonra bu pompayı aldım sağım yaparak biberon ile veriyorum
Ben çalıştığım için mecburen almıştım, zaten bebişin de biberon kolayına geldiği için memeyi kabul etmedi bir daha. Hastane tipi sağım makinaları var, belki çevrenizde kiralayan yerler var ise 1 ay denemek için kiralayabilirsinizya ben de manuel var komsum da elektrikli denememi söyledi fiyatları biraz yüksek ya işe yaramazsa diye almadım keske ablamda falan olsaydı da deneme sansım olsaydı
evet kiralamak mantıklı bunu bi araştırayım teşekkür ederimBen çalıştığım için mecburen almıştım, zaten bebişin de biberon kolayına geldiği için memeyi kabul etmedi bir daha. Hastane tipi sağım makinaları var, belki çevrenizde kiralayan yerler var ise 1 ay denemek için kiralayabilirsiniz
Manueli de elektrikliyi de denemiş biri olarak elektrikliyi tavsiye ederim . Zaten bir bebeğiniz daha olacak onda da kullanma ihtimalinizi düşünerek bir tane edinebilirsiniz . Ben de philips avent kullanıyorum gerektikçe sağıyorum güzel boşaltıyor memeyi . Manuel wee kullanmıştım mantık ve güç aynı aslında ama manuelde yorulduğum zorlandığım için tam boşaltamadan bırakıyordum. Elektrikli de 5 dk da bitiyor sağım.ya ben de manuel var komsum da elektrikli denememi söyledi fiyatları biraz yüksek ya işe yaramazsa diye almadım keske ablamda falan olsaydı da deneme sansım olsaydı
tabi tabi sütümün gitme sebebi zaten hamile kalmam. içecekleri denedim inan ki kendim de evde yaptım falan ama işte artan hormonlardan ötürü gitti tek çare sağım dedi doktor ama sağınca da cıkmıyo ki nası sağım anlamadım vallahiHamile kaldığın için sütün azalmış olabilir mi, ben hamile kaldım ve sütüm çok azaldı bulantilardan emziremedim oğlumu 16 ay emdi, ilk günler sütüm yoktu takviyelerle gelmişti, bilirsin mutlaka e bebekte içecekler var hurma kuru meyveler, en önemlisi de sağlıklı beslenip dinlenmek
benim de wee marka ama manuelde cıkmayan süt elektriklide çıkar mı sence çekim gücü falan daha mı iyidir acabaManueli de elektrikliyi de denemiş biri olarak elektrikliyi tavsiye ederim . Zaten bir bebeğiniz daha olacak onda da kullanma ihtimalinizi düşünerek bir tane edinebilirsiniz . Ben de philips avent kullanıyorum gerektikçe sağıyorum güzel boşaltıyor memeyi . Manuel wee kullanmıştım mantık ve güç aynı aslında ama manuelde yorulduğum zorlandığım için tam boşaltamadan bırakıyordum. Elektrikli de 5 dk da bitiyor sağım.
Elektrikli mi peki sağım makinentabi tabi sütümün gitme sebebi zaten hamile kalmam. içecekleri denedim inan ki kendim de evde yaptım falan ama işte artan hormonlardan ötürü gitti tek çare sağım dedi doktor ama sağınca da cıkmıyo ki nası sağım anlamadım vallahi
Güç olarak farklı değil bence , ama bazen meme boş gibi dursa da bir süre sağdıktan sonra birden süt gelmeye başlıyor . Manuelde ilk başta süt gelmiyor diye belki yorulup bırakabilirsiniz ama elektrikliyi daha uzun süre tutabilirsiniz yorulmadanbenim de wee marka ama manuelde cıkmayan süt elektriklide çıkar mı sence çekim gücü falan daha mı iyidir acaba
yok manuelElektrikli mi peki sağım makinen
ya ben hiç uzun sağmadım biliyo musun hep yok diye en fazla 3dk sağıp bıraktım belki uzun uzun sağsam gelir mi ki bu gece denicemGüç olarak farklı değil bence , ama bazen meme boş gibi dursa da bir süre sağdıktan sonra birden süt gelmeye başlıyor . Manuelde ilk başta süt gelmiyor diye belki yorulup bırakabilirsiniz ama elektrikliyi daha uzun süre tutabilirsiniz yorulmadan
Elektrikli al ve uzun sag en az 15 20 dakikayok manuel
Ben tandem emzirdim. Bahsettiğiniz şey aslında sütün azalması, bitmesi değil. Süt 16. Haftalarda kolostruma dönüyor. Zaten hemşireymissiniz,bilirsiniz .Kolostrum normal süte göre daha ağdalı ve az gelen ama besleyiciligi yüksek olan kısmı. Sıkınca gelmeme sebebi bu. Bebeğiniz boş emmiyordur,merak etmeyin. İkinci kez kolostrum alıyor ve aylarca almaya devam edecek.merhaba kızlar ben 17haftalık gebeyim 9aylık da oğlum var sütüm gayet iy ilerliyordu emzirmeye devam ediyordum. tandem emzirme planlıyoruz. ama 1-1bucuk aydır sütüm azalmıştı normalde fışkıran süt sızıntı halime dönmüştğ ve son zamanlarda hiç süt çıkmıyor. oğlum emiyor ama boşa. yutkunmuyor bile. sağım yapıyorum doktorum sağarak coğaltırsın dedi ama sağarken bile 10damla ancak geliyor. basına gelen var mı geri gelir mi sütüm. oğlum troid takipli onun icin ilaç içiyordum sütümden ona geçiyordu bu ay değeri yüksek geldi süt içmediği için ilactan da faydalanamadı. kafama en cok takılan da bu zaten
ya evet bu durumu biliyorum ama sanki oğlum emerken hiç yutkunmuyor. dikkatlice izliyorum bes dk emiyo bi kere yutkundugunu görmüyorum insallah dediğin gibidirBen tandem emzirdim. Bahsettiğiniz şey aslında sütün azalması, bitmesi değil. Süt 16. Haftalarda kolostruma dönüyor. Zaten hemşireymissiniz,bilirsiniz .Kolostrum normal süte göre daha ağdalı ve az gelen ama besleyiciligi yüksek olan kısmı. Sıkınca gelmeme sebebi bu. Bebeğiniz boş emmiyordur,merak etmeyin. İkinci kez kolostrum alıyor ve aylarca almaya devam edecek.
Tabi ki, geniş bir alanda daha yüzeysel bilgiler olmasi çok normal. Kaldı ki tandemi dahi her doktor bilmiyor. Emzirme danışmanları bu konuda baya spesifik bir eğitim alıyor. Facebook da emzirme akademisi diye bir grup var. Tavsiye ederimya evet bu durumu biliyorum ama sanki oğlum emerken hiç yutkunmuyor. dikkatlice izliyorum bes dk emiyo bi kere yutkundugunu görmüyorum insallah dediğin gibidirbu arada hemsireyim ama alanım yetişkin yoğun bakım. yani kadın dogum pediatri vs okuldaki bilgilerimiz var tabii ki ama saha olarak calısma alanım yogun bakım o yüzden k.dogumla alakalı cok detaylar aklımda yok açıkcası dediğiniz gibi olabilir ama evet çünkü ilk dogum yaptıgımızda da sütümüz kolostrum ve o zaman da sıkınca cıkmıyordu hatta sütüm mü yok gelmiyo mu diye stres yapmıştım
Benim doktorum 20. Haftaya kadar emzirebilirsin sonrasında zaten tadı değişir kendisi bırakır dedi. Süt artırmak için yulaf lapası, kuru inciri suda kaynatıp suyunu içebilirsin. Yalnız aklıma şöyle birşey geldi, tabiki emzirebilirsin ama eğer sütün bittiyse bu belki senin vücudunun hem bebeğine hem karnındakine hem sana yetememesinin bir kanıtı olabilir mi? Yani her bünye aynı değil elbette, kimisinin sütü devam eder ve tamdem emzirir ama benimde sütüm bitti gibi bişey. 5 gün oldu bıraktıralı oğluma 18 aylık. Eğer sütün varsa evet emzir ama bittiyse kendini zorlamamanı öneririm ben. Beslenme kaynaklı olsaydı şuan sütün kesilmezdi bünyeni zorlama derim ama yinede sen bilirsin tabiki. Umarım bol sütün olurhamileyken emzirmenin anneye de anne karnındaki bebeğe de emzirilen bebeğe de zararsız olduğunu biliyorum. sorduğum konu sütümü nasıl yeniden arttırabilirim? lütfen bana bebek gelişmiyo vs demeyin çünkü gelişiyor gayet güzel. doktor onaylı zaten ben de hemşireyim merak etmeyin arkadaşlar bebeklerimi de kendimi de riske atmam. ama hamilelikte artan progestandan dolayı bazı gebelerim sütü benim gibi kesilebiliyomuş. bazılarına bisi olmuyormuş. ben kesilen kısımdayım. benim gibi olup çare bulan var mı? beslenmeme dikkat ediyorum en az 3lt su içiyorum sigara vs icmiyorum gece uyuyamazsam gündüz uyuyorum baska tavsiyesi olan var mı belkş basına gelen olmuştur. sütün ekşir diyenler olmuştu sütümün de tadına baktık gayet tatlı normal gebe değilken bi kez daha bakmıştım o zamanki gibi aynı tadı da değişmedi
Ben tandem emzirdim. Bahsettiğiniz şey aslında sütün azalması, bitmesi değil. Süt 16. Haftalarda kolostruma dönüyor. Zaten hemşireymissiniz,bilirsiniz .Kolostrum normal süte göre daha ağdalı ve az gelen ama besleyiciligi yüksek olan kısmı. Sıkınca gelmeme sebebi bu. Bebeğiniz boş emmiyordur,merak etmeyin. İkinci kez kolostrum alıyor ve aylarca almaya devam edecek.
teşekkür ederimBenim doktorum 20. Haftaya kadar emzirebilirsin sonrasında zaten tadı değişir kendisi bırakır dedi. Süt artırmak için yulaf lapası, kuru inciri suda kaynatıp suyunu içebilirsin. Yalnız aklıma şöyle birşey geldi, tabiki emzirebilirsin ama eğer sütün bittiyse bu belki senin vücudunun hem bebeğine hem karnındakine hem sana yetememesinin bir kanıtı olabilir mi? Yani her bünye aynı değil elbette, kimisinin sütü devam eder ve tamdem emzirir ama benimde sütüm bitti gibi bişey. 5 gün oldu bıraktıralı oğluma 18 aylık. Eğer sütün varsa evet emzir ama bittiyse kendini zorlamamanı öneririm ben. Beslenme kaynaklı olsaydı şuan sütün kesilmezdi bünyeni zorlama derim ama yinede sen bilirsin tabiki. Umarım bol sütün olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?