• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken ilaç kullanma

Tubik79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
47
15
88
İstanbul
Kızlar merhaba, hamile olup olmadığımı bilmiyorum 10 gün sonra öğreneceğim. Adet dönemimi bekliyorum. Eşimle ilk denememiz. Ancak ben bu arada hasta oldum burnum tıkandı boğazım ağrımaya başladı ve nurofen kullandım. Eğer hamileysem çocuğuma bir etkisi olur mu diye çok merak ediyorum. Yorum yapacak birileri var mı?

Canım benim doktorumun söylediğini aktarıyorum sana, bir bebek anne karnında sen onu farkettiğin zamnlardan sonra yediğinden, içtiğinden etkilenir... İlk etapta sadece rahim sütünden beslendiği için bişey olmazmış allah'ın izniyle. ancak, adetime daha 10 gün var diyosun, ne kadar sıklıkta adet oluyosun ki, gebelikten şüpheleniyosun ? o henüz embriyo haline bile gelmemiştir varsa bile....

1 aylık hamilelik çıkar testte zaten. Bir test yapın neden 10 gün sonra belli olsunki? Geçmiş olsun bu arada.

İlk haftalar hata haftalari. Çoğumuz kaç hafta sonra süpriz olarak öğreniyoruz. O yüzden önemli değil. Daha şimdiden bu kadar pimpiriklenmeyin bence.

yani eğer hamileysem 1 aylık hamile olacağım. Hamileyken ilaç kullanmanın yasak olduğunu biliyorum o yüzden tedirgin oldum

Canım, o hamileliğini öğrendikten sonraki zaman için geçerli genelde.
Daha yeni bırakmışsınız korunmayı, hamile olup olmadığını da 10 gün sonra öğreneceksen muhtemelen 4-5 gün önce yumurtladın. Tetrasiklin grubu bir ilaç değilse, zararı olmaz merak etme bişey olmamıştır. Yinede gebelik düşünüyorsan ilaç kullanmazsan iyi olur.
Ancak;
Hemen hamile kalınamayabiliyor, stres altında kalmamak için her denemede acaba hamile miyim diye düşünmezsen çok daha iyi olur, inşallah hemen kavuşursunuz meleğinize ama hemen olmazsa da için rahat olsun, stres yapma arkadaşım.
Not: Abla tavsiyesidir :KK66:.

Ben adet olacam diye bir kac gun gaz problemim icin ilac ictim.sonra adet sancim baslayacak diye o gece agri kesici icip yattin.emara girdim.sukur turp gibiyiz.ilk haftalar bebek diye birsey yok zaten bosuna kuruntu yapmayin

Back
X