Hamileyken ilgisiz eş

sonsuzluk123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
22
13
3
37
Merhaba bayanlar siteye ilk mesajım böyle olsun istemezdim ama yazmaktan başka çare bulamadım. 27 haftalık hamileyim ve son derece ilgisiz bir eşe sahibim.Hiç bir şekilde alttan almayan benim durumumu görmezden gelen ve her zaman benimle çene yarışına giren bir eşim var.Çocuk doğduktan sonra boşanmayı bile düşünüyorum.Hamilelik dönemimde bu kadar umursamazsa lohusalık dönemim Nasıl geçecek diye endişeleniyorum.Hatta o dönemde yanımda olmaması en iyi çözüm olur diye bile düşünüyorum çünkü ben sinirlendiğim zaman benden daha çok sinirliniyor kendisi. Beni sakinleştirmek bir yana daha da kendisi sinirlenip beni yıpratmayı başarabiliyor.Ona hamileliğimi ve hormonlarımın etkisini söylediğimde ise senin hamile kalmadaki önceki halini de biliyoruz deyip beni daha da sinirlendirebiliyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Aranızda bu durumu yaşayan ve çözen varsa veya bu durumla başa etmiş biri varsa bana yardımcı olabilir mi?

Neye sinirleniyorsunuz mesela?
Evet biraz hassas davranması lazım. Ama siz olur olmadık haksız yere sinirlenen biri haline gelmişseniz tahammulu kalmamış olabilir.

O yüzden bir kaç örnek verseniz belki daha anlaşılır olur.

Mesela o bana göre çok daha dingin bir insan.En ufak bir hastalıkta bile günlerce evden çıkmayıp yatabilir.Bizim için çoğu zaman dışarıya çıkmak problem oluyor.Basit bir yürüyüşe çıkma isteğim sonucunda bile kavga edebiliyoruz.Çünkü kendisi evde yatmayı tercih ediyor.Hastalığına saygım var hastalık dediğimde öyle yataklara düşecek bir durum değil çok şükür boğaz ağrısı sadece.Ama o bunda bile nazlanıp evde kalmayı tercih ediyor.Bunun gibi ufak meseleler ama tartışmamız ciddi oluyor.

erkekler hormondan anlamazki anlamak istemezler. senin haftalarındayken bende öyleydim ama kendini durdurmalısın birazda dha öncde sinirliysen ondan böyle diyodur. boşanılcak bir sorun deil çok büyütüyosunuz

Valla sizi tanımıyorum ama bazı kadınlar gerçekten Ada'ma hayatı burnundan getirmek için hamile kalıyor gibi geliyor. Hamilelik bi hastalık değil. Sürekli ilgi görmenize gerek yok. Standart hayatınıza devam edebilirsiniz. Su an bebeği hisseden sizsiniz babalar bebeği kucağa almadan anlamıyor bu duyguyu. Ama bazı hanımlar öyle bi hale getiriyor ki hamileliği adamlar illallah diyor.

Sadece bu mesele için demedim boşanmayı düşünüyorum diye.Ben sinirlenince onun benden daha çok sinirlenmesine bozuluyorum.Tabiki her daim beni poh pohlayacak değil bunu da beklemiyorum sadece biraz anlayış biraz alttan alması gerektiğini düşünüyorum.Bu onunla paylaştığımda yine kendini haklı çıkarmak için bir şey bulup çözüm için oturduğumuz masadan tartışarak kalkıyoruz.Birbirimize tahammül konusunda sıkıntılarımız var.

Merhaba kardeşim senin yaşadığın sorunu daha hamile değilim fakat anlayabilyorum.Şimdilik sabret biraz tatlı görün kendinle ilgilen hamilelik moduna gir artık anne olacağını düşün bebeğine odaklan şuan eş odaklısın inanıyorum ki bebeğin olunca artık eşini önemsemeyi bırakacaksın şimdilik sana tavsiyem asla moralini bozmaman ve güzel kıyafetler al mesela saçını yap tatlı bir hamile ol güler yüzlü ol şuan hamilelik psikolojisindesin bebeğin için ne yapman gerekiyor onalrı araştır.

Basit Boğaz Ağrısı
Valla asla basite alınacak hele ki Bahar'da yürüyüşe gidilecek bir hastalık değil o bana göre.. Kaldı ki asıl hamilelik hastalık değildir. Özel sıkıntılarınız yoksa tabi..

Bir de her erkek bir değil ; hepsi nazlayacak kafada olmuyorlar. Eşiniz hamile kalmadan önceki halini de biliyorum demiş. Haklı ise krediyi önden mi tükettiniz ne..

Bence az beklenti çok mutluluk getirir.

Sanırım hep böyleydi? Hamilelikten önce bu problem olmuyorsa olmamaya devam etmeli. Hamile olduğunuzda sizin hormonlarınız değişiyor belki ama adamın alışkanlıkları değişmiyor.
Bu gibi basit şeylerin nasıl kavgaya sürüklendiği de önemli. İlk kim sesini yükseltiyor önemli, neden derdinizi sakinca konuşarak cozemiyorsunuz mesela?
Rica ettiğiniz şeyin basit bir şey olduğunu anlatın. Yada yürüyüşe kendiniz çıkın. Arkadaşınızla çıkın.
İllaki yanında eşiniz olacak diye bir şey yok.

Siz neden bu kadar kolay sinirleniyorsunuz?

Merhaba arkadaşım düşünsene şurada çoğu hamilelik bile yaşamış bayanlar seni anlayamiyor bir de bu duyguyu hiç anlayamayacak bir erkek cinsinden bahsediyoruz (( yapacak birsey yok ...iyi yönlerini görmeye çalış hiçbirimiz mükemmel değiliz nihayetinde. ...sevgiler

Boğazı ağrırken arkadaşlarıyla kağıt oynamaya sigara içilen bir ortama gidip 6 saat boyunca gelmiyorsa o boğaz ağrısı benim için basitleşmiştir.Ama ben yürüyüşe çıkalım dediğimde boğazım diyorsa buna bozulurum.Geçen hafta bebeğe oda bakmaya çıkaramadım bu hafta sonu da yürüyüşe.

Doğru diyorsun arkadaşım teşekkür ederim ..Sevgiler...

Ben onun çabuk sinirlenmesine hemen tartışmayı celallendirmesine tahrik edici cümleler kullanmasona sinirleniyorum.

Adınıza üzüldüm. Umarım ilerleyen aylarda böyle olmaz. Ama bana sanki bebekten önce de böyle bir adam vardı karşınızda ve buna rağmen bebek düşündünüz gibi geliyor. Bu fıtrattaki adamlar karısı hamile olunca birden başkalaşıma uğramıyor malesef. Keşke durumları biraz daha tartıp hamile kalsaydınız. En azından bu şekilde devam etmesini kaldırıp kaldıramayacağınızı düşünerek. Çünkü bebeğe de yazık. Sizin bütün duydu durumunuzdan etkileniyor.

Evet bundan sonrası için endişelim bebeğe bir şey olacak diye ben çok yıpranıyorum çünkü onun bu davranışlarından.Her an olumsuz bir durum gelecek bebeğin başına diye düşünmeye başladım.Hamile kalmadan önce de böyle insandı ama en azından kendi çocuğu için davranışlarına dikkat eder diye düşünüyordum o yüzden şimdi böyleyse vay lohusalık döneminin haline.

Bogaz agrisi.. Muhtemelen grip baslangici. Grip oldugum icin vucudum kiriliyor konu sahibi ve uc gundur ise gidemiyorum. Ama sorsaniz grip iste... Bogaz agrisi, hapsuruk, burun tikanikligi filan.

Yani kanser olmasini mi bekliyorsunuz anlamiyorum. Bende inanin o kadar miyminti biri degilim ama kucugu buyugu farketmez hastalik denince "az oteeee" diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…