merhaba kızlar.. benim doktorum yaz aylarında zehirlenme olasılığına karşı dışarda tavuk, süt ve balık yememem gerektiğini söyledi..
ayrıca kilo almamak için mümkün mertebe hamur işleri, ekmek, pilav, makarnadan uzak durmamı söyledi ki zaten hamur işleriyle aram çok iyi değildir..
her gün bir büyük bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 avuç fındık-ceviz vs kuruyemiş önerdi.. meyveler için de yaz meyveleri fazla şekerli olduğu için en geç saat 4-5 gibi yoğurtla beraber tüketmemi söyledi.. o da aşırıya kaçmadan..
et konusunda da her gün en az 3-4 köfte boyutunda et ve yine her gün 1 yumurta yemem gerektiğini de ekledi..
bunun dışında fast food, gazlı içecek, cips, salam, sosis gibi katkılı gıdalar normal hayatımda da tüketmezdim yine tüketmiyorum o sebeple mahrum kaldığım bir durum yok.. bazen birileri alıp yiyorsa çevremde nefis köreltmek amacı ile mesela 1 tane cips yiorm o kadar da olur artık
fakat pastırma tüketiyorum çünkü katkılı değil bundan eminim aldığım yer itibari ile.. ve de sucuğu da yine bildiğim yerden yaptırırsam ya da sucuk içi şeklinde çok olmamak kaydıyla tüketiyorum.. tabi ki iyice piştikten sonra..
zaten normalde de sağlıklı ve mevsimli sebze-meyve tüketmeye dikkat eden biri olduğum için pek sıkıntı çekmiyorum..
işte bu kadar