Hamileyken oruc tutan var mi

ayse-91

her gunumuze cok sukur
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
250
166
23
33
Slm kadar kizlar 25+2 haftalik hamileyim oruc tutmak istiyorum bugunde hastaneye kontrole gittim hersey yolunda riski olmayanlar tutabilir diyorlar ama tereddutteyim oruc tutan varsa yazabilir mi

tutmayin tabiki. hayatinizda kac kere hamile olacaksiniz? cocukta gelisim geriligi olsa sususz kalmaktan suyunuz axalirsa tansiyonunuz oynarsa daha mi iyi? hem kendi hem bebeginizin sagligi soz konusu.

Ben çok sık acıkıyorum 2 saatte bir yemezsem çok başım dönüyo acaba son aylarda daha mı rahat oluyo şuanki durumumla tutamıyorum malesef

35 haftalik hamileyim litre litre su iciyorum geceden basliyorum butun gun ayrica devamli açım yiyorum dönüyorum arkamı açım bu ay istahim cok acildi tutmuyorum istesemde dayanamam

Ben dayaniyorum kizlar bebegimde allahin izniyle com saglikli 5 gundur tutuyorum hamile degilken tuttugum oructan daha rahat daha enerjigim herkesin kendi bilecegi is rabbim hepimize bebeklerimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin ins

Bende tutmak istiyorum ama bebegime yazık su çok önemli doktorla tutma demiyor tutda demiyorlar

Tutmayın lütfen yazık günah onun beslenmeye suya ihtiyacı var. Bu bir tercih meselesi olmamalıdır. Doğumdan sonra telafi ederiz. Allah ömür verdikçe daha çok tutarız. Ama çocuğun sağlığı bozulursa bunun günahı ve vicdan azabı daha büyük olur.

Karninizdaki bebe oructan anlarmi bayanlar yapmayin..dinimiz kolaylık dini emzirme hamilelik dönemleri tutmak farz değil sonra kaza edersiniz.. Allahın izin verdiği biseyi niye kendinizi zorlayıp yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım..hele son haftalarda

Anne karnindaki bebek sizin yediginz yemekleri direk almiyo yedikleriniz kaniniza karisiyo oda kordon yoluyla besleniyo yani cocugunuz besinsiz kalmiyo miktar olarak azalip azalmadigini bilmem ama ac kalmadiklari kesin bazi doktorlarin oruc tutmaya izin verdigini biliyorum ayrica sunu goz onune almak gerekir ki cok kilo alan bi hamile cok kilolu bi bebek dogurmuyo veya az kilo alan anne az yiyen anne zayif bebek dogurmuyo bu kordonla be bunyeyle alakali yedimiz yemek su vs. seyler bebegin besin kalitesini yukseltiyo veya dusuruyo hamileler illa oruc tutsun demiyorum bu bir tercih meselesi tabi risk altinda olanlar kesinlikle tutmasin

Susuzluk be mineral eksikligi rahim kasilmalarini baslatiyor erken dogum sebebidir herkes tutma demis ama kafaya koymussun bir kere cocuk senin tabi

Bebeğinin doğduğunu düşün ta geceden akşama kadar süt mama vermeden durabilecek misiniz. Ha karnımızda beslemişiz ha doğduğunda. Neticede daha kaç grlık bebek. Kordonla da olsa o bizim yediğimiz içtiğimizden besleniyor güçleniyor.

Sonra kaza etmek varken riske atmanın anlamı yok bence. Ama tabi herkesin bünyesi farklı bi dene illede sonraya bırakmak istemem diyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…