Hamileyken oruç tutulurmu...

ceylinn_naz

bebişimi ösledim
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
141
0
46
İstanbul
ben şu an 7 hftalık hamileyim doktoruma sordum gebeliğim henüz çok yeni olduğu için oruç tutmamda bi sakınca olmadığını söyledi ama içim hiç rahat değil çünkü çok uzun süre susuz kalıyorum bebeğe bi zararı olurmu aceba...

Son düzenleme:
ben şu an 7 hftalık hamileyim doktoruma sordum gebeliğim henüz çok yeni olduğu için oruç tutmamda bi sakınca olmadığını söyledi ama içim hiç rahat değil çünkü çok uzun süre susuz kalıyorum bebeğe bi zararı olurmu aceba...

Oruç tutmak isteyen gebelerime şunu söylüyorum; "Bebeğinize doğumdan sonra da oruç tutturmaya devam edecek misiniz?" Gebelikte uzun süreli açlık öncelikle anne sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bebeğinizin oruç tutacak yaşta olduğunu da sanmıyorum. Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim...

bende oruc tutamıyorum dün doktoruma sordum normalde sakıncası yoktur ama yaz mevsimi olduğ için susuz kalmaman gerekir dedi tutma diyemedi ama anladım ne olur ne olmaz ben tutmuyorum inşallah sonra kazasını tutmayı düşünüyorum

Oruç tutmak isteyen gebelerime şunu söylüyorum; "Bebeğinize doğumdan sonra da oruç tutturmaya devam edecek misiniz?" Gebelikte uzun süreli açlık öncelikle anne sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bebeğinizin oruç tutacak yaşta olduğunu da sanmıyorum. Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim...

tşk ederim hocam...

bende oruc tutamıyorum dün doktoruma sordum normalde sakıncası yoktur ama yaz mevsimi olduğ için susuz kalmaman gerekir dedi tutma diyemedi ama anladım ne olur ne olmaz ben tutmuyorum inşallah sonra kazasını tutmayı düşünüyorum

bende birkaç kez sordum ve tutmanda sakınca yok dedi o yüzden tutuyorum ama içimde rahat değil açıkçası çünkü çok fazla suısuz kalıyorum

Bebeğiniz doğduktan sora gelecek Ramazan da oruç tutturacak mısınız? Eğer cevabınız "hayır" ise bu Ramazan da karnınızdaki el kadar bebeğe neden oruç tutturuyorsunuz? Anne açısından bakalım. Gebelik uzun süreli açlığı affetmez. Annenin kaynakları karnındaki bebek tarafından da kullanıldığı için metabolik yük çok artar. İftar sonrası aşırı karbonhidrat tüketimi ve sağlıksız kilo kalori alma olabilir. Anne adayı dünyaya yeni bir canlı, inanan getiriyor. Bunun sevabı her şeyin üstündedir "Cennet Anaların ayakları altındadır" Sağlıklı bir gebelik dilerim

Back
X