Hamileyken Sigara Olayına Doktorunuz Ne Diyor?

Paradise

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
1.436
3
116
İzmir
Kızlar Sigara İçiyorum Hamile Olma Olasılığım Var Bırakmak Çok Zor Geliyor Evet Bırakmalıyım Biliyorum Zararlarını Ama Hamile Olup da Doktoruyla Konuşanlar Hangi Doktor Ne Dedi Belki Azaltarak Bırakabilirim Bi Sorun Yoktur Falan Merak Ediyorum

Kızlar Sigara İçiyorum Hamile Olma Olasılığım Var Bırakmak Çok Zor Geliyor Evet Bırakmalıyım Biliyorum Zararlarını Ama Hamile Olup da Doktoruyla Konuşanlar Hangi Doktor Ne Dedi Belki Azaltarak Bırakabilirim Bi Sorun Yoktur Falan Merak Ediyorum

cnm bende kullanıyordum hamile olduğumu öğrendiğimdede hala içiyordum doktorum kesinlikle hayır dedi ama ben hormonların etkisiyle tiksindim çay,kahve,kola,sigara en sevdiğim şeylerden tiksindim iyi de oldu tabi bana.daha hamileysen bile yeni heralde kimbilir belki sen de kendiliğinden tiksinirsin mide bulantıları olursa hele hiç içesin gelmio inan

ben de pazartesi öğrendim hamile oldugumu ve son sigaramı pazartesi sabah içtim:( sigara aklımdan cıkmıyo hiç nasıl yapcam bilmiyorum:( ama en dogrusu bir anda tamamen bırakmak azaltarak falan olmuyo cok denedim..karnındaki canlıyı düşün canım ona daha şimdiden zarar vermeye hakkımız yok:((

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Ben de hamileyim ve daha öncesinde sigara içiyordum.Öğrendikten sonra içmemeye karar verdim.ılk başlarda zorlandım tabi ,bir süre hiç içmedim.Eşim içtiğinde canım nasıl istiyordu anlatamam.
Finallerimin olduğu hafta aşırı strese girdim.Bir taraftan ders çalıştım bir taraftan da mide bulantılarıyla baş ettim.Ama sigara isteğinin önüne geçemiyordum veeee maalesef 2 tane sigara içtim.Sonrasında yaşadığım vicdan azabı beni mahvetti.
Sigarayı her elime aldığımda o iğrenç duyguyu yeniden tattım.Vucudumda başka bir can varken ve o can minicik bedeniyle bana tutunmaya çalışırken, 5 dakikalık alışkanlığım için yavrumu hiçe sayamazdım.Annelik demek ki burada başlıyor dedim kendime.ıçmedim bir daha.Valla şu anda çok rahatım.Temizlendim arındım.Artık canım da istemiyor.
Yani kızlar bunu düşünün.Sigara içmeyi düşündüğümüzde bile bebek tedirgin oluyormuş.Daha dünyaya gelmeden onu zehirlemeye hakkımız yok.Üstelik o bize muhtaç.
ınşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız.

Kızlar Sigara İçiyorum Hamile Olma Olasılığım Var Bırakmak Çok Zor Geliyor Evet Bırakmalıyım Biliyorum Zararlarını Ama Hamile Olup da Doktoruyla Konuşanlar Hangi Doktor Ne Dedi Belki Azaltarak Bırakabilirim Bi Sorun Yoktur Falan Merak Ediyorum[/QUOTE

canım bende 10 haftalık hamileyim. önceleri sigara içiyodum. hamilelikte nefret ederim diye düşündüm ama malesef canım o kadar çekiyo ki bırakamadım. günde 2 tane ile sınırlandırabildim ancak. Ama dün doktora gittiğimde onun elini kolunu görünce nasıl vicdan yaptım anlatamam.
Sigarayı hiçbir zaman savunmadım evet çok zararlı ama zaten çocuk düşünüyosanız 2 yıl öncesinden bırakmalısınız. Canım yani sen şuan bıraksanda bebek yine etkilencek. Hatta hamilelik öncesi vücudun hazılanması daha önemli. Çünkü bebek şuanda anne karnında daha fazla korunuyo. ben şuan günde 1 tane içiyorum oda yarım. Ama onuda bırakıcam. canım sende bırakmaya çalış.

ben şuan ikinci bebeğime hamileyim:lepi: ilk hamile olduğumu duyduğum an bırakmayı çok istedim ama olmadı doktor günde 3taneye izin verdi doğuma kadar öyle gitti ikinci bebekte kesin bırakırsın dediler malasef o da olmadı sigarayı yine bırakamadım:gitme: ikinci hamileliğimi takip eden doktorda kesinlikle 3ü geçmeyecek ve süt içmeyi ihmal etmeyeceksin dedi bende öyle yapıcam
hamileyken sigarayı bırakmayı cidden deneyin bırakabilenleri tebrik ediyorum ben hiç birzaman başaramadım :gitme:

mrb kızlar ben sigara kullanmıyorum dr. bana sorduğunda sende bebekte çok şanslısınız dedi.cünkü bir sigara bebeğimizle 17 dk. ilişkimiz kesiliyormuş.beslenmesi, nefes alması düşünsenize bir sigara 17 dk.çok kötü duyunca cok üzüldüm sigara için anneler adına inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.

mrb kızlar ben sigara kullanmıyorum dr. bana sorduğunda sende bebekte çok şanslısınız dedi.cünkü bir sigara bebeğimizle 17 dk. ilişkimiz kesiliyormuş.beslenmesi, nefes alması düşünsenize bir sigara 17 dk.çok kötü duyunca cok üzüldüm sigara için anneler adına inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.

canım güzel dileğin için çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan doktorun doğru söylemiş bebeğin ve sen çok şanslısınız ve şansınız hep böyle güzel sağlıklı olsunopuyorumnanaktan
benim kızım var 3 yaşını bitirdi şuana kadar hasta olup yatmamıştır daha hiç antibiyotik ve ateş düşürücü kullanmam gerekmedi :Saruboceq: ama sigaradan dolayı olan sorunlar bazen hemen kendini göstermiyormuş umarım çocuklarıma benim yüzümden birşey olmaz diyerek dua edebiliyorum sadece:Saruboceq:

bende ilk öğrendiğimde sigara kullanıyordum fakat bebeğime zarar verdiğimi düşündükçe ona bunu yapmaya hakkım yok dedim ve bıraktım tam 1 yıl içmedim,emzirme döneminde tekrar başladım ve şu an hala kullanıyorum az ama olsun günde en fazla 2 yada3 tane eşim kullandığı için benimde o içerken canım çekiyo.
konu sahibi arkadaş öyle azaltma diye bişi yokk,birden bırakıcaksın çözümü bu yanii

kızlar ben öğrendigimden beri içmiyorum ama aklımdan gitmio hiç...sürekli sigara içmek istiyorum nasıl gecicek ne kadar daha sürecek bu özlem bilmiyorum :((

Kızlar lütfen bunu yapmayın kendinize ve bebeğinize. Ben de hamile kalmadan önce çok azaltmıştım ama günde 2 tane de olsa içiyordum Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren hiç içmedim. Geçen ay birgün çok büyük bir aile problemi yaşadım, ağlarken 2 tane sigrayı yarım yarım içtim. Onun bile vicdan azabı gitmiyor içimden.
Doktorlar iki taneye üç taneye izin veriyor diye birşey yok. KEsinlikle hamilelikte sigaraya izin yok. Sadece "ben kesin bırakamam, vazgeçemem sigaradan" diyenlere çaresizlikten "Bari en fazla üç tane iç." diyorlar. Yani üç taneye kadar sorun yok diye birşey yok.
Ahkam kesmek olarak algılamayın ama yakında bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız. Arada bir az hareket ettiğinde "Acaba içtiğim sigaradan mı oldu?" düşüncesi ve korkusu bin sigaraya bedel.
Ha bir de şöyle düşünün, siz ortalama 50-70 kg ağırlığında, 150-175 cm uzunluğunda yetişkinlersiniz, sigara ile sizin boyutlarınız karşılaştırın. Bir de bebeğinizi düşünün, daha o birkaç cm. Ama size gelen duman, nikotin ve zehir miktarı ile ona giden aynı. Yani ağırlığının kaç katı zehir almış oluyor. Bir insanın burnunu egzost borusuna dayayıp arabayı çalıştırmaktan hiçbir farkı yok sigra içmenizin.

ben şuan ikinci bebeğime hamileyim:lepi: ilk hamile olduğumu duyduğum an bırakmayı çok istedim ama olmadı doktor günde 3taneye izin verdi doğuma kadar öyle gitti ikinci bebekte kesin bırakırsın dediler malasef o da olmadı sigarayı yine bırakamadım:gitme: ikinci hamileliğimi takip eden doktorda kesinlikle 3ü geçmeyecek ve süt içmeyi ihmal etmeyeceksin dedi bende öyle yapıcam
hamileyken sigarayı bırakmayı cidden deneyin bırakabilenleri tebrik ediyorum ben hiç birzaman başaramadım :gitme:

Allah Korusun Çocuğuna Bi Zarar Verdi mi Doğumda Veya Çocuğunda Bi Problem Yok Dimi?

Kızlar bende çok önceleri sigara içmiştim ama neredeyse 2 yıldır içmiyorum.Şimdi hamileyim ve sigaradan fersah fersah kaçıyorum.ıçen annelere de biraz özveride bulunup içmemeye çalışmalarını söylüyorum.Çünkü komşumuzun gelini tüm uyarılara karşın sigarayı bırakmadı inatla ben içicem bırakamam dedi ve şimdi oğlunun bir kolu yok doğuştan.Rabbim bunu kimseye yaşatmasın.Bu çok büyük bir vicdan azabı olur.Evladınızın sizi sürekli suçlamasını yaşamak yada onu öyle görmek hayattaki en büyük acılardan biri.
Bebeğiniz sizin sebebiniz olsun ve birden kesin... %100 bebekte bir sıkıntı olur denilemeyeceği gibi %100 olmazda denilemez... Bence %0,5 lik bile bir ihtimal olsa ben onu bile göze alamazdım.
Lütfen biraz dirayetli davranın ve yenik düşmeyin zehire.

kesinlikle bırakın çok rahat edersiniz,ben bi buçuk paket içiyodum bıraktım, zaten bebişinizin yüzünü görünce içemezsiniz ,ham,leyken de içmeyin

Ben adetime 1 gün kala 13 Ağustos da hamile olduğumu öğrendim...O günden sonra ne sigara ne nescafe nede kola içtim...Bunlarsız duramayan ben hiçte aramıyorum...Meleğim herşeyden önemli benim için...Ben bu nazar boncuğumu 17 ay sonra zorla buldum ve çok mutluyum...Rabbim olmayanlarada versin...

ya eminim bırakması çok zordur ama birde sadece bebek açısından olaya bakmak yanlış hem o bebeği dünyaya getiriyorsunuz düşünsenize bebek doğdu biraz büyüdü ve siz hastasınız aynı şey değil mi sadece size anne karnında ihtiyacı yokki asıl dışarda ihtiyacı var hem bebeklerinizin hemde eşlerinizin...Dilerim en kısa sürede bırakırsınız şu illeti çünkü ben eşimden dolayı bu konuda çok muzdaribim :(

Back
X