Arkadaşlar ben 7 yıldır sigara kullanmıyordum bırakmıştım, ama 5 ay önce bir problem yaşadım ve tekrar sigaraya başladım. Şimdi hamileyim tekrar bıraktım, yani bırakıp tamamen kurtulmaya çalışıyorum. Birlikte bırakarak birbirimize destek olalım istiyorum. Sigara bebek için oldukça zararlı ama bırakmak zor. Sanki hiç bırakmamış hep içmiş gibi hissediyorum. Lütfen bana ve kendinize yardımcı olun. Buradan yaşadıklarımızı paylaşalım.
Ben de sigara tiryakisiyim ancak hamilelik döneminde bırak içmeyi içilen ortamda bile bulunmadım. Doğumdan birkaç ay sonra birkaç ailevi sıkıntıdan dolayı tekrar başladım. Sigaranın bebeğe verdiği zarar büyük en azından hamilelik döneminde uzak durmalısın.
haklısın canım bende öyle yapmaya çalışıyorum bugün bir belgesel izledim anne karnında yaşam diye orada kadın sigara içilen ortamda bulunuyor ve bebek resmen nefes alamıyor karnında çok etkilendim.
bende hamile kalmadan önce bi sene kadar içtim. aslında nefret ederdim, hiç katlanamazdım kokusuna tiksinirdim. ama bazen insanlar çaresizlik içinde kalınca saçma sapan seylere dadanabiliyormuş. yada ben kadınlara hiç yakıştıramadığım için asla içmem diye büyük konuştuğum için başıma geleceği varmış. neyse bebeği öğrendiğimde 4-5 haftalıktı. günde bir paket içerken o gün hiç içmedim. ertesi gün dayanamadım bi ikitane içtim. sonra pek hatırlamıyorum bikaç gün tek tuk içtim galiba. ama 3-4 güne tamamen bıraktım. sonrada eşimin iççtiğinden çok fena tiksinmeye başladım. çok pişmanım keşke zayıflık göstermeyip hiç başlamasaydım. inşallah bebeğimden haberim olmadan içtiklerim yüzünden miniğime bişey olmaz.
Aynı dert bende de var , çok uzun süredir kullanıyorum sigara ve şimdi hamileyim bebeğe ciddi zararlar veriyor bırakmak istiyorum bebeğim için inşallah bırakacağım
Aynı dert bende de var , çok uzun süredir kullanıyorum sigara ve şimdi hamileyim bebeğe ciddi zararlar veriyor bırakmak istiyorum bebeğim için inşallah bırakacağım
Canım bırakmaya çalışın. bi tanıdığımız var, oda çok uzun zamandır içiyo. öyleki kadın oksijen almıyo her nefesinde ağzından duman çıkıyo. hamileliği boyunca içti, bide büyük kızı var. bize geliyolar evde içilmediğini bile bile yakıyolar karı koca sormadan soba bacası gibi. ben bütüm zamanımı mutfakta geçiriyorum. odaya girmemeye çalııyorum. her geldiklerinde arkalarından perdeleri, örtüleri yıkamak zorunda kalıyorum leş gibi siniyo her yere. bide bi koltukta oturuyolar karşı koltuktada kızı bebekle ilgileniyo, çocuk onlara doğru gitçek olsa "kızım alsana sigara içiyoz burda" diyolar. oda olmuş duman altı çocuk zehir içinde kalmış onlarda kendilerini kandırıyo karşı koltukta onu koruyomuş gibi. yavrucak hergün bi paket içmiş kadar oluyodur.
bu kadar esiri olmayın bu zıkkımın. bi kadınada yakışmıyo inanın. ben içerken kendimden tiksindiim. kokuyorum, ağzım üstüm başım... çok pişman oldum... şimdi bırakırsan bırakırsın, hamileliğindede bırakamazsan kendinidi minicik yavruyuda zehirler hasta edersin. biraz iradenize güvenin, çabalayın, zorlayın kendinizi...