Hamileyken sigarayı içmeyenler, neler düşündünüz duymak istiyorum.

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
Evet hamileyim, sigara içiyorum 9 sendir. Henüz 1 aylık gebeyim ve sigarayı bırakmam gerek.
Biraz önce son kez içiyorum dedim kendime.
44 kiloyum, çok zayıfım zaten.
Eğer devam edersem bu düşük riski olan bir dönemde, riskimi ikiye katlamış olurum.
İçerken yüreğim sızlıyor resmen, minnak bir bebek, ne hakkım var buna!

Sizlerin neler hissettiğini, düşündüklerinizi, tecrübelerinizi duymak istiyorum,
bildiğim şeyler olsa bile duymak konuşmak bana iyi gelecek biliyorum.

bende hamile kalmadan önce arada bir içeerdim.. ama hamileyken sıgara içmek bana çocuğuna zorla sıgara içirmek gibi geliyor. dahası çocuğun doğup büyüdüğünü düşünün, 5-10-15 yaşına gelip sigara içtiğini hayal edin ne hisseder nasıl davranırsınız? kesinlikle uzaklaştırmak istersiniz değil mi? o zaman şuan için ortak kullandığınız bu bedeni ona göre besleyin zararlı faydalı her ne tüketiyorsanız ona göre karar verin, eminim herkes bebeğinin en sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesini ister..

4 aylık hamıleyım gunde bır paket içen bırı olrak 4 aydır bir fırt bile çekmedım..çünkü gercekten düşüncesinden bile vicdan azabı çektim..sigarayı hamıleyken içebilenlerin yeterince bebeklerı ıcın vıcdan aabı cektıgıne ınanmıyorum hem vicdan azabınan öldüğünü söyleyıp hem içebilmeyı kabul etmıyorum. bende yeterınce tıryakıyım ama değil içmek bir fırt cekmeye bıle hıcbırsekıle vıcdanım el vermez bebegımı cok sevıyorum çünkü

Ben de bi on yıldır içiyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım aklıma bile gelmiyor şimdi hatta niye o kadar sene içmişim ne gereksiz bişeymiş diyorum

Ben hayatım boyunca hiç içmedim ama sadece şunu söylemek istiyorum. Canın her sigara istediğinde bebeğinin karşında küçük bir cam kutunun içinde olduğunu ve içtiğin sigaranın dumanını bu kutunun içine üflediğini düşün. Hayatta böyle birşey yapamazsın değil mi? İşte karnındayken de aynı emin ol canım bence bunu düşünürsen elindekini bırakıp atarsın diye düşünüyorum. Bebeğin için bunu yapabilirsin. Allah o günü kalbine verecektir merak etme. Yeter ki yürekten iste. İlk anne fedakarlığını yapmanın keyfini yaşa. Umarım herşey senin ve yavrun için çok güzel olur

Bende hamilelikten önce sigara içiyordum.hamile kalmayı planladığım günden itibaren bıraktım. Şu an bebeğim altı aylık oldu. Çok şükür içmiyorum. İçmeyi de düşünmüyorum. Minicik meleğim daha doğmadan beni bir illetten kurtardı. Onu içimde taşırken içmediğim için de vicdanen çok rahatım.bence kesinlikle içmemelisin arkadaşım. Ve bunu fırsat bilip tamamen bırakmalısın.

inşallah hamileliğin ilerledikçe kokusundan bile tiksinecek bir hale gelirsin. Benim daha reglim gecikmeden kokusundan midem bulanıyordu. Hala da sigara kokusu duyunca öğürüyorum. Bende 12 sene günde 1 paket sigara içtim.

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Örnek ne kadar güzel, hep düşüneceğim bunu.. Sizinde gönlünüze göre olsun heeerşey:)

Ben konuyu açtım sonra unutmuşum, aynennnn 3-4 gündür tiksindim sigaradan, mide bulantılarım çok fazla, ofiste içiyorlar, koku o kadar kötü geliyor ki kapımı kapatıyorum hemen.. inanamadım nasıl kötü gelebiliyor kokusu diye
Akşamları bir tane içiyorum Onuda keseceğim, bu bulantılar tek şansım..

Ne güzel, maşallah bebişinede sanada sağlık versin Rabbim..

Ben de bi on yıldır içiyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım aklıma bile gelmiyor şimdi hatta niye o kadar sene içmişim ne gereksiz bişeymiş diyorum
Aaayy inşallah bende öyle diyeceğim.. maşallah bir tane bile uzak olmalı bundan sonra senden.. O lanet bir tane olayı her şeyi mahvediyor..

Aslında o bulantılar sigarayı bırakman için nimet gibi bişey,bu fırsatı kaçırma yani Allah yardımcın olsun.Bide insana kokusu iğrenç geliyor içmeye gelince canı istiyor,o bi tanedende kurtulursun umarım,ne pis bi illetmiş şu sigara...

Aynennn öyle..Bilmiyorum icat eden yerinde rahat yatıyor mu

Sigara icen biri olarak hamileyken ilk sigaradan tiksiniyorum cok igrenc gercekten nasil iciyorum anlamadim gorunce bile kusuyorum.. kizim alti aylik ona hamileykende icmedim smdiki bebegimede 2 ayin icindeyi icmiyorum yine :)

Sigara icen biri olarak hamileyken ilk sigaradan tiksiniyorum cok igrenc gercekten nasil iciyorum anlamadim gorunce bile kusuyorum.. kizim alti aylik ona hamileykende icmedim smdiki bebegimede 2 ayin icindeyi icmiyorum yine :)
Ne güzel, aynen dün salak gibi zorla içmeye çalıştım ve sonuç kustum..
Neyse iyi oldu, şimdi görünce kustuğum aklıma geliyor..
Biz şanslıyız o zaman bazıları sigara aş eriyor

Sansliyiz bebislerimiz guzel guzel buyuyecek icimizde :) ben icmeyi gectim esim balkonda icip odaya giriyorya allahim nerelere gideyim yaa cok kotu oluyorum gercekten :))

Ben daha önce sigarayı bırakmayı hiç düşünmemiştim bile ama hamile kalınca direk azalttı m teke indirdim ve artık hiç icmiyorum

ben de hamile olduğumu öğrendiğim akşam eşimle beraber son sigaramı içmiştim ondan sonra ne ben ne de eşim lafını bile etmedik bebeğimiz sayesinde kurtulduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…