Hamileyken sigarayı içmeyenler, neler düşündünüz duymak istiyorum.

Bende evde test yaptım pozitif çıktı ama emin olamadık hemen koşup hastaneye gittik kan testi yapmaya testin sonucunu beklerken dısarda bi yerde kahvaltı yaptık üstüne son sigaramı içtim ve biliyodum pozitif çıkacağını son sigaram olcağını test sonucunu elime aldıgımdan beri tekrar ağzıma sürmedim,bebeğim benim herşeyim vicdanım el vermez

Hamileligimiz ogrendigimden beri psikolojik mi bilmiyorum tiksiniyorum sigaradan. Kokusu rahatsiz ediyor beni. Artik evin mutfaginda bile icirmiyorum esime ya da misafirlerime. Tek sıkıntısı kabızlık problemimin hortlamasi oldu. Nikotin bagirsak hareketini etkiliyormus cunku. Allah butun anne adaylarina sigaradan nefretlik nasip etsin. Sigara icen annelerin karnindaki bebeklerin akciger sorun/hastaliklariyla karsilasma riski icmeyen anne bebeklerine oranla %200daha fazla oluyormus. Tasidiginiz canin kiymetini bir dusunun. Insallah nefret edersiniz.

Maşallah Rabbim sağlık versin..
Ben 1 tane içiyorum günde, bulantıdan pek istemiyorum zaten ama kararlı sözleriniz çok güzel. 1 tane içiyorsam bende içmeyebilirim hiç..

Ben 1 tane içiyorum günde, bulantıdan pek istemiyorum zaten ama kararlı sözleriniz çok güzel. 1 tane içiyorsam bende içmeyebilirim hiç..
günde bir tane içiyosan sen zaten kurtulmuşsun cnm o bir taneyi de içmemek seni zorlamıcak emin ol sigara içilen ortamlara girmemeye çalış gözün görmesin hiç

günde bir tane içiyosan sen zaten kurtulmuşsun cnm o bir taneyi de içmemek seni zorlamıcak emin ol sigara içilen ortamlara girmemeye çalış gözün görmesin hiç
Yasak ama ofis duman altı herkez içiyor bu sinir bozucu doğru.. Allah sana ve bebeğine sağlıklı günler versin..

Aynen canım tamamen senin elinde 1 tane içiyosan yoklugunuda hissetmezsin bence

bende 10 yıldır içiyordum hamile olduğu öğrendiğim gün bıraktım. 2-3 gün zorlandım sonra geçti zaten mide bulantılarım başladı tiksindim bi daha lütfen içmeyin hamileyken. bu konuda ki düşüncelerim at gözlüğü takmış bir yobaz kadar katı içen hamile gördümmü de dibine kadar eleştiriyorum.

ogrendigim gun bir tane keyif sigarasi ictim ve buda sondu :) ve isimden dolayyi stresliyim call Center ama bebegim icin biraktim :)

iş arkadaşların sana ve bebeğine saygılı olmayı öğrenebilseler keşke...

iş arkadaşların sana ve bebeğine saygılı olmayı öğrenebilseler keşke...
Mumkun degil cnm.. işten ayrıldım ve bebegimn ustune yemin ettim, o gndür içmiyorum ccok sukur:) inancım kuvvetli cok korkarım yani..

Mumkun degil cnm.. işten ayrıldım ve bebegimn ustune yemin ettim, o gndür içmiyorum ccok sukur:) inancım kuvvetli cok korkarım yani..
Hayırlı olsun, senin için ve bebeğin için çok sevindim. Şu birkaç günü atlat emin ol bunca zaman niye içmişim diyeceksin.
Aklıma sigara geldiği zaman ben ERTELEME yöntemini kullanıyorum. Yani şöyle: "şu an canım sigara çekti, ama sigara içmeden de durabiliyorum. Şimdi içmiycem. Belki sonra içebilirim. Belki doğumdan sonra içerim.. Ama şimdi değil. " Her seferinde böyle yapmanı öneririm. Tabii ki aklına gelecek, bağımlılık bu dünyanın en güçlü şeyi. Biraz bekleyince istek geçiyor.
Rüyalarında içebilirsin belki, bu da çok normal. İnsanız sonuçta. Ben beş altı kez sigara içtiğim rüya gördüm. Olsun, uyandığında derin ve temiz bir nefes alırsın, oh mis :)

bende çok istiyorum içmemeyi ama içinde bulunduğum sorunlar ve ortam buna itiyo beni günde 5 tane ile sınırlayabildim kendimi ancak vicdan azabım yetiyo ama.

bende çok istiyorum içmemeyi ama içinde bulunduğum sorunlar ve ortam buna itiyo beni günde 5 tane ile sınırlayabildim kendimi ancak vicdan azabım yetiyo ama.

Sigara bağımlılığı beyindeki seratonin (mutluluk hormonu) reseptörlerinin çalışma biçimi ve sayısını değiştiriyor. Haliyle içinde bulunduğunuz sorunlarla başa çıkmak konusunda daha çok zorlanmanıza, strese ve üzüntüye karşı daha dayanıksız olmanıza yol açıyor.

15 yıllık bağımlıyım, hep derdim ki "bu iş koşullarına sigarasız dayanamam." Ancak şimdi aksine görüyorum ki sigara içmeden daha dayanıklıyım, daha az stres yaşıyorum. Saatte bir çayımı sigaramı alır dışarı çıkardım, içince sonraki bir saati geçirme gücü bulurdum içimde. Şimdi dışarı çıkma ihtiyacı pek yaşamıyorum, bunaldığımda da yine çayımı alıyorum, yine dışarı çıkıyorum ve tertemiz havayla çayın keyfini çıkarıyorum.

Sigara içmeyen insanlara bir sorun sorunlarla ve stresle nasıl başa çıkıyorlar? Emin olun en fazla 4-5 günde başka şeyler de en az sigara kadar iyi gelecek size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…