Hamileyken Yonca Yemek Zararli mi?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.578
49.243
798
Canim eksi seyler cekiyor. Komsumuz sagolsun bahcesinden bir suru yonca getirmis yapraklarini ayiklamis. Ama hic yemedigim birsey. Iki tane yedim cok hosuma gitti ama sorun cikar mi bir bildiginiz var mi? Internette baktim bir yerde icinde folik asit var yararli diyor diger yerde zararli diyor anlamadim.

Hiç yemedim ama gülümsettiniz beni :KK48: hayırlı olsun bebeğiniz:KK46::nazar:

Sagolun. Tatlidan tiksindim, tuzlu ehh, eksiye bayiliyorum. Yoncaya da bayildim :21:
Ya şeetmek gibi olmasın ama ekşi olayında hani üzüm bağlarında asmanın en ucunda çıkan o taze kısım varya işte o da çok başarılıdır :KK53:

Ya şeetmek gibi olmasın ama ekşi olayında hani üzüm bağlarında asmanın en ucunda çıkan o taze kısım varya işte o da çok başarılıdır :KK53:

Bu mevsimde olmuyor ya. Annemin asmasi var da kuru suan :(

Yonca dediğiniz ne acaba? Yanlış anlamayında bizim köyde hayvanlar yiyor yoncayı. Zararı olmasın bebeğe bilemedim
Hani şu 4 yapraklı yoncamı bildiğimiz o yeniyormu yav

Yonca dediğiniz ne acaba? Yanlış anlamayında bizim köyde hayvanlar yiyor yoncayı. Zararı olmasın bebeğe bilemedim
Hani şu 4 yapraklı yoncamı bildiğimiz o yeniyormu yav

Evet aynen o dort yaprakli yoncanin sapi. Hayvanlar agzinin tadini biliyor bence. :KK53:

:-) bende ekşi yiyordum hamileyken. Yonca aşermemiştim ama :-) turşuyla idare ettim

Ozellikle yonca asermiyorum herhangi bir eksi sey de olur. Tursu genelde tuzlu oluyor ki ozellikle hamilelikte cok zararli. Surekli yersem ne olur bilmem. Meyvelerin eksisini yesem eksi ama tatli, tatli seylerden de tiksindim. Cayi bile sekersiz icmeye basladim. Mesela yonca sadece eksi. Hem tokluk hissi vermiyor hem de tuz seker icermiyor.

Ozellikle yonca asermiyorum herhangi bir eksi sey de olur. Tursu genelde tuzlu oluyor ki ozellikle hamilelikte cok zararli. Surekli yersem ne olur bilmem. Meyvelerin eksisini yesem eksi ama tatli, tatli seylerden de tiksindim. Cayi bile sekersiz icmeye basladim. Mesela yonca sadece eksi. Hem tokluk hissi vermiyor hem de tuz seker icermiyor.
Çok haklısın. Sadece ekşi olan ne var başka acaba
Kuzu kulağı acayip ekşidir denedin mi hiç

Hangi şehirdesin çok canın çekerse gönderirim ben. Hamilesin sonuçta. Ankaradayim ben burada her markette var.

Cok sagol dusunmen yeter. Eger deli gibi aserirsem mutlaka soylerim. Suan canimin isteme gibi bir durumum yok, keske olsa. Yemekle isim yok pek. Zaten 45 kiloyla hamile kaldim 4. ayimdayim 41 kiloyum. Eksiyi yiyebildigim icin canim cekiyor yani midemi bulandirmayinca aklim eksiye gidiyor.

Back
X