• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileymişim

Bende nesne sürekliliği sağlanmamış, gözümün önünde değilse unutuyorum, sonra titreyip kendime geliyorum :)
Dün gece ilk defa ağladığını idraklı bir şekilde anlamadım...
Uyuyorum uzaktan bir miyavlama sesi geliyor...allah allah bu ne diyorum
aaa diyorum çocuk
Peki ne yapmam gerekti ki bilmiyorum falan gibi bir iç konuşma yapıyorum içimde sonra kendime geliyorum
13 buçuk aydır ilk defa böyle bişey oldu...
Ben bile şaşırdım
Seninki kaç aylık?

Ay teşekkür ederim :KK200: ben pek umutlu değilim kendimden ama umarım olabilirim :anne:
Çok sevindim ben sizin adınıza. Hayırlı olsun, sağlıcakla kucağınıza alın umarım. :KK200:
Konu sahibi size de hayırlı olsun, kaygilariniz bence normal. Sonuçta bir canlı sorumluluğu bu. Ama ben de zamanla bu kaygıların geçeceğini düşünüyorum :KK200:

55 gündür reglim gecikiyor hep evde testler yaptım negatifti doktorum ilaç verdi 10 gun bitti hala regl olamadim yarina randevum var doktorumun evet hamilesin demesini dört gözle bekliyorummmm, nolur yaşadığın mucizenin tadını cikar endişelerini anlıyorum allah yardım edecek korkma ve yavruna hergun günaydın diyerek uyan daha mutlu olacaksın

Dün gece ilk defa ağladığını idraklı bir şekilde anlamadım...
Uyuyorum uzaktan bir miyavlama sesi geliyor...allah allah bu ne diyorum
aaa diyorum çocuk
Peki ne yapmam gerekti ki bilmiyorum falan gibi bir iç konuşma yapıyorum içimde sonra kendime geliyorum
13 buçuk aydır ilk defa böyle bişey oldu...
Ben bile şaşırdım
Seninki kaç aylık?

7 aylık.
Yok ya ben bu kadar çabuk adapte olamadım.
Yani olamadım da değil ama çocuğu unuttuğum oluyor benim :)
Gerçi ilk 6 ay kendini hiç unutturmadı, şimdi şimdi evde iki muhabbet ediyoruz falan :)

Şimdi ben hamile olsaydım keşke :dua: kendimi pamuk lara sarar sarmalardim ilk kez aşık olmuş gibi çiçek açmış gibi bahar gibi yeniden doğmuş gibi...
Keşke bende hamile olabilseydim :KK14:
Ne güzel,ne tatlı,anlatmışsın canım,belki de yolunu bilmediğin dağlarda,senin için çiğdemler açıyordur,pamuk kalbinin bambaşka bir aşka kavuşacağı gün yakındır,kimbilir:KK73:...Bunu,bütün kalbimle diliyorum.:KK15:

Hayırlı olsun canım hiç korunmuyor muydunuz? ben hiç regli olmadığım halde eşim korunuyor çünkü kesinlikle istemiyoruz ;)
Ama artık olan olmuş eşin ne diyor bu duruma tabi ki çok seviceksin ne kadar zor olsada :anne:
@elvanelvan88 hayırlı olsun canım şaşırdım senide okuyunca :anne:

burcubahar0635 burcubahar0635 canım böyle hissetmen o kadar normal ki :KK200: tebrik ederim sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim

@elvanelvan88 ikinci kez tebrik edeyim:) anne olarak hissetmemeni çok iyi anlıyorum. Hemen hissedilecek birşey değil zaten.
Hatta ben kızım doğduğunda bile hissedememiştim. Başkasının bebeği bakıyorum sadece gelip alacaklar gibi geliyordu:) zamanla insan bu fikre alışıyor:KK200:

ne mutlu sana Allah sağlık, huzur ve mutluluk versin. bende ilk gebeliğimde öğrendiğimde kendimi çok tuhaf hissetmiştim.%50 istiyor %50 istemiyordum. aldırmak aklımdan geçmedi tabi ama olayı çok idrak edemiyorsun başta. yasaklar tek tek sıralanmaya başlayınca özgürlük adım adım arkamda kalıyormuş gibi oluyordu. özgürlükten kastım genç kızlık, o dinamik, bildiğini okuyan o güçlü kadın adım adım arkamda kalıyor gibiydi. ama o doktor randevuları ultrasonda onu anlamasanda pek görmek, orda yaşayan bir canlı olduğunu bilmek çok mükemmel gelmeye başlamıştı. farkında olmadan anne olmuştum bile. tabi doğmadı, kaybettim onu ama bu yaşattığı duygular öyle güzelki sonradan öyle güzelleşiyor ki. doğmuş olsaydı kimbilir ne kadar muhteşem olurdu. Dilerim sağlıkla kucağına alırsın ve bir ömür melek annesi olursun yavrunun.

Yahu benim hayatımın gerekli olup olmadığının kararını siz mi veriyorsunuz?
İlk yorumunuzda bana büyük harfle bağıra bağıra saldırdınız ben size niye yazdığımı insan gibi açıkladım gelen cevaba bak.
Nedir bu tahammülsüzlük. Ben meryem duası okuyan, namaz kılana hakaret etmiyor saygı dıyuyorsam siz de duyacaksınız.
fark bu. Ben kimsenin hayat tarzına ağzımdan köpük saçarak saldırmıyorum, boş dolu demiyorum saygı duyuyorum. Tahammülsüzlüğünüzü başka yerde kusun benim konum bile değil konu sahibine ayıp yaptığınız
Ben sana dini gorusunle ilgili hic bisey demedim konuyu carpitma o kadar seyin icinden neden dini olayi aliyosun kendine .
Benim kimsenin dinine tahammuszlugum falan yok
Sizin her konuda icki iciyorum vs vs laflariniz baydi artik bi donun millete yazdiginjz yorumlara bakin ne kadar cok alem yaptiginizi konusyorsunuz
Dininiz ne dusundugunuz beni ilgilendirmez
Umrumda bile degilsiniz

Ben sana dini gorusunle ilgili hic bisey demedim konuyu carpitma o kadar seyin icinden neden dini olayi aliyosun kendine .
Benim kimsenin dinine tahammuszlugum falan yok
Sizin her konuda icki iciyorum vs vs laflariniz baydi artik bi donun millete yazdiginjz yorumlara bakin ne kadar cok alem yaptiginizi konusyorsunuz
Dininiz ne dusundugunuz beni ilgilendirmez
Umrumda bile degilsiniz

Bu sizi neden bu kadar rahatsız ediyor işte?
Yaparız yapmayız keyif bizim hayat bizim dıymaktan bu kadar rahatsız olmanız hiç normal değil.

önce bir iki kelam etmek istiyorum. ya şurada şu güzel konuyu bile kirletenler var ne diyeyim. yok dedikten sonra özür dilemen ne işe yarar da bilmem ne, illa polemik yaratacak ya bazıları. biraz pozitif olun ya, görmeyiverin bazı şeyleri. kızlar ikinizi de tebrik ederim bu arada hayırla, sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah.

umurumda bile değilsin dedikten sonra 84848468436563 mesaj daha yazmak :27: şu konuda bile kib yaptım ya daha da bir şey demiyorum..

neyse, hayırlı olsun kızlar allah sağlıkla kucağınıza aldırsın.. güzel şeydir annelik, özellikle atarlarını ve triplerini çekerken :27:

Daha 1 aylik evliyken plansiz bir sekilde hamile kaldım :) acemilik mi desek bilemedim. Ilk ogrendigimde ayni senin gibi düşündüm. Benimseyemedim hayatıma surekli ayak bagi olacak gözüyle baktim. Ta ki minik düğmemin her doktor kontrolune gittigimde yavas yavas yaratilmasina tanik olana kadar. Sonra dedim ki mamamio sen annene nasil ihtiyac duyiyorsan her aninda (kendi annemi dusunerek) karnindaki bebisin annesi de sensin. Bu hayatta sonuna kadar guvenecegi 2 insandan sadece 1i sensin. Sen yetistiriceksin onu :) ve sonra tabi bizim ufaklık hareketlenmeye basladi ve 30cu haftamizi doldurduk. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Simdi bu sekilde düşünmen gayet normal. Yavas yavas alisacaksin hamileligine:) bebisine nasil bağlandığıni kendin bile anlamayacaksin.

Bunu yemiyim bebise zarari olur bunu yiyim yavruma yarasin derken bulacaksin kendini merak etme. Hem 9 ay gercekten uzzzzzzuuuun bir sure. Kendini hazirlaman icin gayet yeterli olacak bu fikre :)

merhaba kızlar...

Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Bir

merhaba kızlar...

Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Bende 4 - 5 gün önce aynen sizinki gibi sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. İnsan psikolojik olarak hazır olmayınca çöküntüye uğruyor biraz haklısınız ama geçecek eminim ki. Hem de ilk bebeğiniz olacak evinize yeni bir nefes yeni bir can gelecek çok güzel bir duygu bu. Ben ilk şoku atlattıktan sonra alıştım şu an hamilelik fikrine hatta tadını çıkarıyorum eşime epey nazlaniyorum daha şimdiden :)) bebeğiniz olunca anlayacaksınız caninizdan bir canın sizi nasıl hayata bağladığını, o olmadan hayatın nasıl olduğunu bile unutacaksiniz hiç korkmayın sukredin boyle bir güzelliğe sahip olduğunuz icin. sağlıklı bir şekilde Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah keyfini çıkarın şu an en tatlı zamanlar :)

Ne güzel,ne tatlı,anlatmışsın canım,belki de yolunu bilmediğin dağlarda,senin için çiğdemler açıyordur,pamuk kalbinin bambaşka bir aşka kavuşacağı gün yakındır,kimbilir:KK73:...Bunu,bütün kalbimle diliyorum.:KK15:
Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerinde için :KK19: hepimizin gelecekten beklentileri başka hayallerimiz var ben sendekine hastretim sen bendekine hayat böyle ışte

Niye daha 9 ay daha özgürsünüz :-) Hayatiniza cok masum en masum tertemiz bir sey girecek. Onun masumiyeti size güc verecek. Cok daha merhametli ve güclü olacaksiniz. Kücük seylerden mutlu olmaya baslayacaginiz icin daha mutlu bir insan olacaksiniz. Yeniden cocuk olup oyun oynayacaksiniz. Cok egleneceksiniz :) Ben sizin hissettiklerinizi bebegim dogunca hissetmistim. Anlamis gibi kucagima yapisti birakmadi günlerce. Hala daha yapisik ikizler gibiyiz. Kendime kalan zaman fazla degil eskisi gibi ama o minik kalpli varligi sadece varligim ve sevgimle dünyanin en mutlu insani yapiyorum. Aslinda cok degisik bir duygu giderek artan bir sevgi evlat sevgisi. Simdi mesela o tek bir gülüsü ile beni dünyanin en mutlu insani yapiyor. Bense özgürce onun yanindayim. Olmayi en cok istedigim yer oldu onun yani. Böyle olumsuz düsünceleri uzaklastirmaya calisin. Yasadiginiz dogal bir sürec. Bebeginiz ve zaman ne demek istedigimi gösterecek size ;)

Bende PKo hastasıyım senin gibi . Ve bana da demişlerdi aşılamayla olir çocuğun diye hemde profesör hem de iyi bir üni hastanesi çok ağladım o zaman lar olmayacak çocuğum diye ama sonra tam vazgeçmişken bir uğur böceğim olduğunu öğrendim ama ben uçtum sevinçten tabi . Hatta 2. Çocuğum bile oldu da baya büyüdü bile ☺hep olur o korkular canım uyuyakalirsam, bağırırsam kızarsam ,ben zaten sanırım çok çocuk sevmem bunu sever miyim ki falan vesvese ler bitmez ama bu o demek ki zaten. annelik hep vesvese ama da o koku yeter kucağına alır almaz da değil zamanla yavaş yavaş kanına işler insanın evlat ne zaman bu kadar bağlandın bilemezsin bile bu saatten sonra hem onu kaybetmek istemeyecek hem de hep nasıl bakacağım ben yapamam diyeceksin herkes öyle merak etme. Çok duygu geçişleri yaşatan bir duygu annelik Hoşgeldin aramiza Allah kucağına sağ salim almayı nasip etsin.

Back
X