hamillelikte balik tüketimi

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar
hamilelikte özellikle 20 haftadan sonra haftada 2 kere balik tüketmemiz gerek diye duydum..ben balik yemeyi sevmiyorum..bebegin beyin gelisimi zeka ve gözleri icin cok önemliymis. piyasada satilan balik yaglarindan kullansam olurmu acaba? bu konuda bilgisi olan varmi? bana bildiklerinizi anlatirsaniz cok sevinirim.

bence en iyisi zorla da olsa balık yemek. gittiğim 2 doktorda balığın önemini vurgulayıp durdu.bende 16 haftalık hamileyim öğrendiğimden beri her pazar balık günü yaptım.ama sadece alabalık yiyebiliyorum bir de ton balığı.bir çok balık denedim.sende bir kaç çeşit dene mutlaka birini yersin hiç olmazsa ton balığı ye hazır.

ton baligindada büyük balik oldugu icin civa kursun gibi metaller daha cok oluyormus..internette arastirdim ton balik daha kolay our diye düsündüm ama üff yaaaa.

eğer balık yiyemiyorsan balık haplarını kullanabilirsin ama kesinlikle doktor tavsiyesi ile. Bazı balık hapları yüksek A vitamini de içerdiği için kesinlikle hamilelerde kullanılmıyor, bazıları ise doktor kontrolünde kullanılıyor. Doktoruna danışırsan o en doğrusunu bilir.

eğer balık yiyemiyorsan balık haplarını kullanabilirsin ama kesinlikle doktor tavsiyesi ile. Bazı balık hapları yüksek A vitamini de içerdiği için kesinlikle hamilelerde kullanılmıyor, bazıları ise doktor kontrolünde kullanılıyor. Doktoruna danışırsan o en doğrusunu bilir.

evet pazartesi doktora danisacagimm.madem balik tüketmek bu kadar önemli..bisiler yapmam lazim..tesekkür ederimm

vallahi bende balık yiyemiyorum öyle haftada iki kez hic yiyemem cünkü kokusu midemi bulandırıyo yapmaya falanda üsenmiyorum cok kolay bi yemek aslında ama yerkenki kokusu beni mahvediyo doktorum bana balık yağı kapsülü verdi icerigine baktım Avitamini yok o yüzden rahatlıkla iciyorum hergün bir kapsül iciyorum. Doktorum bana haftada bir iki kez ye dedi sonra gerci balık yagı takviyesi verdim ama yiyebildigin kadar ye dedi ben hic yemedim belki iki üç kez yedim 5 aylık hamileyim.

İlk kez duyuyorum bunu, çok şaşırdım.. Teşekkür ederim bilgi için.. :71:

Back
X