Hamiş anneler bebeğimizin ve kendi sağlığımız için sağlıklı beslenelim

korkucak bişey yok ne kadar titizlensende kötü bişey olucaksa oluyo biraz dikkat edip rahat olmak lazım benim arkadaşımın 5 aylıkken kanaması geldi ve 1 ay evde yattı bence rahat ol keyfini çıkarmaya çalış.

evet haklısın canım biraz rahat olmam gerekiyor sanırım seninde hafif batmaların oluyormuydu kasıklarında.?

evet haklısın canım biraz rahat olmam gerekiyor sanırım seninde hafif batmaların oluyormuydu kasıklarında.?
hayır olmadı ama doktor olabilir demişti sadece sürekli bişey yemem ya da içmem gerekiyo yoksa midemde ekşime oluyo

kızlar slm bugün hiç bişi yiyemedim şu saat oldu sabah zorla 1 simit yemiştim ben napcam yaa çok midem bulanıyor her şey kokuyor

tam beklediiğim topic olmuş daha yeni gördüm :)
ben 48 kiloyla hamile kaldım ve mümkün olduğunca az kilo almak sadece bebek için gerekli kiloyu almak istiyorum herkes gibi çünkü bnm boyum da yok 1.56 falan fazla kilo alırsam top gibi olurum mazallah
burdan bilgileri birbirimizle paylaşalım hep ..
sağlıcakla mutlu günlerimiz geçsin inşallah :)

günaydın kızlar
bugün sonunda köy sütüm geldi.eve gidince bi güzel kaynatıp yarısını yoğurt yapıcam yarısınada akşamları içmek için ayırıcam.perşembe doktora gittim folik asiti bıraktık artık vitamin verdi inşallah onlarda iyi gelir.

dün yediklerim
sabah: tarhana çorbası 1 adet haşlanmış yumurta
ara:yeşil üzüm
öğlen:ezogelin çorbası tavuk ızgara salata şehriye pilavı tulumba tatlısı
akşam:kremalı ıspanaklı tortelenni makarna(hiç sağlıklı değil ama canım istedi )
ara:mozaik pasta mandalina elma

Sen kac kilo aldin cnm

54,5 kiloyla başladım cnm boyum 1.65 şimdi 56yım ilk zamanlar ekmeği tamamen kesmiştim çok iyi olmuştu ama bu aralar yiyorum

Ben de aynı şekilde 156 cm boyundayım ve kilodan çok korkuyorum..60 kilo halimi düşünemiyorum ama mecburuz tabiki..51bucuk kiloyum. 500gr filan aldım. Doktorum 10kilo sana yeter dedi. Bol bol yürü dedi. Ekmeğim tam tahıllı ve öğünde en fazla 2dilim yerim. Sabahları yumurtam kesin. Sütten midem bulandı yoğurt yiyorum bol bol. Akşamları ceviz badem. Makarna pilav tatlı hamur işi yemiyorum.3çeşit meyvem kesin var..sabahları güzel yiyorum domates zeytin peynir filan ama öğlen yemegim tost malesef. Akşam da salata et balık yada sebze yemeği..kahve çay içmiyorum.. Ama bu düzenli yeme olayı beni yoruyor önceden saatlerce aç kalsam tunlamazdım şimdi aklımda hep ne yicem soruları ve yemek yeme zorunluluğu :))

Kizlar, kahve cokcokcok zararlimi gercekten acaba. Erken is basi yapanlardanim, agir kahveler icmiyorum ama her gun en az 2 cappuccino icmeden olmuyor. Ustelik canimda istiyor. Nasil vazgececegim bilmiyorum.
Cay ile araniz nasil? Ondada kafein degilde cay maddeleri var, oda cok saglikli degilmis.

54,5 kiloyla başladım cnm boyum 1.65 şimdi 56yım ilk zamanlar ekmeği tamamen kesmiştim çok iyi olmuştu ama bu aralar yiyorum
Çok iyi az almissin umarim ben de cok almam 56 ile başladım 58 im şimdi aslinda ekmek fazla tuketmiyorum çok az gunde 1 dilimi gecmiyo yine de aldim 2 kilo

Artık bi kaç kilonun hesabını yapmicaz bebişler önemli :) ben beslenmede canan karatayı takip etmenizi tavsiye ederim söylediklerinin çok doğru oldugunu düşünüyorum bugdayın hiç bi yararı yok kilo yapıyo sadece

bende çok düzenli besleniyor sayılmam öğle yemeğini 3-4 gibi yiyorum akşam bazen yemiyorum , eşim restaurant işletiyor ona yardım ediyorum bu aralar orada sürekli yemeğin içindeyiz ama kendimiz yemek için fırsat bulmak güç oluyor en avantajlı yanı yemek hazır ( ev yemekleri de yapıyoruz) rahatça protein alabiliyorum, bunu dışında mutlaka bir bardak süt içmeye çalışıyorum her gün, birde kahvaltıda yumurta yemeye. bu aralar hiç peynir yiyesim gelmiyor nedense.. yavaş yavaş bulantılar çoğalmaya ve iştahım kaçmaya başladı ama bebiş için yemeye çalışıyorum.. bir de su içmeyi unutmasammm...

bende tam bir kahve tiryakisiyim .. kuru kahveyi kaşık kaşık yiyebilen tiplerden hemde .. dolayısıyla hemen araştırdım zararı var mı diye tabi ki çok önerilmiyor ama günlük alınacak kafeinin bir sınırı var o sınırı aşmamak kaydıyla tüketmekte bir sıkıntı yok hatta faydası bile olabilir yani sonuç olarak bir iki fincan kahveden bir şey olmaz bana göre gönlünü ferah tut :) ben öğrendiğimden beri çok fazla içmemeye dikkat ettim bnde kansızlıkta olduğu için ama dayanabileceğim gün sınırlıdır biliyorum

merhaba kılzar ben geldim malum bayram tatili olduğu için gelememiştim mide bulantılarım öyle bir raddeye geldi ki artık yediklerim genelde meyve yemek yemeye de çalışıyorum ama özellikle bugün mahvoldum napcam ben bu bulantıları yavv

merhaba kızlar bugün kontrolümüz vardı çok şükür bebeğimi hem gördüm hem de kalp atışlarını duydum doktorumuz 6 hafta 4 günlük olduğunu söyledi mide bulantılarım fena bakalım inş düzelir kan tahlillerime bakıldı hepsi normal çıktı çok şükür bi dahaki kontrol bir ay sonra ona da canım sıkıldı bir ay çok uzun değil mi yaa ah şu ultorasondan evde olsa keşke

Benim doktorum iki haftada bir çağırıyor cuma gunu de ikili test ense kalinligi vs. Testleri yaptiricam

bugün çok harika olmasada paylaşabilecek bir menüm var şükür bişiler yiyebildim

sabah: 1 tost kaşarlı

ara: çubuk kraker ve vişne suyu

öğlen: 1 nar

ara: 1 mandalina 5-6 fındık 2 bardak ayran

akşam: yarım porsiyon kremalı tavuk bir kaç çatal makarna 1 kaç çatal da salata fena değil bence ama tabiki eksik

süt yok yoğurt yok yumurta yok ahh ahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…