Hamiş hanımlar bir bakar mısınız?

E_S_M_E_R

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
224
4
46
İzmir
Selam Hanımlar;
Bi konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
17 Haftalık hamileyim, bugün doktora gittim kontrole.3 lü test zamanım gelmişti, gitmişken bunuda yaptırrım dedim. Daha önce 2 li test yaptırmıştım sonuç temiz çıkmıştı. 35 yaşından itibaren hamileliklerde amniyosentez yapılması öneriliyormuş.Ben 21.09. 1977 doğumluyum, yıl olarak 35 oluyorum ama ay olarak girmedim daha.
Doktor muayene ederken 3 lü test yaptırcam sanırım filan dedim, doktor bana dediki amniyosentez yaptırmadıktan sonra 2 li testmiş 3 lü testmiş fasa fiso bunlar dedi. Bende amniyosentezin riskinden dolayı korktuğumu istemediğimi söyledim. 100 de 1 ihtimal o dedi, o risk bile beni çok korkuttu tabi. Yaptırıp yaptırmamak sizin bileceğiniz bişey bebek sizin bebeginiz ister down sendromlu ister normal siz bilirsiniz dedi. Moralim bozuldu bayaaa acaba riskemi giriyorum amniyosentez yaptırmamakta dedim. Ben yinede 3 lü testimi yaptırıp çıktım doktordan ama içimde sıkıldı yani doktorun lafına. Sizler buna benzer şeyler yaşadınız mı bu konuda bilgi verebilir misiniz kızlar?
:18:

Bakma canım sen drun lafına.
Onlara kalsa her testi yaptır gerekli gereksiz.
Allah korusun bir sorun çıksa ne yapacaksın.Aldıracak mısın bebeğini.?
Dua et.Tevekkül et.
Zaten tehlikeliymişte.
Bişey yoksa bile amniyosentez yaptırınca bir sorun çıkabilir..

Son düzenleme:
Allah'ın takdiri ona bakılırsa hiçbir şeyin kesinatı yok . 2 li 3 lüde problem yoksa takma kafanı birde 20.haftada ayrıntılı ultrasona girersin yeterli. Bir tanıdığım 38 inde doğum yaptı amniyosentez falan istemedi doktoru. Bence doktorunu değiştir şahsen böyle moral bozan doktorum olsa bir daha gitmezdim.

Back
X