hamişler kan hapımı elevit mi kullanıyorsunuz?

merhaba arkadaşlar ben 3 aydır elevit kullanıyorum şuan 9 haftalık hamileyim ikizlerime hamile kalmadan önce vermişti doktorum sürekli hergün içiyorum hatta bi ara hormon ve iğnelerle kullandım ilaçlarla hamile kalmadan 5 kilo aldım hamile kaldım 9 haftadada 5 kilo aldım eskisi gibi yemek yiyorum sadece tek fark hergün süt bol su ve meyve tüketiyorum okadar bunlarda normalde ne kadar kilo alınır ki ben ilaç kullanmaya devam edersem 9 ayda heralde bi 100 kilo olucam vallahi

ben 12.haftadan beri elevit 16.haftadan beri maltofer (demir hapi) kulluniyorum, 12.haftaya kadar 4 kilo vermistim , bu haplardan sonda 4 unu de geri aldim 1 ay icinde, umarim boyle devam etmez...

16 haftalık hamşleyim ve doktorum bana da elevit yazdı.Yazarken herhangi bir test vs. yapmadı,sadece vitamin alıp almadığımı sordu,almadığımı söyleyince de nasıl beslendiğimi bile sormadan reçeteye yazıverdi..şu an kullanıp kullanmama konusunda kararsızım çünkü doğal olmayan vitaminlerin ille de bir yan etkisi olabileceğini düşünenlerdenim..bir dahaki kontrole gidişimde doktoruma tekrar danışacağım..bari önce bi test falan yapsın,gerekli görürse versin

hamile kalmadan folibol'a başlamıştım bende....hamile kalınca hem elevit hem de folibol devam etti...3.ayda folibol'u bıraktırdı doktorum....elevite devam dedi...4.aydan itibaren ferrum ford diye demir hapına başladım günde 1 tane.....5.aydan itibaren de kalsiyuma başladım ve demir hapımın sayısı günde 2'ye çıktı( kan değerlerim biraz düşük çıkınca) ama elevite hala devam ediyorum.......bu arada 6. ayımdayım toplam 5 kilo almışım.......

ben ilk kontrolde ana çocuk sağlığı merkezine gitmiştim. vifer diye bir demir ilacı vermişti. ve kan değeri iyi de olsa her gebeye demir ilacı verildiğini, çünkü bebeğin annedeki kanı azalttığını söyledi.annede kansızlığı önlemek amaçlı dedi. benim zaten kan değerlerim düşük. ben daha sonra dahiliye doktoruna bu ilacı sordum. vifer iyidir kullanmaya devam et dedi. ben 19.haftadayım,hala vifer'i kullanıyorum.

kızlar ben de 13+2 hamieyım dun dr a gittim dr kand egerlrın iyi ama kan ilacına başla dedı elevıt verdı birde demır hapı verdı maltofer fol adında ama erkenmı sizce benım her degerım normal içmek istemıyorum .birde bana kalsıyum hapı yazmadı gerek yok dedı hergun düzenlı süt ve süt ürünlerı tuket dedı tüketmeye calışıyorum sonucta off ya

kızlar elevıt surup değilmı ben actım hap cıktı elevıt hapmı surupmu
ayrıca yukarda biri demır hapı kan hapı dmek demıiş bu doğrumu ozaman neden adı demır hapı:))
bu ilçalra kılo yapmaz dedı dr

elevit magnezyum ve ferrum kullanıyorum ama şiştim gerçekten üstelik yemediğim halde 22 kılo aldım bebegımın dogmasına ıkı hafta var dogsunlarda kilo verılır bence önemı yok sonucta geçici bır dönem

dlm bende 10 haftalık hamileyim ve 2 hftadır elevit kullanıyorum ama doktorum folik asit vermedi bana folik asit almamam bebeğimi etkilermi yardımcı olurmusunuz lütfen...

Elevit nedir arkadaşlar yaa ben anlamadım?
Ben sadece folic asit kullanıyorum (folic plus) demir hapı falan da vermedi bana hiç, daha doğrusu demir hapını 3. ayda verecekmiş öyle dedi.

bende aşılamadan önce folbial kullandım. devam etme dedi hoca. Geçen hafta ona demeden elevit e başladım ben elevit kullanayımmı dedim ok. dedi.
Walla bebekler için beslenme kampına girdim.

doktorum bana en başta folic plus verdi içinde folik asitten başka kalsiyum ve d vitamini de var. ''ama sana vitamin hapı vermicem'' dedi. zaten kiloluyum ''ayrıca bulantın kusman yok çok kilo alırsın, doğal beslen meyve sebze ye'' dedi:) bu gidişle kilo almıyayım diye demir ilacı de vermez bana bu adam kaydirigubbakcemile3

bende daha oncelerı folbıol kullandım şu anda elevıt 2 kılo vermısım:)

Ay ben hergün tartıyı eskitiyorum ondanmıymışşşşşş aaaaa elevitede bak sennnn benim kiloda tık yok ya. aşaya gidiyo. bebekler alıyo desem gram olmadılar daha :roflol:

bu ilaçlar doktora göre değişiyo.ilk gebeliğimde doktor bana folbiol'u bıraktırıp elevit vermişti.devamındaki ilaçlar için bişey diyemicem çünkü boş gebelik nedeniyle kürtaj olmuştum) şimdi yine hamileyim.başka doktora gittim.o da folbiol yerine başka marka folik asit verdi.en doğrusu bu dedi içindeki folik asit miktarına göre.

ben de hem elevit hem kan hapı kullanıyorum..iştahım normal ama beklemediğim kadar kilo aldım,normalde gayet zayıfım şimdi 28.haftada 10 kilo aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…