ben 10. haftadan itibaren folic plus'ı bıraktım ve elevite başladım..
elevit folicin gelişmişi zaten, içinde bütün vitaminler var..
13. haftadan itibarende santafer fort adlı kan hapını kullanıyorum, kan değerlerim normal.. ama bu haftalardan sonra bebeğe daha çok kan pompalandığı için tahviye kan hapı almakta yarar varmış..
ayrıca kilo falanda yapmadı..
bende elevit ve gyno ferro sanol kullanıyorum kan değerlerim düşük çünkü eleviti her hamileye zaten öneriyolar kansızlığı olanlara demir ilacını veriyo doktorlar neticede ikisi farklı ilaç .bende kilo yapmadı ama 34.haftamdayım 12 kilo aldım normal sanırım kan hapının kilo yaptığını biliyorum ama yapmadı çok şükür bende
Ben de hamilelikten önce 2-3 ay ve ilk ayda folbiol kullandım. Sonra Folic plus aldım aynı işi yapıyorlar ama folic plus daha kaliteli zaten daha pahalı. Doktor 5. haftada elevit verdi,folic asiti bırak dedi. Ama ben 11. haftadayım hala ikisine de devam ediyorum. Elevitte de folik asit var ama içeriğine baktım günlük almamız gereken miktarın altındaydı. Tam rakamları hatırlamıyorum. O yüzden devam ediyorum ikisine de. Ama 2 hafta sonra falan folic plus ı bırakmayı düşünüyorum. Bidahaki kontrolde dr.a sorucam elevite devam mı ayrıca demir hapı verecek mi diye..kaydirigubbakcemile
Bazı dr.lar (özellikle devlet hastanelerinde falan) folik asit vermiyorlar ama mutlaka kullanmamız gerekiyor arkadaşlar bu durumda olanlar varsa başlasın hemen.Hamilelikten önce 3 ay ve ilk 3 ay. Zaten fiyatları ucuz eczaneden temin edebilirsiniz rahatlıkla folbiol yada folic plus. Bi arkadaşım kullanmamıştı ve gerçekten vücudunun ihtiyacı varmış az kalsın düşüyordu bebeği yoğun takviyeyle kurtardılar.alkisalkisalkis
ya arkadaşlar ben sadece elevit kullanıorum ve günde iki defa neden bana tek elevit verdi ve günde 2 defa kullan dedi.elevit vitaminse folik asit de vermesi gerekmiyormuydu? 7 haftalık hamileyim ben
Bende ilk 4 ay follık plus kullandım.ondan sonra elevit ve forrum fort kullanmaya başladım.ayrıca donuşumlu olarak bir gun kalsiyum birgunde magnesyum kullanıyorum.şimdi 33 haftalık hamileyim.
hamileliğim ilk aylarında hatta hamile kalmak planlanıyorsa hamilelik öncesınde follık plus veya folbiol kullanılmalı,bebeğin iskelet sisteminin gelişimi için çok onemli...
hamilelikten önce folik asite başlamıştım onu 3.ayıma kadar kullandım sonra dr sadece eleviti kullanmamı söyledi 5.aydan itibarende kansızlık çıktı bende dr ayrıtten de ferplex demir şuruplarından verdi elevitle beraber kullanıyorum..
Bende ilk üç ay folik asit kullandım. Şimdi hem elevit, hem kan hapı hemde kalsiyum kullanıyorum. Çok kilo yapmadı ama. Demir hapını sabah aç karna alıyorum, 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda dünyayı yiyecekmişim gibi yemek yiyorum. Kan hapı iştahımı açıyor olabilir.
merhaba ben kan hapı santafer fort kullanmıştım ama eczane onunla aynı degerde ferrum fort kan hapını verdi elevıt la birlikte kullanıyorum başka hap ismi degişligi yapan varmı ve ne kadar zaman daha haplara devam edilecek biliyormusunuz
ilk 3 ay folic plus 3.aydan sonra elevit kullanmaya başladım doktorum demir takviyesi için demir hapı verdi ferro sanol .elevit ve demir hapı kullanıyorum
kızlar kan hapı ilk önce santafer fort kullanan ve daha sonra ferrum fort ilaçına gecen varmı arasında fark varsa ondan korkuyorum yardımcı olurmusunuz