Kekler - Pastalar Hamur Rendeli Elmalı Pasta

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
4 yumurta ile eritilmiş margarin ve karbonat alabildiğince un ile yoğurulur
hamur ikiye bölünürbirisi tepsiye yayılır
diğer yarısı 4-5 parça olarak buzdolabında dondurulur
elmalar rendelenip şeker ve tarçın katılarak çiğ olarak tepsideki hamurun üzerine yayılır
donan hamurlar elmaların üzerine rendelenir
fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
afiyet olsun

elmalı seylere bayılırım 12 elmada epeymiş ayılamam valla
denedinmi keşkş resimde olsa
denemeyi düşünüyom eminim güzel olur

bu pastayi bende cok yaparim annem bayilir vallah ama 4 elma yeterli oluyor bizde.. 12 biraz fazla geldi bana.. ama ben siviyagda katiyorum 1.5 su bardagi..

2 margarin cok agır olmaz mı? ben 1 margarinli bişe yapıcagm zaman bile 40 saat dusunuyorum hepsini koysam mı diye?

banada,12 tane elma ve 2 paket margarin aşırı derecede çok geldi...ben bile bi paket margarin kullanınca bile birazını ayırıyorum hepsini koymuyorum yani....
2 paket tarçında çok fazla değilmi,sonuçta çok koyunca acı oluyo...

bu tarif yemekteyiz'deki mükerrem hanimi hatirlatti bana:roflol:
üc paket findik alirsin ama bi avuc kullanirsin misali :roflol::roflol:

arkadaslar bende bu pastayi yapiyorum..

2cay kasigi tarcin kullaniyorum ve 3, 4 tane elma, 4tane su bardagi da seker elmalari tavada tarcin ve seker ile karistiriyorum... ayrica 250gr margarin ve ya 1.5 bardak sivi yag.. tabi margarinle daha iyi oluyor. ayrica bide pudra sekeri kullaniyorum, aslinda 1 paket yaziyor ama ben yari paket kullaniyorum birazda göz karari normal toz seker ekliyorum hamuruna.

biz küçükken annem yapardı bu pastayı şimdi hatırlattınız bana teşekkürler

2 margarin çok ağır ya biz normalde margarin yerine tereyağı kullanırız zaten ama lezzetli bişey olsa gerek denemek lazım ellerinize sağlık

bende bu elmalı tartı çok yaparım
benim tarifim değilde malzemem farklı
1 paket margarin - 3 yumurta - 3 kahve fincanı şeker - 1 pak. kabartma tozu - aldığı kadar un 4-5 adet orta boy elma rendele 1,5 çay bar. şeker ve tarçınla pişir yapılışı aynen yukardaki gibi

Back
X