Hamur sevdam yüzümden hamur gibi oldum :(

İnsan hamura alışınca çok kötü oluyor.

Nasıl çikolata bağımlılık yapiyorsa bence hamur da bağımlılık sebebi :bicak:

Mesela her sabah pişi yapılsa yerim. İçine patates, ıspanak, kasar ne koysan gideri var. Boşta yeniyor kerata :KK53:

Cerkeslikten dolayı, gelsin kurzeler gitsin hingallar derken bakiyosun sonu yok birakiyosun.

Şuan eşim sevmiyor diye evde hamur isi yapmıyorum, iyi ki sevmiyor. Yoksa benim durumum da sizden farkli olmazdı

Poğaça hem yağlı hem de yedikçe yiyosun ilk onu birak.

Krep için tam buğday unu alıp onunla yap zamanla azaltirsin.
Pizzaya öneri yok her gün olsa her gün yerim ama ince ve kepekli olanını :skandal:

Bende Çerkesim :)
1687 yılın da Atalarım askeri görev için Osmanlı zamanın da Dağıstan'dan Istanbul'a gelip Üsküdar sancağında Komutanlık yapmışlar.
O gün bugündür İstanbul'dayız.
Ben de ben de :KK73:

Bizde hamur işi boldur zaten. Gelsin şelameler gelsin psıhalıveler.

Nomuu ben de hamurcuyum ama dizginledim biraz artık kendimi. Bir öğünde çok hamur yersem izleyen öğünü hafif geçiştiriyorum.

Bi de ptesi spora başladıydım salı bıraktım. Yine başlayacam ama :KK8:

kilodan nefret ediyorum
1,60 boyum var
54 kiloyu gecınce kendımı dev gbı hıssedıyorum
yemek yemeyi sevıyorum abur cuburla aram yok ama yemekte iyi yerim
son birkaç aydır sürekli kısıyorum kendimi
çünkü şuanda 59 -60 kiloyum
bedenlerim 38 ama göbeğim çıktı ve bel çevremde kalınlaşma oldu
bu beni çok rahatsız ediyor
dün akşam yemek yapacak halim yoktu koca bir taak makarna yedim ve pişmanlık duydum mesela:(((
hergun düzenli yürüyüş yapayım dıyorum gunde 3 saatim işe git gel yolda geçyor
akşam eve gidip yemek yapıyorum , topla et derken saat 8-9 oluyor
o saatten snr da halim kalmıyor
şuanda bu bakımdan çok mutsuzum

Bu yemeye yine iyi zayıfsınız
gerçekten diyorum bak :KK25:
iyice ipin ucu kaçmadan, buna son vermelisiniz. mesela eve un almayın:hamarat:
Evde olmayınca yapılmıyor yenmiyor. Normal ekmek almayın tam buğday yada çavdar alın
Biryerlerden azaltmaya başlayın....

Ya
Ciddimisiniz benim.karbonhiddat sevdam bundan kaynakli olabilir mi acaba

Bugun cok uzgundum mesela gidip gelip kendimi ekmege vurdum
Ben de öyleyim mutluyken zayif ve rejimdeyim hep. Biraz mutsuz olayim anında bin ton abur cuburla hamurla kendimi mutlu etmeye çalışırım. İnanın bu kısır döngü yüzünden 3 yıldır 60 ın altını göremedim. Boyumuz aynı

çok çok sağlıksız besleniyorsunuz ve kilonuz fazla.
bu yediklerinizle mutlu olmak yerine sağlıklı beslenmenin yollarını arayın derim.
insanlar ay hiç göstermiyorsunuz ay sen kilolu değilsin balık etisin diyebilir.
ama bu sizin yeme biçiminizi ve kilonuzu değiştirmeyen bir yalandır.
önce sabah öğlen akşam birer dilim ekmeğe düşürün.
sabah yumurta yeşillik salatalık domates zeytin peynir
öğlen köfte tavuk ya da buna benzer protein
akşam evde pişen sebze yemeğpi yoğurt salata
inanın daha mutlu uyanacaksınız.
burda bir konu da okumuştum diyordu ki "hiçbir şey ideal kiloda olmak kadar tat vermiyor insana"
alışveriş yapmak bile gelmiyor insanın içinden emin olun .
ekmek ile büyümüş ekmek yemezsen karnın doymaz mantığı ile günde bir ekmek yiyen biriydim şimdi sadece kahvaltı da yiyorum o da belki bir dilim diğer zamanlar aklıma bile gelmşyor çok güzel de karnım doyuyor.5kg verdim 2 ayda sadece ekmek ve şekeri keserek üstelik 170 boy 65 kg yani kilolu bile değilken 170 boy 60kg oldum .
sevgiler

Karbonhidrat insanin hayatindan ciktikca insan mutsuzlasiyormus yuzu dusuyormus diye duymustum bende ne kadar dogru bilimsel bilmiyorum ama kendi adima kabul edip inaniyorum.bubteze
Öyle galiba. Sözde diyete başladım. Hamur işini çıkarmayı planlıyorum öğünlerden ama ben kaçtıkça kovalıyor sanki :) çok mutlu oluyorum ben börek pizza mantı makarna hamburger gibi şeyler yediğimde :KK30::KK48:

Öyle galiba. Sözde diyete başladım. Hamur işini çıkarmayı planlıyorum öğünlerden ama ben kaçtıkça kovalıyor sanki :) çok mutlu oluyorum ben börek pizza mantı makarna hamburger gibi şeyler yediğimde :KK30::KK48:

Bendede ayni durun soz konusu mesela ciddi manada mutluysam ve boslukta degilsem krndi calimda islerim varsa 3 gun yemesem gozum aramazda

Iste genel manada boslukta ve mutsuz olunca ekmekle butunlesik yasiyorum sanirim

Bendede ayni durun soz konusu mesela ciddi manada mutluysam ve boslukta degilsem krndi calimda islerim varsa 3 gun yemesem gozum aramazda

Iste genel manada boslukta ve mutsuz olunca ekmekle butunlesik yasiyorum sanirim
Valla ben mutluyken daha çok yiyorum :KK48: Her zaman bahanem var. Sabahları işe girmeden önce pastaneye uğruyorum. Bazen evden yiyip çıkıyorum. Bu aralar iyice abarttım.

Şu kiloyu nasıl alıyorsunuz ben alamıyorum cidden soruyorum ne biçim bi bünyem varsa yiyorum yiyorum ama yok bi gram kilo alamıyorum
gıcık olduğum insan tipi:110:yiyorum ti yorum almiyorum bence sen yediğini sandığını sanıyorsun baksana mideme dokunuyor diyorsun gercekten dolu dolu yesen eğer almazsan tiroid hızlı calisiyordur ama bence sen yemiyorsun canim:63:

O kadar kek borek hamur konusmasi var biride demiyorki bir tarif verelim de yapin :rolleyes:

Beceriksizlik :cry:ve en buyuk sebebi

Yedigimiz kati yaglarin bircogunda kabartma tozlari vanilyalar pastane urunlerindek katki maddelerini duysaniz istahiniz azalabilir internetten bakin emulgator ,karmin ,şellak vs
e kodlar nedir diye
o bile gecici etki yapıyor bazen insana çünkü seker bagimlilik yapıyor karatay ablanin dediği gibi :duduk: ben diyet suresince yeniyorum mesela 1ay sonra tadına baksam bıraktığım yerden tekrar baslayabilirim kurabiye yemeye çünkü onun yerken aldığım mutlulugu unutamiyirum:dondurma:şuan agustosa kadar hedefim var zayiflicam sonraki amacım da korumak:kızgın:bende istemiyorum sağlıksız beslenmeyi ama işte alışmış beterdir:işsiz:

gıcık olduğum insan tipi:110:yiyorum ti yorum almiyorum bence sen yediğini sandığını sanıyorsun baksana mideme dokunuyor diyorsun gercekten dolu dolu yesen eğer almazsan tiroid hızlı calisiyordur ama bence sen yemiyorsun canim:63:

o bile gecici etki yapıyor bazen insana çünkü seker bagimlilik yapıyor karatay ablanin dediği gibi :duduk: ben diyet suresince yeniyorum mesela 1ay sonra tadına baksam bıraktığım yerden tekrar baslayabilirim kurabiye yemeye çünkü onun yerken aldığım mutlulugu unutamiyirum:dondurma:şuan agustosa kadar hedefim var zayiflicam sonraki amacım da korumak:kızgın:bende istemiyorum sağlıksız beslenmeyi ama işte alışmış beterdir:işsiz:

Belkide dediğin gibi yediğimi sanıyorum.

Ben sizin kadar hamur işi yemem ama sizden daha tombulum.
Alışkanlıklar işte değişim sizin elinizde herkesin kendi elinde kimi yapabiliyorken kimi yapamaz sadece iradenin gücüyle oluyor. Sizinde iradeniz güçlüyse alışkanlıklarını terk etmekten asla korkmayın.

O kadar kek borek hamur konusmasi var biride demiyorki bir tarif verelim de yapin :rolleyes:

Beceriksizlik :cry:ve en buyuk sebebi

Yedigimiz kati yaglarin bircogunda kabartma tozlari vanilyalar pastane urunlerindek katki maddelerini duysaniz istahiniz azalabilir internetten bakin emulgator ,karmin ,şellak vs
e kodlar nedir diye

Ay evet o sellak bocekmis:kusmuk:cogu biskuvinin paketli gidanin icinde de varmis.

Borek bende severim.

Ay evet o sellak bocekmis:kusmuk:cogu biskuvinin paketli gidanin icinde de varmis.

Borek bende severim.
Aldiklariniza dikkat edin bir emilgator denen sey var kati yaglarda bircok tatli urunlerinde var...en guzeli gimdes bunun arastirmasini yapiyor helal gida sertifikasi veriyor kabartma tozlari vanilyalar zeytin sucuk salam yaglar lazim olan hersey var onlardan alin bence bazi yerlerdede marketleri var

diyetin ortasinda nerden okudum ya bu konuyu:( ben de hamur manyaga olarak aylardir yemedihim pisi manti ekmegi ozledim ama suanki halimle eski halimi kiyaslayinca yediklerimden utandim haftafa birkereye dusurdum sende toparlan artik anim 70 e cikarsan devami cok cabuk geliyor

Back
X