Hamurdan anlayan hanimlar burdami acaba?

zhra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
606
138
73
Bursa
Ablalarim kardeslerim yardiminiza ihtiyacim var :oops: aksama kiymali ekmek yapmak istedim ama evde maya yok acaba maya yerine kabartma tozu kullanabilirmiyim , olmazmi ? :oops:

Canım kabartma tozu fayda etmez maalesef. Hemen bi Koşu gidip al istersen. Yada İnternet'e mayasız hamur tarifi yaz istersen

Olmaz :) Maya lazım.

Marketten maya al, yaş maya tavsiye ederim. 3te1ini kullan mayanın. Geri kalanını sar kaldır dolaba. İnternette vardır tarifler, ordan bul bir tarif. Çok yumuşak, ele yapışan bir kıvam alır genelde ama bayağı yoğurman lazım. Hamur dinlenince mis gibi olur, 1 saat falanda sar, sarmala, ışık almayan bir yerde mayalansın. :)

Canım kabartma tozu fayda etmez maalesef. Hemen bi Koşu gidip al istersen. Yada İnternet'e mayasız hamur tarifi yaz istersen

Marketten maya al, yaş maya tavsiye ederim. 3te1ini kullan mayanın. Geri kalanını sar kaldır dolaba. İnternette vardır tarifler, ordan bul bir tarif. Çok yumuşak, ele yapışan bir kıvam alır genelde ama bayağı yoğurman lazım. Hamur dinlenince mis gibi olur, 1 saat falanda sar, sarmala, ışık almayan bir yerde mayalansın. :)

hmm ozaman gidip maya almam lazim , tskler cevaplariniz icin :KK15:

allah akıl versin...buraya yazıp vakit harcayana kadar 10 kere markete gider alırdın mayayı...bir kaç tane fazladan al..her zaman lazım olur..

lafmi soktun yani anlamadim simdi ? bilmedigim bi soru sordum cevabimida aldim , akilsizmi oldum . bizim evden market ztn 5 dk lik yol yani .

Merhaba nasil konu aca bilirim?yardima I

Back
X