• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Hangi bakıcı daha iyidir?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
45 yaş genç değil mi yahu?
Bizim bakıcı ablamız 45ti. Her hafta sonu ormana kampa gidiyordu. 😂
Bence 55 sınır bu işlerde.
Ben 55 yasimdan sonra bu islere girmeyi planliyorum :)) yasim kemale erip uyku ihtiyacim azalinca yenidogan gece nannysi olacagim. Hastaneden eve dondukten sonra geceleri bebege bakip annenin dinlenmesini saglayacagim :)

Ben 55 yasimdan sonra bu islere girmeyi planliyorum :)) yasim kemale erip uyku ihtiyacim azalinca yenidogan gece nannysi olacagim. Hastaneden eve dondukten sonra geceleri bebege bakip annenin dinlenmesini saglayacagim :)

Aha o çok mantıklı valla.
Benim dediğim mesela 18 aylık bebe. Bütün gün hem ek gıdalarını hazırla hem parka götür hem evde etkinlik planla falan tam zamanlı çalışan anneye yardımcı olmak çok zor.

Kesinlikle 1. . 2 kesinlikle olmaz .
3. De sürekli doktor için vs izin ister

16 aylık erkek bebeğime bakan bakıcım dün işten ayrıldı acil yeni birini bulmam lazım. Adayları üçe indirdim yarın hepsiyle bir görüşmem var ama öncesinde fikrinizi almak istedim. Tecrübelilerden yorum bekliyorum.

1- 45 yaş - lise mezunu - deneyimsiz- evime çok yakın - çocukları büyük
2- 43 yaş - üni mezunu - deneyimli - evi uzak - kediden korkuyor ama yine de deneyeyim dedi evde kedim var - çocukları büyük
3- 26 yaş - üni mezunu - deneyimli - çocuğu yok ama istiyor tedavi görüyor - evi çok uzak değil
1 numara diyorum. 2 numarayı eledim. Büyük ihtimal kediden korkup bırakabilir. 3 numara da tedavi görüyomuş. Hamile kalırsa ne olacak devam edebilecek mi?

Yeni bakıcınızla bu sorunları yaşamak istemıyorsanız ve cidden bi sorunsa çocuk eziyet veriyorsa sizde çocuğunuza iyi bakıldıgından yana memnun kalırsanız işbirliği yapın . Sizde haklısnız ama karşı tarafta haklı insaallah hayırlısı olanla anlaşırsınız
Bu konuda uzlaşmam mümkün değil. Tüm uzmanlar hem psikiyatristler hem de çocuk gelişimi uzmanları benimle aynı fikirde. Çocuk ağlasa bile habersizce gitmeyin bay bay diyin diyorlar. Bu bakıcı da onu istemiyordu çocuğu kandırıp gideyim habersizce istiyordu böylece çocuk ağlamayacak ve kendisi de susturmak için oyalamak zorunda kalmayacak.

Konudan bağımsız mevcut bakıcı neden işi bıraktı?
Sürekli izin istiyordu her seferinde izin verdim sadece bir kez vermedim onda da çocuğu uyutup kaçıp gitmiş eşyaları toplayıp. Ama istifa dilekçesine annesi bebeği ağlatıyordu filan yazmış (ben öğle arasında oğlumun yanına geliyordum beni görünce ağlıyordu, bakıcı da gelmemi istemiyordu)

16 aylık erkek bebeğime bakan bakıcım dün işten ayrıldı acil yeni birini bulmam lazım. Adayları üçe indirdim yarın hepsiyle bir görüşmem var ama öncesinde fikrinizi almak istedim. Tecrübelilerden yorum bekliyorum.

1- 45 yaş - lise mezunu - deneyimsiz- evime çok yakın - çocukları büyük
2- 43 yaş - üni mezunu - deneyimli - evi uzak - kediden korkuyor ama yine de deneyeyim dedi evde kedim var - çocukları büyük
3- 26 yaş - üni mezunu - deneyimli - çocuğu yok ama istiyor tedavi görüyor - evi çok uzak değil
26 yaş cazip geldi bana

Aaa yok valla hiç katılmıyorum şimdiki gençler çok tahammülsüz her konuda hemde
Hersey olsun bitsin çabucak diye düşünüyorlar 😵‍💫🥴
2 çocuğumuda farklı 2 grnç bakıcıyla büyüttüm hiç sorun yaşamadım,tabi belli olmaz ama yaşlılar daha tahammülsüz

Bu konuda uzlaşmam mümkün değil. Tüm uzmanlar hem psikiyatristler hem de çocuk gelişimi uzmanları benimle aynı fikirde. Çocuk ağlasa bile habersizce gitmeyin bay bay diyin diyorlar. Bu bakıcı da onu istemiyordu çocuğu kandırıp gideyim habersizce istiyordu böylece çocuk ağlamayacak ve kendisi de susturmak için oyalamak zorunda kalmayacak.
Konuyu okumuştum ama çok hatırlamıyorum.
Günde 3 kez 5 kez bu şekilde ağlıyorsa çocuk, bu bakıcıya da eziyet.
Gün içinde çocuğa hiç görünmemeyi tercih edebilirsiniz.

Bu arada diğer özellikler birbirine yakınsa 1.seçenek daha makul.

Konuyu okumuştum ama çok hatırlamıyorum.
Günde 3 kez 5 kez bu şekilde ağlıyorsa çocuk, bu bakıcıya da eziyet.
Gün içinde çocuğa hiç görünmemeyi tercih edebilirsiniz.

Bu arada diğer özellikler birbirine yakınsa 1.seçenek daha makul.
Sadece öğle arasında geliyordum yanına. Yani 1 saat çalışma odasında boş boş oturmak yerine oğlumla vakit geçirmek istiyorum. Sadece 1 kez ağlamasını susturacak. Ama o benim evde bulunmamı istemiyordu. Ofise git filan diyordu.

Sadece öğle arasında geliyordum yanına. Yani 1 saat çalışma odasında boş boş oturmak yerine oğlumla vakit geçirmek istiyorum. Sadece 1 kez ağlamasını susturacak. Ama o benim evde bulunmamı istemiyordu. Ofise git filan diyordu.
Haklısınız o zaman, 1 saat yanında olabilecekken neden gitmeyesiniz yanına.

En mantıklısı 1 numara. 2 kedi olayından elenir,3 numara hiç çocuk büyütmemiş ve her an hamile kalabilir.

3 ü de içime sinmedi. Başka seçenek yoksa;
1 i tercih ederdim. Evi yakın , kendi çocuk büyütmüş deneyimsiz değil.
2 olmaz kedi sevmiyor kediyi bahane edecek. Evi uzak ayrıca geç kalacak sizi bekletecek
3 saatli bomba , her an hamile kalabilir yâda tedavi için işi bırakabilir

Back
X