canim bende her iki tipten var hatta ikinci aldigim chicco liteway. o yuzden sanirim iyi bir karsilastirma yapabilirim. Ilk once stokke aldim buyuk cok yer kapliyo ama tam anlamli ferari konforu diyebilirim. Ve tatile gidicegimizde bebegim 1 yasindaydi kucuk bir puset araba gerekti sonra chicco liteway aldim. Ama ne yalan soyliyim iyi bir araba olmasina ragman bebegim chicco litewayda cok rahat etmiyordu.Bebebek arabasinda zor uyuyordu, 1 saat oturdu mu sanirim sirti agrimaya basliyordu. Puset arabalari icinde chicco liteway en iyilerinden buna eminim ama normal araba tipi bebek arabasinin yerini tutmaz bence ve ayrica bebegin kucukse tavsiye etmem. Ben zorda kalmadikca her zaman araba tipi bebek arabami kullaniyorum. Chicco sadece cok kisa mesafelerde marketten ekmek almaya giderken kullanabilirim. Eger kendim rahat gezmek istiyorsam carsida mutlaka once bebegim arabasinda rahat etmeli.
Tabiki canim. Ben Stokke xplory aldim. kapatip acmasi diger arabalara gore farkli oldugu icin sadece deneyim gerekli. ama kucaginda cok kucuk bir bebek olursa tabi tek elle acip kapatamazsin ama bu baston tarzi olmayan tum arabalarda bence oyle.
Ve evet agir. otobus tramway kullaniyorsan yogunlukla tabi biraz zor olur indirip bindirmesi. Ama diger arabalardan cok farkli diye sorarsan bana bence degil tabi birazda kisisel tercih bu. Yani ben cok gordum tek anne disarda stokke xplory tek basina kaldiryiordu. Guclu annelerde var yani. Ben baston bebek arabasi bile kaldirmamis bir insan oldugum icin bana agir geliyor. Zaten toplu tasima araci kullanmiyorum. Ya yururum yada kendi arabami kullanirim. Ama sunu soyliyebilirim. Bebegin yatagindaki konfor kadar rahat yatar uyur oturur.
Ben ayrica ayak tulumunuda aldim footmuff. Ve o okadar kalin yumusak birsey ki. kutuplarda olsak bile sicak tutar. kesinlikle onuda almani tavsiye ederim. battaniye kullanirim falan diyorsan bence cok buyuk yanlis yaparsin. ilk once bak sonra karar ver. Yagmur yagsa icine gecirmez islanmaz cocugun tamamen kafasina kadar icine sokabiliyorsun. Sadece bebekken degil 4 yasinda dahi olsa icine sigabilicek sekilde. Diger markalarin tulumlarina asla benzemiyor. Benim kizim icine gomuluyordu kisin sicacik kaliyordu. Ve sunu soylemeliyim kizim cok keyifcidir tadini cikarir :).
yuzune kesinlikle ruzgar vurmuyor cunku basligi engel oluyor birde tulumun icinde. Yok icim rahat etmez diyorsan kar yagiyorsa yagmurlugu var paketin icinde cok guzel. Fermuarli yagmurlugu ve penceresi var :). Valla ben cok memnunum ve mutlaka tavsiye ederim. Yuksek olmasi gercekten bir avantaj. Etrafinizdaki cocuklara bakin isterseniz. Cocuklar neden kucak istiyor herseyi fazla yerden gordukleri icin manzara hos degil yukseklik istiyorlar veya arabada rahat degiller belirli bri saatten sonra sirti agriyor.Sencede dogal degil mi ?
Cift yonlu olmasida avantaj. Bebek kucukken veya kisin.anneye donuk buyuyunce ve yazin ters yonde.
Ve saglam ya. oyle hafif tingir mingir sallanan birsey degil. Insana guven veriyor. Ve anneye cok buyuk kolaylik. cok kolay sruruluyor .caba sarfetmeye gerek yok. tekerlekleri sisirme gibi bir kayginiz yok.
Bana gore kisacasi anne rahat etmek istiyorsa once bebegini rahat ettirmeli. Ve 3 yil fabrika garantisi var.
Ayrica butun arabanin yikanabilir oldugunu bilyiormuydun. olasi bir kirlenme yikiyabilirsin. Genelde bebeklerin onden tutukari yer kirleniyor. Onu cok kolay fermuarli yerden acip yikayip tekrar takabilirsin. Veya ben cok fazla birsey yoksa hemen islak mendille cikartmadan siliyorum sonra oyle kuruyor.
Begenmedigin yonu var mi diye sorarsan bana tek begenmedigim yonu agir olmasi biraz.Mesela asansor bozuksa bir kac kucukta arabayi cikartmak bir hayli zor. O zamanda size yardim edicek mutlaka nazik bir beyefendi olur :)
Baska bir soru sormak istersen cevaplarim cekinme ?
Çok ama çok teşekkür ederim bilgilendirmen için,
ben 3+1 paketini düşünüyorum stokkenin bunun yanı sıra izmirde yaşıyorum izmir çok soğuk olmuyor tulum konusunda almam gerekir mi diye düşünüyorum. Çok beğendim stokke yi almak istiyorum ama eşim arabanın arkasında çok yr kaplar diyor tabi ben ısrarcıyım kimiside çok hantal araba ne gerek var o kadar para vermeye falan diyor. Tabi bu arada sen baston aldın mı yani ekstra birde baston almak gerekir mi yine bir sürü soru yağmuruna tuttum çok ama çok teşekkür ederim gayet açık bir şekilde yazmışsınız.
Süper yanıt çok teşekkürler :):)
evet canim bende oyle aldim. hatta sinekligini veriyorlar birde yaninda. sen daha iyi bilirsin canim. 3+1 aldiysan tuluma sonrada karar verip alabilirsin. ama aklina bulunsun bir bakman icin soyledim. Yer kapliyor dogru ama hangisi kaplamiyorki. benim kendi arabam kucuk olmasina ragmen sigiyor. ama o hani besik gibi olan varya ismini biliyorum tam onu kullanirken arka koltuga koyyuordum cunku bagaja birlikte sigmiyordu ama onada zaten 3 anca yatiyor sonra dar geliyor. Ben onu zaten kendi yatak odamda kullandim daha cok. 3 aydan sonra bebegimi kendi odasinda yatmaya basladi zaten. Baston aldim ama bu yaz tatile gidicegimiz icin aldim baston bebek arabasini..
baska sormak istedigin varsa seve seve cevaplarim sorun degil
canim sineklik port bebe alirsan veriyorlar. Ben 3+1 de port bebe de var sanmistim. Yani ben kendim yalniz cikiyorum evet zor olmuyor bence. Cunku once bebegimi bebek koltuguna bagliyorum arabanin icine sonra bebek arabasini katlayip bagaja yerlestiryiorum. biraz agir ama zor degil. Zaten zamanla alisiyor insan. Yani bende stokke almadan once bugaboo baktim ama ne biliyim benimde icime sinmedi. Ya birde tercih meselesi canim. Bazisi bugaboo seviyor bazisi stokke. Ikiside guzel marka. Yani kotu bir araba almiyacagin kesin. Sadece tercih meselesi suan.biz jokere baktık sineklikten bahsetmedi ama 3+1 de sadece port bebe yok oda gerekli bir şey değilmiş onun yerine pusetini biz daha yatan şeklinde alacağız hala bir türlü karar veremedik. Siz bir yere çıkarken tek başınıza rahat edebiliyormusunuz mesela arabayı katlarken bagaja koyarken nasıl oluyor zor mu bu arada bebği ne yapıyorunuz sizide sürekli soru yağmuruna tuttum kusuruma bakmayın iyi bir şey olsun ve uzunca süre kullanayım istiyorum onun içinde bu kadar titiz davranıyorum. Dünde eşimle birlikte bugaboo ya baktım bee3 modeline oda eşimin çok hoşuna gitti açıkcası ne yapcağımızı bilemedik ama ben stokke istiyorum ne yalan söyliyeyim. Stokkeyi aldıktan sonra da pişman olursam bu seferde eşim ben ağır dedim ama sen ısrarla bunu aldın der sürekli o yüzden size en ince datayına kadar soruyorum.
yardımın için tekrar teşekkür ederim
port bebe 4+1 paketinde var ben port bebe almak istemiyorum 6 aydan sonra kullanılmıyormuş çünkü o yüzden almayacağım.
evet canim port bebe hem kucuk dar hemde bebegin dumduz yatmaktan hoslanmiyor buyuyunce etrafa bakmak istiyorlar. port bebeyi cok kisa sure kullandik biz. 3-4 ay anca kullandik. Dedigim gibi ben ilk 3 ay bebegimi kendi yatak odamda yatirdim o zaman bebek arabasi ve port bebe kendi yatak odamda durdu. Sonra kizimi kendi odasinda yataginda yatmaya basladi. Ilk 3 ay biz fazla disari cikmadik yaz olmasina ragmen. cunku disari cikmak icin cok kucuktu. annemlere giderken falan rahat ediyordum. bebek arabasini port bebe ile oturma salonunda birakiyorduk kizimda orda uyuyordu yanimizda. devamli gozumun onunde oluyordu.
Eki Görüntüle 1307987 Eki Görüntüle 1307985 Eki Görüntüle 1307985 Eki Görüntüle 1307985
çok teşekkür ederim muhtemelen bende stokke alacağım ağır falan ama çok sağlam ve dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Alacağım seriside aşağıdakinden olacak
Merhabalar. Bebek arabasında neye karar verdiniz? Bizde bakıyoruz ama karar veremedik.Bugaboo Bee'ye ne diyorsunuz? Ben de bu aralar aldım alacağım. Kiminle konuşsam en konforlu Bee diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?