• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrikli Mutfak Aletleri Hangi fritözü alayım?

AYSE035

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
5.811
57
163
İzmir
Merhaba arkadaşlar ben bugünlerde fritöz almayı düşünüyorum ama bi türlü karar veremedim 1lt yağ ile kızartandan mı yoksa 1yemek kaşığı ile kızartan fritözden mi alayım. çevremde 1yemek kaşığı ile kızartan fritözden almış arkadaşlar var fakat memnun değiller ... Bana fikir verirsenin memnun olurum . Mesajlarınızı bekliyorum....

merhaba arkadaşlar ben bugünlerde fritöz almayı düşünüyorum ama bi türlü karar veremedim 1lt yağ ile kızartandan mı yoksa 1yemek kaşığı ile kızartan fritözden mi alayım. çevremde 1yemek kaşığı ile kızartan fritözden almış arkadaşlar var fakat memnun değiller ... Bana fikir verirsenin memnun olurum . Mesajlarınızı bekliyorum....

hiç kimse cevap vermeyecek mi arkadaşlar

alma kilo aldiriyor ben cöpe attim inan yeni almistim kilo aldi basini gidince
kendini cöpte buldu almaaaaaaa

tefalin 1 yemek kaşıgı ile olanının 1,5 litrelisi güzelmiş die duydum diğeri çok küçükmüş. ama iyi mi kötü mü tam bilemiyorum bende biraz kararsızım .. fiyatıda fazla geldiği için

bence de almayın..ben geçen ay attım..hem yağ yetiştiremiyordum hem de temizliği bir süre kullandıktan sonra problem oluyordu..en son bir cinnet anında içindeki yağla birlikte çöpe gitti..illede alacaksanız içi süzgeç gibi olan kızartma tencerelerinden alın..hem temizliği kolay hem o kadar yağ masrafı olmuyor...

bence de almayın..ben geçen ay attım..hem yağ yetiştiremiyordum hem de temizliği bir süre kullandıktan sonra problem oluyordu..en son bir cinnet anında içindeki yağla birlikte çöpe gitti..illede alacaksanız içi süzgeç gibi olan kızartma tencerelerinden alın..hem temizliği kolay hem o kadar yağ masrafı olmuyor...

ya geçen eşim alacaktı aldırmadım bu bahsettiğin tencereden canım işe yarıyorsa alayım o zaman

bence de o tencerelerden al bende ondan almıştım vede çok kullanışlı yapışmıyyo yıkaması filan çok kolay oluyo.fritöz sakın alma sinir olursun :47::47::47:

Fakir Gala 1.5 Lt Paslanmaz Çelik Fritöz - Siyah Renkli
Bu firitozu aldim memnunum. kullanimi ve temizlemesi cok kolay...eger almadiysan ve hala almayi dusunuyorsan tavsiye ederim..

PHILIPS FRİTÖZ 9220 MODEL YAĞSIZ ya ben bundan almak istiyorum ama tecrübeli birisi akıl vermeyincede kararsız kaldım sizce alayım mı :42:

canım ben geçen sene anneler günü kampanyasında Tefal mağazasından 330 a mı ne aldım.alacaksan Tefal mağazasından al.Neden dersen 1 sene sigortalı kullanıcı hatalarına karşı.yine sen bir sor.ablam bir ürününü almış düşürmüş kulpu kırılmış.ücretsiz değiştirmişler.benim actifry da kulpunun kenarındaki lastik ince yırtıldı.çok titiz kullandım sık kullanmam.2-3 haftada bir kızartma yaparım.2 kez irmik helvası denedim.et yemeğini toplasan 5 kez yapmışımdır.az kullandım.narin kullandım ama lastik yırtıldı.tefale mail attım.garantisi 2 yıldı sanırım ve benimki devam ediyor hala.yetkili servise gidin dediler gittim o lastikle birlikte sapını 20 tl ye değiştirdiler müşteri hatası diye.oysaki alakası yok.anneler gününden önce götürseydim ücretsiz değişecekti.1 yıllık sigortası geçmiş.ihmal ettim götürmeyi.internetten veya başka yerlerden alınca garantisi var ama sigorta yapmıyorlar aklında bulunsun.bir de tefal mağazasından alınca bizim ürünü kendi sistemlerine kayıt etmişler.garanti belgesi vb olmadan gidip arızalanırsa vb tamir ettirebiliyorsun.başka yerlerden alırsan garanti belgeni kaybetmemen lazım.teknik servis söyledi.alacaksan siyah al benimki siyah .beyaz kirlenir hemen.bir de yeni modellerin tavalarının içi farklı ve güzel kenarda bariyer var.benim aldığımda yok.patates kızartırken döndürdüğünde bazen tavanın tepesine takılıyor açıp içine atmak gerekiyor.yeniler daha güzel.elim kolum bu makine iyiki almışım.önceden fırında yapardım yapış yapış yağ olurdu uğraş dur.patatesi 1 cm den kalın doğrar ve yıkadığın gibi sulu sulu atarsan çıtır çıtır olmaz.ben kitaptaki gibi yapıyorum çıtır çıtır.kaşığıyla yağ koymuyorum.bazen çok az koymama rağmen çıtır çıtır.benimki 1 kg luk.4 tavuk budu sığıyor.küçükse 5 tane.biz 3 kişiyiz.kalabalık aileysen 2 kez pişirmek istemiyorsan büyüğünü al.2-3 kişilik aile için 1 kg yeter

artıları
*içindeki tarifler çok güzel(yaptıklarım:irmik helvası-et yemeği-mantarlı et yemeği-kızartmalar) bunları süper yapıyor.ama ölçülere uy.ben mantarı 2 kat fazla attım resmen göl oldu sulandı.makineyi bozmasından korktum suyunu aldım.şükür bişey olmadı.
*parçaları makineye giriyor bu süper
*saatini ayarla git o seni bitince uyarıyor.ince doğrarsam 25 dkda patates kızarıyor biraz kalınsa 30 dk karıştırma derdin yok.çevreyi batırmıyor sadece kapağını.onu da at makineye yıkasın.

eksileri
*kapak kenarındaki contaya yağ sıçradığını benim gibi geç farkedersen temizlemekte geç kalırsan o yağ yapışıyor.kimyasal içerikli deterjan kullanmamakta fayda var.kokusu siniyor lastiğe
*biraz sesli çalışıyor

Son düzenleme:
PHILIPS FRİTÖZ 9220 MODEL YAĞSIZ ya ben bundan almak istiyorum ama tecrübeli birisi akıl vermeyincede kararsız kaldım sizce alayım mı :42:

alınmıycak bi ürün değil haznesinde ayırıcısı var bi tarafta pataes diğer tarafta tavuk kızart ne kokusu karışıyor nede tadı fark burda PHILIPSS:)

tefalin şu yağ süzen modellerinden almıştım bende
yağı süzdüğü ve bulaşık makinasına girdiği için temizlemesi kolaydı
yağıda çabuk karartmıyordu memnundum işin özü
ama bir gün kızartma yaparken birden yağ soğumaya başladı kapandı alt gövdeden çıkarmaya çalıştım çıkmadı
meğerse birbirine değen metal aksamı ısınınca yapışmış soğuyunca ayrılıyor
ama çalıştırınca yine aynısı oluyor kısa devre yapıyor sanırım
öyle çokta kullanmam yani garantiside bitmişti öylece dolapta duruyor
en iyisi kızartma tenceresi

kafama bir şey takıldı kızartma tenceresine göre fritöz neden daha fazla yağ harcıyor? ben küçük yuvarlak fritözü almayı düşünüyorum sanırım tefalindi. bir kaç kere de kızartırım. yağını da süzüp birkaç kez kullanmayı düşünüyorum zaten annem de fındık yağıyla kızartma yaptığı için sağlıksız olmaz bence böyle bir kullanım.. fritözün yağını direk döküyor musunuz?
ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim ben çukurova üniversitesinde okuyorum ve eğer atık yağlarınızı toplayıp biyodizel üreten bir üniversiteye verirseniz 1 litre yağdan 1 litre yakıt üretilebiliyor fakat lavaboya dökerseniz 1 litre yağ hayal edemeyeceğimiz kadar çok suyu kirletiyor..

kafama bir şey takıldı kızartma tenceresine göre fritöz neden daha fazla yağ harcıyor? ben küçük yuvarlak fritözü almayı düşünüyorum sanırım tefalindi. bir kaç kere de kızartırım. yağını da süzüp birkaç kez kullanmayı düşünüyorum zaten annem de fındık yağıyla kızartma yaptığı için sağlıksız olmaz bence böyle bir kullanım.. fritözün yağını direk döküyor musunuz?
ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim ben çukurova üniversitesinde okuyorum ve eğer atık yağlarınızı toplayıp biyodizel üreten bir üniversiteye verirseniz 1 litre yağdan 1 litre yakıt üretilebiliyor fakat lavaboya dökerseniz 1 litre yağ hayal edemeyeceğimiz kadar çok suyu kirletiyor..

bazı firitözler yağı karartıyor canım 2ciye kızartma yapamıyorsun

Eğer sonunda 1 yemek kaşığından vazgeçersen Korkmazın bu ürününe göz at derim hem iki farklı ürünü aynı anda kızartabılırsın tabı yağı tekrar kullanmamak kosuluyla hemde
az ve cok pısırme seceneğın olmus olur.
TWN FRY FRTZ Cafemarkt | Profesyonel Mutfaklar - Mutfak Ekipmanlar Porselen Mikser Blender
$korkmaz.webp

ben airfryer kullanıyorum. almadan önce araştırma yaptım. sordum nasıl çalışıyor bu airfryer diye. çok güçlü bir buhar sistemi varmış. yani nası kızgın yağa atıyorsun, sebzeler şok bir şekilde pişiyor. bu da öyle şok bir buhar veriyormuş. önce dışı kızarıyomuş, sonra da içi. philips'inkini seçmemin sebebi bunda 1 kaşık yağa da gerek kalmamasıydı. bi de iki haznesi var. birinde tavuk, biride patates kızartabiliyorsun mesela. kesinlikle çok pratik ve sağlıklı bence.

Aslında hiç almasanız daha iyi çok gerekli bir şey değil ikincisi kızartma da öyle bol yağlı hiç sağlıklı değil gerek yok yani. Ama illa alıcam diyorsanız bari tefalin 1 kaşık yağ ile kızartanından alın diğer türlüsü hiç de sağlıklı gelmiyor bana.

bende almak isitiyorum aslında şöyle küçük hazneli olanlardan.. yarım ltrelik yok mu mesela yaaa :27:

normalde çok nadir kızartma yapan biriyim (1.5 yıldan beri sağlıklı beslenmeye çalışıyorum) ama yaptığım zamanda tavadaki o kıtır tadı alamıyorum :(

zaten normaldede ben kızarttığım yağı tekrar kullanmıyorum pet şişeye döküp çöpe yolluyorum..

Back
X