Çocuk Hastalıkları hangi ilaçları kullandınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
benim kızım 6 aylık demir ve d vitamini içiriyorum.acaba başka ilaçta vermem gereklimi?dişleri kuvvetlendirmek için falan...
 
aynı şekilde bende doğduğundan beri devit ve 5 aylıktan sonra demir damlası veriyorum gelişimi ii ise ve anne sütü devam ediyorsa başka bir şeye gerek yok zaten bu aydan itibaren ek gıdalar sayesinde vücudun gerekli olduğu şeyleri sebze ve meyvelereden alacaktır
 
zymaflour tableti bi dr a danış istersen dişler için bunu çok kullanıyor anneler.
 
Dr. bize doğduğundan itibaren Multitabs (pipetle verileni) vitamin verdi. (ithal) İçinde demir, kalsiyum, diğer vitaminler yani ne ararsan var. 1 Yaşında sonra Multitabs'ın tablet olanına geçtik. Tanıdğım bir çok kişi devit kullanmasına rağmen nedense bizim dr. devit vermedi. Yalnız 6 aydan sonra çok kısa bir süre (sanırım en fazla 2 ay falandı) ferrum demir damlası kullandık. Demir damlasını uzun süre kullanmanın zararı olduğunu biliyorum ayrıca.

Asicim, istersen Dr'unla konuş, Multitabsla ilgili olarak. İçeriği hem çok geniş hemde doğal bir vitamin.
 
bende multitabs kullanıyorum ferrum demir kullanıyorum.
ama çevremde dişi için, dişinin kaşınması için ikilo alması için falan değişik ilaçlar kullananlar var.
 
Asicim, Biliyorum çok kullanan var dişle ilgili. Ama diş için ve özellikle diş kaşıntıları için ne bir ilaç nede jel kesinlikle vermedi doktorum (ısrar etmeme rağmen). Bizim doktor çok fazla ilaç kullandırma taraftarı değil nedense. Multitabs zaten kullanıyorsun. Dediğim gibi içinde her türlü şey zaten var. (demir bile var.) Ayrıca ben ferrum kullanırken Multitabsı belli bir süre kesmiştim. Çünkü Multitb. içindede demir olduğundan, çocuğun vucüduna çok fazla demir yüklemesi sakıncalı olabileceği için. Bunu atlama ve doktoruna sor mutlaka. Ferrumu bile vermemişti normalde benim doktorum. (belki hep kan değerleri normal çıktığından). Benim ısrarımla kullandırdı onuda zaten. Ferrumu ve demir damlaları dediğim gibi çok uzun süre kullanılmıyor. dr.'na mutlaka sor bence canım
 
Asi_Kelebek benim eşim çocuk doktoru bebişe dişleri için D-flor damla kullandırıyor, günde 6 damla..
 
tuluat sağol cnm akşama ararım.
dr ilgilendiği yok ki gidiyoruz yarım saat telefonla konuşuyor falan...
enycim seni dediğini sorayım ilaçlarla kullanılırsa onuda kullanıyım.
teşekkürler...
 
doktorumuz kızımın dişleri için fluoxtyil diye bir damla verdi. içeriği flor. dişlerini ve dişetlerini güçlendiriyormuş.
 
Asicim, bizim Dr'da aynı, telefon trafiğinden neredeyse muayene olmakta zorlanıyoruz diyebilirim. Yoksa dr'umuz aynımı :))))
Neyse..Dr'unla konuşunca bizi bilgilendirmeyi unutma.
 
tuluat daha arıyacak.eşim aramış asistanı size geri dönüek demiş...ka gün geçti dönemedi adam.eşimde sinirlendi haklı olarak.cuma günü kızın tekrar kntrlü var o zaman sorarım artık:sm_confused:
benim papatyamın vücuduna mikrop girmiş vücut onu atarken organlarında tahribat yapmış neyseki mikrobu yenmiş ama karaciğerde 3 cm kadar bir büyüme olmuş.o yüzden 15 günde bir gidiyoruz
 
zymaflour tableti bi dr a danış istersen dişler için bunu çok kullanıyor anneler.

Evet doğru söylüyor onee. Biz 4 aylıktan itibaren bunu kullanıyoruz. Günde 1 tane içeceğinin içine atıyorum eriyor içiriyoruz. bir kutuda 400 tane var. Doktorumuz vermişti. Sen de istersen doktorunla konuş.
 
Asicim canım ya çok üzüldüm bebeğine.. geçmiş olsun, Allah şifa versin canım. Üzülme sen, en kısa süre iyileşir inşallah. Bu arada bende tekrar bir sorayım Dr'a bu dişlerlerle ilgili vitamini. Baksana, herkes kullanıyor.Bende merak ettim şimdi.
 
yaklaşık 7 yıl kadar önce sağlık bakanlığı 6 aydan itibaren bebeklere ücretiz zymaflour tb i dağıtıyordu.nedense bırakıldı.tb olarak alınmasının herhangi bir sakıncası yok.sadece fazla gelirse dişlerde sararmalara neden oluyor.Ben de oğluma yatarken dişlerini fırçaladıktan sonra veriyorum.ayrıca yiyeceklere karıştırmak yerine direk dişiyle kırarak yemesi daha faydalı,zaten tadı da kötü değil.severek yiyebiliyor.
 
kızıma multitabs kullandık ama ilk 15 gün
sonra sağlık bakanlığı devit 3 veriyor sağlık ocağı aracılığıyla ona geçtik
dr. multitabs ve devit 3 aynı anda kullanılamayacağını söyledi
1 yaşına kadar kemik gelişimi açısından devit 3 kullanılıyor zaten
rutin kontrollerde kızımda demir eksikliği çıktı ferrum kullandık 5-6 ay kadar
zymaflour 1 yaşından sonra başladık
1 gün arayla veriyorum dr.tavsiyesiyle
diş fırcalamayı öğretiyoruz kızıma macunları zaten yuttuğu için onlardaki flor yetiyormuş aslında
bu arada kızım 20 aylık
bir şeylere başlamadn önce bence mutlaka dr. danış
 
fluoxtyil verdidr.sonunda ayrıca..kilo alımı azalmış 20günde bir gr.alamamış...protein ve karbonhidrat maması verdi...yemeklerine eklemem için...
 
oglum ilk dogdusunda multi tabs vermisti dogum yaptigim hastanedeki..Sonra onun bebekle ilgilenis seklini gorunce dr ı degistirdim bu dr devit ver dedi.Bi sonraki kontrole gittigimizde devit'in saglik bakanliginca toplattirilicagini soledi tortu oluomus ..sona geri multitabsa gectik bana demir icin bisi vermedi.mamalardan aliomus..
 
X