• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi işe yönelmeliyim?

geceninkralicesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
3.276
3.056
133
Merhaba herkese, umarım herkes iyidir. ❤️
Ben Medya ve İletişim (Ön Lisans) mezunuyum. Sadece staj tecrübem var ve İnsan Kaynakları sertifikası aldım. Anneannemin hastalanması, pandemi vs. derken iş tecrübem olmadı. Çağrı merkezinde değil de kariyerimi ilerletebileceğim bir işte çalışmak istiyorum. Sizce ne olabilir? Bu arada hep tecrübeli arıyorlar. İşe girmeden de tecrübe edinemem. Bir de İngilizce ders almaya başladım, onu ilerletiyorum.

Ben Medya ve İletişim (Ön Lisans) mezunuyum. Sadece staj tecrübem var ve İnsan Kaynakları sertifikası aldım. Anneannemin hastalanması, pandemi vs. derken iş tecrübem olmadı. Çağrı merkezinde değil de kariyerimi ilerletebileceğim bir işte çalışmak istiyorum. Sizce ne olabilir? Bu arada hep tecrübeli arıyorlar. İşe girmeden de tecrübe edinemem. Bir de İngilizce ders almaya başladım, onu ilerletiyorum.
Düşünceniz çok mantıklı. Bilgisayar ve medya sektöründe kullanılan uygulamalara hakim misiniz? Metin yazarlığı için birşeyler yapıyor musunuz? Bunlar varsa bir süre staj peşinde koşsanız iyi olabilir. Yukarıdakiler yoksa aklınızdaki işi bulmanız zor olabilir. İngilizceden önce bilgisayara ve sosyal medya yönetimine odaklanın.

Düşünceniz çok mantıklı. Bilgisayar ve medya sektöründe kullanılan uygulamalara hakim misiniz? Metin yazarlığı için birşeyler yapıyor musunuz? Bunlar varsa bir süre staj peşinde koşsanız iyi olabilir. Yukarıdakiler yoksa aklınızdaki işi bulmanız zor olabilir. İngilizceden önce bilgisayara ve sosyal medya yönetimine odaklanın.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bilgisayara ya da medyaya hakim değilim, 2 yıllık bir bölüm olduğu için hem medya programlarını az kullandık hem de bilgisayarla işimiz pek olmamıştı. Metin yazarlığı için hiç yazı yazmadım. Ne tür alanlarda staj yapabilirim peki? Cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada 🫶

Valla iş tecrübesinden ziyade ingilizce bilmiyor olmak çok daha büyük sıkıntı haline geldi. Zaten farklı diller istemeye başladılar iyice strese sokuyorlar adamı :D Sanki sömürge altında bir devletmişiz gibi hissediyorum kendimi. İngilizceye öncelik verin bence zaten mesleğinizde en büyük ihtiyacı bu. Elbet tecrübesiz eleman arayan ya da şans verecek biri çıkar bence.

Valla iş tecrübesinden ziyade ingilizce bilmiyor olmak çok daha büyük sıkıntı haline geldi. Zaten farklı diller istemeye başladılar iyice strese sokuyorlar adamı :KK70: Sanki sömürge altında bir devletmişiz gibi hissediyorum kendimi. İngilizceye öncelik verin bence zaten mesleğinizde en büyük ihtiyacı bu. Elbet tecrübesiz eleman arayan ya da şans verecek biri çıkar bence.
Türkçe'den daha çok yabancı dil ilanları var, haklısınız. İngilizce ders alıyorum, kelime ezberliyorum. Umarım bir faydası olur 🙏

Bu esnada boş kalmayın. İnternet üzerinden icerik, makale yazıp cüzi miktarda da para kazanacağınız siteler var. Reklam hazırlama konularında kendinizi geliştirip yaptıklarınızı sunabilirsiniz. Stajyer şeklinde parasız deneyim kazanmak adına bir yerlere başlayabilirsiniz.

Türkçe'den daha çok yabancı dil ilanları var, haklısınız. İngilizce ders alıyorum, kelime ezberliyorum. Umarım bir faydası olur 🙏
Banka, hastane, diş hekimleri hiç aklıma gelmeyecek ne alaka ya dediğim meslekler bile ingilizce bilen diyor artık. Sanki kendileri konuşabiliyormuş gibi. Ben de öyle çalışıyorum hem kelime hem cümle kurarak pratik için ama ne kadar çalışsamda burada öğrenemiyorum. İnşallah sizin için hakkınızda hayırlısı olur. Bölümünüzün iş imkanı çok fazla normalde yani sık gördüğüm bi ilan diyebilirim :)

Bu esnada boş kalmayın. İnternet üzerinden icerik, makale yazıp cüzi miktarda da para kazanacağınız siteler var. Reklam hazırlama konularında kendinizi geliştirip yaptıklarınızı sunabilirsiniz. Stajyer şeklinde parasız deneyim kazanmak adına bir yerlere başlayabilirsiniz.
Sitelerin isimlerini özel mesajla yazabilir misiniz? Çünkü internette her yere güvenilmiyor. Stajyer olarak pek fazla ilan yoktu açıkçası. Çok teşekkür ederim bu arada ❤️

Banka, hastane, diş hekimleri hiç aklıma gelmeyecek ne alaka ya dediğim meslekler bile ingilizce bilen diyor artık. Sanki kendileri konuşabiliyormuş gibi. Ben de öyle çalışıyorum hem kelime hem cümle kurarak pratik için ama ne kadar çalışsamda burada öğrenemiyorum. İnşallah sizin için hakkınızda hayırlısı olur. Bölümünüzün iş imkanı çok fazla normalde yani sık gördüğüm bi ilan diyebilirim :)
Aynen öyle 👏 Siz de mi İngilizce öğreniyorsunuz? Aslında İngilizce konusunda da birbirimize destek olabiliriz 🌸 Hangi ilana baksam "uzman" arıyorlar, hiç asistan ya da stajyer yok maalesef.

Ülkedeki arap yoğunluğundan onlar :/

Aynen öyle 👏 Siz de mi İngilizce öğreniyorsunuz? Aslında İngilizce konusunda da birbirimize destek olabiliriz 🌸 Hangi ilana baksam "uzman" arıyorlar, hiç asistan ya da stajyer yok maalesef.
Öğrenmeye çalışıyorum diyelim :D Üniversite de çok uğraşmadığıma pişmanım açıkçası benimde hatam oldu biraz. Ama kurslar bildiklerimi de unutturdu bana birde yaşadığım şehir küçük ve vasıfsız olduğu için en iyi kurs dediğin yerde bile ingilizce öğretmeni ingilizce konuşamıyor. Antalya'da okurken o turimin içinde öğrenmek varmış çok pişmanım :D Ama Duolingo diye uygulama sayesinde cümle kurmayı öğrendim açıkçası öyle konuşmanı pratik yapmadıkça ilerletemiyorsun ama cümle kurmakta zorlanıyordum bu programın çok katkısını gördüm. Bildiğim kelimeleri duyunca bana yabancı gelmesi sıkıntı yaratıyor. Siz hangi seviyedesiniz şuan?

Öğrenmeye çalışıyorum diyelim :KK70: Üniversite de çok uğraşmadığıma pişmanım açıkçası benimde hatam oldu biraz. Ama kurslar bildiklerimi de unutturdu bana birde yaşadığım şehir küçük ve vasıfsız olduğu için en iyi kurs dediğin yerde bile ingilizce öğretmeni ingilizce konuşamıyor. Antalya'da okurken o turimin içinde öğrenmek varmış çok pişmanım :KK70: Ama Duolingo diye uygulama sayesinde cümle kurmayı öğrendim açıkçası öyle konuşmanı pratik yapmadıkça ilerletemiyorsun ama cümle kurmakta zorlanıyordum bu programın çok katkısını gördüm. Bildiğim kelimeleri duyunca bana yabancı gelmesi sıkıntı yaratıyor. Siz hangi seviyedesiniz şuan?
Başlangıç ve orta arası diyebilirim. Siz hangi seviyedesiniz?

Başlangıç ve orta arası diyebilirim. Siz hangi seviyedesiniz?
A2 B2 arası :D Şimdi B2 nin 250 kelimesini ezberleyip cümleler kurmaya çalışıyorum. Film izle diyorlar ama filmi sürekli durdurmak anlamadığın kelimelere bakmakta olmuyor. Bakmasan merak ediyorum uzun cümlelerde tabi. Siz sadece kelimemi çalışıyorsunuz şuan? Aslında şu Cambly i denemeyi çok istiyorum ama hiç konuşamadan konu kapanır diye korkuyorum :D

A2 B2 arası :KK70: Şimdi B2 nin 250 kelimesini ezberleyip cümleler kurmaya çalışıyorum. Film izle diyorlar ama filmi sürekli durdurmak anlamadığın kelimelere bakmakta olmuyor. Bakmasan merak ediyorum uzun cümlelerde tabi. Siz sadece kelimemi çalışıyorsunuz şuan? Aslında şu Cambly i denemeyi çok istiyorum ama hiç konuşamadan konu kapanır diye korkuyorum :KK70:
Bir kitap aldım, İngilizce Öğretmenliği okuyan bir öğrenciden ders almaya başladım. Kitap'tan hem gramer (öğrenerek) hem kelime (seçerek) ilerliyoruz. Günlük 30-50 arası kelime ezberlemeye çalışıyorum.

Bir kitap aldım, İngilizce Öğretmenliği okuyan bir öğrenciden ders almaya başladım. Kitap'tan hem gramer (öğrenerek) hem kelime (seçerek) ilerliyoruz. Günlük 30-50 arası kelime ezberlemeye çalışıyorum.
Aynen kelime bilgisi önemli gerçekten. Hatta B1 Seviye İngilizce Kelimeler (250 Kelime) | Evde İngilizce şu sayfada ki gibi nasıl okunduğunu da seslendiren bi buton varsa süper oluyor :) Birde tavsiyem bir taraftan seviyenize uygun ingilizce hikaye kitabı almanız onu okurkende ingilizce okumanız gelişiyor. Anlamasanız bile nasıl Türkçe kitap okumak okumamızı geliştiriyorsa oda öyle. Hatta bazılarının İngilizce Türkçe karşılıklı olanları var çok faydalı oluyor.

Aynen kelime bilgisi önemli gerçekten. Hatta B1 Seviye İngilizce Kelimeler (250 Kelime) | Evde İngilizce şu sayfada ki gibi nasıl okunduğunu da seslendiren bi buton varsa süper oluyor :) Birde tavsiyem bir taraftan seviyenize uygun ingilizce hikaye kitabı almanız onu okurkende ingilizce okumanız gelişiyor. Anlamasanız bile nasıl Türkçe kitap okumak okumamızı geliştiriyorsa oda öyle. Hatta bazılarının İngilizce Türkçe karşılıklı olanları var çok faydalı oluyor.
Ben bilmeden Küçük Prens'i aldım, okuyamıyorum 😂 Çok teşekkür ederim, umarım öğreniriz ❤️

Kelime ezberlemeniz guzel tabi ki ama tek basina anlamini ezberlemekten ziyade cumle icindeki kullanimiyla birlikte ezberleyin. Bir de Ingilizce hem önek hem sonek alabilen bir dil. Kelimeleri ek ve kök olarak ayirarak olumlu mu, olumsuz mu anlam icerdigini mantiken tahmin edebilirsiniz.
Bir de online olarak ders alabileceginiz uygulamari arastirin. Anadili Ingilizce olan ogretmenlerden hem konusma hem dilbilgisi egitimi alirsiniz, telaffuzunuz da dogru yerlesmis olur.

Kelime ezberlemeniz guzel tabi ki ama tek basina anlamini ezberlemekten ziyade cumle icindeki kullanimiyla birlikte ezberleyin. Bir de Ingilizce hem önek hem sonek alabilen bir dil. Kelimeleri ek ve kök olarak ayirarak olumlu mu, olumsuz mu anlam icerdigini mantiken tahmin edebilirsiniz.
Bir de online olarak ders alabileceginiz uygulamari arastirin. Anadili Ingilizce olan ogretmenlerden hem konusma hem dilbilgisi egitimi alirsiniz, telaffuzunuz da dogru yerlesmis olur.
Tamamdır, sağolun ❤️

Eğer büyükşehirde yaşıyorsanız ik alanında iş arayın
Kurumsal bir şirketin insan kaynakları departmanına girerseniz çok rahat edersiniz
Bol şans
Sadece sertifikam olduğu ik'ya stajyer olarak bile almıyorlar. İstanbul'dayım. Çok teşekkür ederim ❤️

Back
X