Hangi kişisel gelişim kitabı ?

duduklutava

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
139
62
13
Çok arıyorum bakıyorum ama bu da bana dert oldu piyasada okadr çok varki ... Tavsiye edebileceğiniz kitaplar varmı arkadaşlar çok önemli benim için

1. Evrenden Torpilim Var – Aykut Oğut

2. Duygusal Zeka – Daniel Goleman

3. Üstün Başarı – Acar Baltaş

4. Savaşçı – Doğan Cüceloğlu

5. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören

6. Beden Dili – Joe Navarro

7. Eşitler Evi – Üstün Dökmen

8. Aklını En İyi Şekilde Kullan – Tony Buzan

9. Negatif Limanlardan Pozitif Sulara – Oğuz Saygın

10. İnsan Olma Yolculuğu – Osho

11. Beynine Format At – M. Barış Muslu

12. Kendine İyi Bak Enneagram İle Kişilik Analizi – Uğur Batı

13. Güzel ve Etkili Konuşma Sanatı – Emin Özdemir

14. Güçlü Hafıza – Ahmet Yıldız

15. Her Şey Seninle Başlar – Mümin Sekman

Not: Hiç birini okumadım.

Bir kaçını okudum. Bir numaradaki Aykut Öğüt' ün kitabını tavsiye etmiyorum ama 15 no'lu Mümin Sekman' ın tüm kitaplarını öneririm.

Mümin Sekman, Doğan Cüceloğlu kitaplarını öneririm sevgili konu sahibi.

O Türk yazarlarin kitaplari hep yabanci kitaplardan devsirme. Beni etkileyenkitaplar var iki tanesi hayatimda degisiklikler yapti Norman Vincent Peale -Olumlu Düsunmenin Gucu bir de basks bi yazar Jack Addington sanirim %100 Dusunce Gucu . Bu ikisi bana yetti diyebilirim :)

Ayy siz çok yaşayın e mi :))) hepsini okudunuzmu cidden yazıcaktım ki alttaki notu gördüm :)

Nasıl değişiklikler yaptı mesela ? Önerilerinizi not aldım teşekkür ederim

yanlış anlamayın sakın.merak ediyorum gercekten etkisi oluyormu ki.ben kitap okumayı çoook severim ama bu tür kitaplar hiç okumadım.

Çok arıyorum bakıyorum ama bu da bana dert oldu piyasada okadr çok varki ... Tavsiye edebileceğiniz kitaplar varmı arkadaşlar çok önemli benim için

Ben genelde kisisel gelisim kitaplarina cok karsiyim hepsi olmasada bir cogu dogeu olan benim felsefem gibi bakiyorlar hayata

Ama kisisel gelisim olmasada kisel gelisim tarzi bi kitap okumustun ani tarzi bisey ama kitabin yazari ama bir psikolog ve gercekten kitap hayata bakis acimi degistirdi degipbtafsiyecedebilirim

Hayata Yeniden Dokunmak -Halis Kuralay

Bu olumlu dusunmeyi okudugumda karamsar bir insandim ve ozguven azdi o problemimde kitapta yazilanlari dikkate aldim. Is basarma bi hedefe yonelmede %100 dusunce gucu etkili oldu.

ha ha beğene bastım, sonra notu gördüm, alemsin.

yanlış anlamayın sakın.merak ediyorum gercekten etkisi oluyormu ki.ben kitap okumayı çoook severim ama bu tür kitaplar hiç okumadım.
Etkisi olup olmadigi kisiden kisiye tartisilir ama benim gozumde bir cogu kendi felsefelerini insanlara dayatmaya calisiyormus gibi

Yani aslinda bu kisisel gelisim kitaplari cikti cikali insanlar biraz daha tecrubeden mahrum sabit tecruneden uzak gibi geliyor bana

Mesela ayni ornek olmaz ama bi arkadasim hamileliginde hep kitaplarla vs cocuk bakmayi ogreniyordu (yanlis anlasilmasin bu tur kitaplara karsi degilim ama bununda bi sınırı var dusuncesindeyim)arkadss bigun cocugunu uyuttu kizi uyaninca hata yaptim hata yaptim hirkami cikarip yanina koymayi unuttum kokumu almadigi icin uyandi dedi ama oyle bi panik hali vardi ki sanki cocuk uyanmamista oynadigi oyun bozulmus gibiydi cok tuhaf gelmisti bana

Kisisel gelisip kitaplarida insanlarin tecrube firsaglarini ellerinden aliyormus gibime geliyor

kitap seçimi çok öenmli.
ben lisedeyken bir tane NLP kitabı almıştım, kafa yedirtiyordu, dediklerini yapıcam diye.
belki şu an okusam farklı etkilerdi.

yaşa uygun bir kitap seçilmeli ve içeriğe dikkat edilmeli.

kişisel gelişim kitaplarındansa biyografiler daha etkili olabilir diye düşündüm şimdi.
bazı hayatlardan inanılmaz dersler alınıyor.

beni şu face paylaşılanlar bile hiç çekmiyor.kalıplaşmış gibi geliyor.hiç almadım bu yüzden.evet biyografi flimleerede kitaplarada bayılırım.konuları eskilerde geçen kitapların hastasıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…