Hangi Meslek? (YARDIM!)

Birçok yer deneyimli ister tabii ama her işte o öyledir, zaten kursa gittiğinizde orda arkadaşlar edineceksiniz, elbet birileri karşınıza çıkar iş sahibi olursunuz. Azimli olunca üstesinden gelinmeyecek şey yok, bence kaygılarınızı tozlanmak üzere bi rafa kaldırın..

Elimden gelen herşeyi yapacağım gerisi hayatın bana ne sunacaklarına kalıyo. Umarım hepimiz icin en iyisi olur.

Güzellik uzmanlığı derim.
Bu sektörün böyle patlayacağını taa 10 sene önce görmüş biri olarak, kimseye kendimi inandıramadım ve açamadım.
Yanarım, buna yanarım.
Asla müşterisi bitmeyecek, aksine sosyal yaşam etkisiyle kadınları daha çok çeken nir sektör.
Sürekliliği mevcut, şehirde insan mı biter?
A yeri olmazsa b iş yeri var.
Kendinizi buna adayıp geliştirir, nail art, kalıcı işlem vb şeylerden sertifika alırsanız önünüz çok açık.
güzellik uzmanları kendileri çok yapay görünüyorlar ama.ekranda çok güzeller ama yakından valla ben ürküyorum çoğundan kıl tekniği ya da dövme kaşlar aşırı botokslu dudaklar estetikli olduğu çok belli burun bir ton da bülent ersoy makyajı.o mesleği yapmak için kendini baştan aşağı değiştirmek şartı mı var doğal görünümlü insan ekmeğini kazanmak için yapamaz mı bu işte ustaysa bilemedim:KK12:

Bir de muhabbeti geçen bir şeyi daha eklemek istiyorum .
Çok özür dilerim nasıl konuşacağınızı ne diyeceğinizi tabiki size öğretecek durumda değilim ama .

Erkek müdürler özellikle ...Maalesef .Çocuğunuz olduğunu öğrenince mülakatta bu konunun üstüne giderler .
Mümkün olduğunca bu konuda umursamaz görünmeye çalışın.
Nedense çocuğu bahane ederek sürekli işi asacağınızı düşünürler çünkü .
Çok üzgünüm :(

Güzellik uzmanlığı derim.
Bu sektörün böyle patlayacağını taa 10 sene önce görmüş biri olarak, kimseye kendimi inandıramadım ve açamadım.
Yanarım, buna yanarım.
Asla müşterisi bitmeyecek, aksine sosyal yaşam etkisiyle kadınları daha çok çeken nir sektör.
Sürekliliği mevcut, şehirde insan mı biter?
A yeri olmazsa b iş yeri var.
Kendinizi buna adayıp geliştirir, nail art, kalıcı işlem vb şeylerden sertifika alırsanız önünüz çok açık.

+++++++
El becerisi varsa guzellik uzmanligi diyorum kesinlikle. Asla bos kalmiyorlar hepsi is yapiyor.

Bir de muhabbeti geçen bir şeyi daha eklemek istiyorum .
Çok özür dilerim nasıl konuşacağınızı ne diyeceğinizi tabiki size öğretecek durumda değilim ama .

Erkek müdürler özellikle ...Maalesef .Çocuğunuz olduğunu öğrenince mülakatta bu konunun üstüne giderler .
Mümkün olduğunca bu konuda umursamaz görünmeye çalışın.
Nedense çocuğu bahane ederek sürekli işi asacağınızı düşünürler çünkü .
Çok üzgünüm :KK43:

Farkındayım gittiğim iş görüşmelerinde karşılaştığım bir durum çok haklısınız. Hatta boşanma aşamasında olduğumu bile söylemekten çekinmiş evliyim demiştim bir görüşmede (Allah affetsin) çünkü direk bu sorunlu verimli olamaz damgası yemek istememiştim.

Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün akıllı kadınları...

Etrafımda ne yazık ki beni doğru yönlendirebilecek birileri olmadığından buraya konu açmak ve birbirinden değerli fikirlerinizi almak şart oldu.

Son zamanlarda zihnimi meşgul eden ve sürekli araştırmama sebep olan bir konu var. Araştırdıkça farklı seçenekler çıkıyor karşıma ve beynim karman çorman oluyor ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Boşanma aşamasındayım ve 3 buçuk yaşında bir oğlum var. 38 yaşındayım evlenmeden önce ön muhasebe alanında bir iki iş deneyimim oldu lise mezunuyum bu arada ama yaklaşık 7 yıldır çalışmıyorum. Tabi bu 7 yılda bildiklerimi de unuttum. Bir yerden başlamam, ayaklarımın üzerinde bir evladım olduğu için sağlam bir şekilde durmam gerekiyo ama ne yapacağımı bilmiyorum. Oldukça hırslı ve özgüvenliyim bu konuda bir problem yok ama 38 yaşında olmak ve sıfırdan hayata başlamak ve ne yapacağını bilememek biraz ürkütüyor beni. Ücretli sertifikalı meslek edindirme kurslarına kayıt olmayı düşünüyorum lakin hangisinden gerçekten verim alacağımı bilemiyorum. Güzellik uzmanlığı mı, bilgisayarlı ön muhasebe mi, hasta kabul elemanlığı mı? Hangisinde iş bulmam daha kolay olur? Ya da önerebileceğiniz başka seçenekler varsa gerçekten bir meslek sahibi olup çalışabileceğim seve seve fikirlerinize talibim. Yani sizden kadın dayanışması ve biraz gaz bekliyorum açıkçası. Şimdiden teşekkür ediyor, değerli yorumlarınızı bekliyorum... Küllerimden yeniden doğabilir miyim?
Söylediklerinize bakılırsa sizin kül olmuş bir haliniz yok ki siz gayet mantıklı güçlü bir kadınsınız...Hatta herkese örnek olacak bir kadınsınız.. Ne kadar güzel düşünüyorsunuz sizi takdir ediyorum gerçekten çok mutlu oldum.. Bence bahsettiğiniz kurslardan herhangi biri olabilir tabi ki hepsi de sanki iyi gibi geldi ama sizin zevk alacağınız da birşey olmalı.. Güzellik uzmanlığı sanki daha çekici eğlenceli geldi.. Sanırım daha sonra kuaförlerde ve güzellik merkezlerinde iş imkanınız olacak.. Kuaför işi bana çok mantıklı geliyor.. Kimbilir belki bir yere girip işi iyice öğrenip biraz ortam yapıp bir gün kendi kuaförünüzü bile açabilirsiniz 😊 Hatta biraz toparlandıktan sonra açıköğrerimden uygun bir bölüm seçip üniversite bile okuyabilirsiniz.. Evladınız çok şanslı ki sizin gibi bir annesi var.. Sakın vazgeçmeyin.. Daha önce de iş deneyiminiz olmuş herşeyi unuttum şeklinde birşey demişsiniz inanın kimse işe tam donanımlı başlamıyor zaten zamanla öğreniliyor ki siz şanslısınız deneyiminiz varmış..

bizim kiracımız kadın güzellik salonu ve lazer merkezi işletiyor.pandemi de işleri bıçak gibi kesildi marttan beri 2 kere kira ödeyebildi .O sektörde zorda şu an :kızgın:

Böylede bir gercek var malesef salgın hastalık bir çok sektörü olumsuz etkiledi. Off bunu düşününce çok ümitsizliğe kapılıyorum. Kariyer sahibi insanların bile iş bulmakta zorlandığı günümüzde ben nasıl bulayım diye düşünüyorum ama vardır elbet nasibim deyip avutuyorum kendimi neyseki.

Böylede bir gercek var malesef salgın hastalık bir çok sektörü olumsuz etkiledi. Off bunu düşününce çok ümitsizliğe kapılıyorum. Kariyer sahibi insanların bile iş bulmakta zorlandığı günümüzde ben nasıl bulayım diye düşünüyorum ama vardır elbet nasibim deyip avutuyorum kendimi neyseki.

Öyle düşünmeyin , kursunuza gidin .
Benim kardeşim de web master lık kursuna gitti mesela , bir devlet meslek edinme kursunda .
Oradaki hocası iş buldu ona :)

Belki böyle bir şey yaşarsınız .

Söylediklerinize bakılırsa sizin kül olmuş bir haliniz yok ki siz gayet mantıklı güçlü bir kadınsınız...Hatta herkese örnek olacak bir kadınsınız.. Ne kadar güzel düşünüyorsunuz sizi takdir ediyorum gerçekten çok mutlu oldum.. Bence bahsettiğiniz kurslardan herhangi biri olabilir tabi ki hepsi de sanki iyi gibi geldi ama sizin zevk alacağınız da birşey olmalı.. Güzellik uzmanlığı sanki daha çekici eğlenceli geldi.. Sanırım daha sonra kuaförlerde ve güzellik merkezlerinde iş imkanınız olacak.. Kuaför işi bana çok mantıklı geliyor.. Kimbilir belki bir yere girip işi iyice öğrenip biraz ortam yapıp bir gün kendi kuaförünüzü bile açabilirsiniz 😊 Hatta biraz toparlandıktan sonra açıköğrerimden uygun bir bölüm seçip üniversite bile okuyabilirsiniz.. Evladınız çok şanslı ki sizin gibi bir annesi var.. Sakın vazgeçmeyin.. Daha önce de iş deneyiminiz olmuş herşeyi unuttum şeklinde birşey demişsiniz inanın kimse işe tam donanımlı başlamıyor zaten zamanla öğreniliyor ki siz şanslısınız deneyiminiz varmış..

Ne kadar tatlısınız, teşekkür ederim yorumunuza. Güzellik uzmanlığında sanırım karar vereceğim çünkü yorumlardaki yönlendirmelerin çoğu bu yönde. Keşke kendi işimi yapabilsem yapı olarak buna çok müsaitim ama imkanlar malesef. Belki günün birinde o da olur kim bilir ?

Neyi seçerseniz seçin kendinize kursa giderken portföy hazırlamaya başlayın .
Ben ta üniversite okurken başlamıştım .
Bir sektörde ilk defa iş bulmak ilk iş deneyimi her zaman her sektörde zor olur diye düşünüyorum .
Hazırladığım dosyanın faydası olduğunu düşünüyorum .
Sallıyorum ,Güzellik kursuna mı gidiyorsunuz sürekli öğrendiklerinizi birilerinde deneyin fotoğraflayın . Hatta şimdiden bir instagram hesabı bile açabilirsiniz .

Benim kardeşim de web master lık kursuna gitti mesela , bir devlet meslek edinme kursunda .

Neden olmasın sonuçta kursla birlikte sosyalleşmiş çevre de edinmiş olacağım elbet bir yerden bir şey çıkar🥰

Ne kadar tatlısınız, teşekkür ederim yorumunuza. Güzellik uzmanlığında sanırım karar vereceğim çünkü yorumlardaki yönlendirmelerin çoğu bu yönde. Keşke kendi işimi yapabilsem yapı olarak buna çok müsaitim ama imkanlar malesef. Belki günün birinde o da olur kim bilir ?

Sınava girip açıköğretimden Muhasebe okuyup diploma sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. O zaman tecrübeniz de öne çıkacaktır , eski de olsa .

Ben sizi anladım , sizden kurtulmaz bir şey istiyorsanız . Hadi hadi :)

Neyi seçerseniz seçin kendinize kursa giderken portföy hazırlamaya başlayın .
Ben ta üniversite okurken başlamıştım .
Bir sektörde ilk defa iş bulmak ilk iş deneyimi her zaman her sektörde zor olur diye düşünüyorum .
Hazırladığım dosyanın faydası olduğunu düşünüyorum .
Sallıyorum ,Güzellik kursuna mı gidiyorsunuz sürekli öğrendiklerinizi birilerinde deneyin fotoğraflayın . Hatta şimdiden bir instagram hesabı bile açabilirsiniz .

Bu yönlendirici yorumunuz için teşekkürler. Çok mantıklı, kendi reklamımı da yapmış olurum ufak ufak.

Tabi ki olur siz inanın yeter ki.. Çok zalim bir zamandayız şuan maalesef herşey çok zorlaştı ama siz peşini bırakmayın her yere başvurun ayrıca bu işkur a kayıt yapın orada da muhasebeci alınıyor ya da gönlünüze göre bir iş çıkar belki.. Bir yerden başlarsanız devamı gelir ortam yapıp insan tanımak da önemli bence.. Ama güzellik uzmanlığı da çok cazip.. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim size güzel kapılar açsın inşallah..

Tabi ki olur siz inanın yeter ki.. Çok zalim bir zamandayız şuan maalesef herşey çok zorlaştı ama siz peşini bırakmayın her yere başvurun ayrıca bu işkur a kayıt yapın orada da muhasebeci alınıyor ya da gönlünüze göre bir iş çıkar belki.. Bir yerden başlarsanız devamı gelir ortam yapıp insan tanımak da önemli bence.. Ama güzellik uzmanlığı da çok cazip.. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim size güzel kapılar açsın inşallah..

Amin, çok teşekkür ederim. O kadar çok hırslıyım ki hatta saydığım tüm kurslara gidip her yerden iş başvurularına saldırasım 🙂 kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış atasözünü kötü eş insanı meslek sahibi yaparmış olarak değiştirmek istiyorum😊

sizin öneriniz mantıklı geldi bana hem kursa gidebilse hem de part time çalışabilse konu sahibi harika olacak.yolu açık olsun

Back
X