• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi meslekler evden çalışabilir?

Bordonunkoyutonu

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2021
1.475
1.131
83
Kızlar ben bu sene üniversite okumaya karar verdim daha önce başladım ama bitiremedim bazı kişisel sebeblerden. Şimdi okumak istediğim bölümde istediğim özellik şunlar:
-Home Office çalışabilirim
-İş bulma konusunda çok zorlanmayayım
Bunlar için hangi bölümü tavsiye edersiniz ve sadece bölüm yetmez şu sertifikaları da al ki rahatça iş bulabil dersiniz. Evden çalışmak istememin sebebi çocuklarımı bakıcıya bıraksam bile gözetebilmek istiyorum. Biraz anksiyetem var ve uzakta çalışmam beni aşırı yıpratır günü zor bitiririm. Şimdiden tavsiyeler için teşekkür ederim 🌼

Yazilimla alakali isler uzaktan daha rahat calisiyor benim gozlemledigim. Yazilim muhendisligi, bilgisayar muhendisligi, bilisim sistemleri, enformatik tarzi bolumler okuyabilirsiniz.
Ancak cocuklari okula gonderdiginizde tepelerinde gozlem yapamayacaksiniz bu takintinizi yenmenizi tavsiye ederim.

Yazilimla alakali isler uzaktan daha rahat calisiyor benim gozlemledigim. Yazilim muhendisligi, bilgisayar muhendisligi, bilisim sistemleri, enformatik tarzi bolumler okuyabilirsiniz.
Ancak cocuklari okula gonderdiginizde tepelerinde gozlem yapamayacaksiniz bu takintinizi yenmenizi tavsiye ederim.
Okuldaki ilk yıl cehennem gibi geçecek tahminim ama her anne gibi alışacağıma inanıyorum. O zaman çok zorlanırsam destek alırım elbette. Şu anda tercihlerimde çocukları ön planda tutmak istiyorum mümkün mertebe. Yazılımda özel sektörde çalışmam gerekecek diye düşünüyorum 30 yaşından sonra özel sektörde iş bulabilir miyim o da kafamı kurcalıyor işin aslı biraz çıkmazdayım. Ne olursa olsun bir bölüm okuyacağım çünkü öğrenmeyi ve çalışmayı seviyorum. Kpss ile atanan home Office işi var mıdır acaba 🤔

Çocuklarınız var mı bilmiyorum da yeni doğmuş bebeğiniz bile olsa siz okulu kazanıp bitirene kadar çocuk zaten anaokulu yaşına gelecek. Evden çalışacağınız iş arıyorsanız ilanlara bakın kariyer sitelerinden home office diye filtreleyin bakın neler istiyorlar. e-ticaretle uğraşıp bir şeyler alıp satabilirsiniz okumadan bazı eğitimler alarak.

Çocuklarınız var mı bilmiyorum da yeni doğmuş bebeğiniz bile olsa siz okulu kazanıp bitirene kadar çocuk zaten anaokulu yaşına gelecek. Evden çalışacağınız iş arıyorsanız ilanlara bakın kariyer sitelerinden home office diye filtreleyin bakın neler istiyorlar. e-ticaretle uğraşıp bir şeyler alıp satabilirsiniz okumadan bazı eğitimler alarak.
E ticaret için fikir arıyorum evet ama dediğim gibi çevrem ve bol takipçili bir Instagram yok yani batarım ve hiçbir şey yapmadan sade başlangıç bile 7500 lira sermeyeydi vergiydi oydu buydu o risk alınır mı bilemiyorum. Yazılım, muhasebe veya büro yönetimi okumayı düşünüyorum ama o sektörde iş bulmaya çok ihtimal de veremiyorum yaştan dolayı yine de ilgimi çekerse okuyup çocuklar okula başlayınca en kötü ihtimalle çağrı merkezi temsilcisi denerim ya da belki o zamana kadar değeceğine düşündüğüm bir fikir bulur e ticarete atlarım bilemiyorum. Kardeşim yurtdışına gidip geliyor gezmek için bazen hediye olarak getirdiği ya da istettiğim kozmetik veya bakım ürünlerini kullanmayacağım biliyorsam satıyorum ama devamlı aynı yer olmadığı için her ne kadar ucuza gelse de devamlı ve toptan olmuyor bu yüzden çok üstüne düşemiyorum. Devamlı ve düzenli olsa işin yasal kısmını araştırıp yurt dışından getirttiğim orjinal ürünleri satabilirdim. Bu aralar düşünceler deyim bakalım hayır olsun. Teşekkür ederim güzel fikirleriniz için 🌼

Back
X