• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi oyuncak?

fdneng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
331
0
116
Kayseri
kızlar oğluma yürüteç almadım zararlı olur diye ama ilk arabam ilk bisikletim tarzında yürümeyi kolaylaştıran oyuncaklar var onlardan almak istiyorum bunlardan hangisini tavsiye edersiniz almayı düşünüyormusunuz

ilk arabam tarzı oyuncakları bu aylarda kullanabilirlermi bende yürüteç istemıyorum ama ilk arabamda sakat gibi geliyo düşebilir gibi

evt ilk arabam banada mantıklı gelmedi yürürken onu tutup pat diye düşer bide ona vurabilir ağzını burnunu ne biliyim ya bende anlamadm

bir aydır araştırıyorum bu 3 model arasında kararsızım..
1.si oyun ünitesi aynı zamanda
2.araba oluyor 2li kullanım sunuyor
3.baya marifetli resimde degörüldüğüğü gibi

Son düzenleme:
ilk arabam tarzı oyuncakları bu aylarda kullanabilirlermi bende yürüteç istemıyorum ama ilk arabamda sakat gibi geliyo düşebilir gibi

canım bende şimdi almayacağım araştırıyorum sadece hemen kullanamasa bile şekilleriyle oyalanır belki

Yaw niye zararlı olsun ki yürüteç, hangi çocuğa zarar vermiş şimdiye kadar? Tabii senin kararın yine tatlım ama ayaklanıp yürümeye başladılar mı bunların da yüzüne bakmazlar, yürüyene kadar yardımcı olacak bişeyler lazım o da yine en mantıklı olanı yürüteç almak.

Bacak arasını açacak kadar uzun durmuyolar ki taş çatlasın 15 dk. Bacak arasına giren bant kısmı da incecik nasıl açacak bacak arasını ,kayboluyo görünmüyo bile CADIARZU
Amma çok bacak arası demişim bu arada :)

hmm belki eskiler öyleydi bilemicem
uzun zamandır yürütec görmedim
ayrıca tüm gün içinde bırakanalr var sanırım onlar için topyekün karalama yapılıyor yürüteclere

kanadada falan yürüteç kullanımı yasa ile yasaklanmış, ben doktora sordum bize bıraktı kararı 7.aydan sonra hoppala da yürüteçte istiyorsanız kullanın dedi, fisher price hoppalayı kesin alıcam ama yürüteçte bende kararsızım doğrusu

Kıslar slmlar herkese opuyorumnanaktan

Bizim dr. yürüteci iskelet yapıyı, yürümeyi ve erkek bebeklerde üreme sistemini etkileyebileceğinden önermedi.
Ben 3 numarayı aldım tavsiye ederim. Gerçi şimdilik içini battaniye ile destekleyip oturtabiliyoruz ama tüm evi onunla geziyoruz acayip hoşuna gidiyor ve oyalayıcı gerçekten.

ben geçen sene oğlum için ilk arabamı almıştım şimdi 20 aylık arada çok nadirde olsa kullanıyor kızımda nasiplenecek ama 10.ayda falan ancak rahatlıkla faydalanır diye düşünüyorum şimdi gördüğünde çok heyecanlanıyor renkli renkli hoşuna gidiyor sanırım :))
yürüteç olayına gelince benim fikrim oğlumda kullanmadım erkek çocukları için iyi değil diye söylentilere kulak astım doğrusu ama kızıma alacağım günde 10-15dk dan hiçbirşey olmaz eminim

en çok kafa yorduğum konu..hangi oyuncaklar?

yürüteç konusundada kesinlikle dr.umuz önermedi..

orantısız kas gelişimine neden olur..

3-5 yıldada anlaşılmaz zararı çok uzun vadede belli olur..

hep söylenen laftır hepiniz yürüteçle büyüdük...

onun için bel fıtığı ve kronik yorgunluktan herkes muzdarip..

hoppala filanda kullanmadık..zaten yapay olan hiç birşey kullanmadık emzik, biberon vs...

Geleneksel bebek yürütücü, küçük çocukların ilk adımlarını atmalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Çocukların güvenliği için tasarlanan özel tutucağı değişik yüksekliklere ayarlanabilir. Oyuncağın sabit kalması için arkasında emniyeti vardır. 24 adet renkli ve doğal tahta bloklar içerir.

Ben de şunu düşünüyorum kısslar...

yürüteçin çok ta yararlı olduğunu düşünmüyorum bizim dr umuda karşı ama günde mecuran indirorum mama hazırlaken yemek yaparken vs... yıllarsa sonra çıkar demiş arkaş emik gelişimi vs ben kullanmışım çok şuan 24 yaşındayım ne zaman çıkcak? çok şükür hiç i zaman fiziksel ağrı falanda çekmedim.. Benim koymak istememin ne dedi hem erkek hemde ev kazaarına fazlasıyla yol açıyor ilk arabamda eni korkutuyo aslında tutarken cup diye düşüm ağzını yüzünü vurusa acama u ihtimal varmı zaten o şekilde ayakta duran bebek koltuklara tutnupta yürür ?? aklım karıştı

Back
X