- 2 Mayıs 2018
- 213
- 36
- 98
- 27
- Konu Sahibi Pamuk_prenses_
-
Sampuan konak olusmasina engel olmak icin sebamed ve mustela ikilisiyle ilerledim.Hanımlar bebeğinize hangi Şampuan, yağ, pudra kullanıyorsunuz?
Pudra hiç kullanmadım ,yağ da sadece gaz masajinda kullandım. Şampuanı hala uni baby ( 5.5 yaşında ama olsun kokusu çok güzelHanımlar bebeğinize hangi Şampuan, yağ, pudra kullanıyorsunuz?
+1 katılıyorum ,oğlum Ağustos doğumlu hep yıkadım ,kışın da pamuk ve su ile temizledim neredeyse hiç pişik problemi yaşamadık.Sampuan konak olusmasina engel olmak icin sebamed ve mustela ikilisiyle ilerledim.
Yag mustela kullandim.
Pudra kullanmadim pekte bulunan birsey degil artik zaten.
Popo temizligi icin Islak mendil, pamuk ya da direkt suyla yikama seceneklerini degerlendirin, yaz bebesi olacaksa su ve temiz havlu en iyi secenektir, kis bebesi olacaksa islak mendil iyi bi secenektir.
Benim buyuk kizim kis bebesiydi, ilk 6 ayini buz gibi havada gecirdi ve rahatsizligindan oturu asiri ishal oluyordu, ben yeri geldi bi ton islak mendil (hastanedeyken mesela) harcayarak temizligini yaptım yinede herhangi bir pisik sorunu yasamadimki doktorumuz bu rahatsizlikta pisik cok olagandir, temizligini iyi sagliyorsunuz demisti.+1 katılıyorum ,oğlum Ağustos doğumlu hep yıkadım ,kışın da pamuk ve su ile temizledim neredeyse hiç pişik problemi yaşamadık.
Islak mendil için bu kadar bilgi sahibi değilim ,hep pamuk-su ikilisiyle devam ediyordumBenim buyuk kizim kis bebesiydi, ilk 6 ayini buz gibi havada gecirdi ve rahatsizligindan oturu asiri ishal oluyordu, ben yeri geldi bi ton islak mendil (hastanedeyken mesela) harcayarak temizligini yaptım yinede herhangi bir pisik sorunu yasamadimki doktorumuz bu rahatsizlikta pisik cok olagandir, temizligini iyi sagliyorsunuz demisti.
Kullandigim islak mendilde mutlaka unibaby'dir halen, baska islak mendillerden asla memnun kalamadim. (Buyuk kiz 3.5 yasinda halen yenidogan islak mendilini depoluyorum eve, agiz yuz temizligi icinde unibaby'nin 24 ay uzeri islak mendili secenek olarak cok iyi, ayrica molfix'in izotonik sulu islak mendilide kaliteli, ust bas ve mama sandalyesi temizligi icinde 3 harfli marketin jenny willy'si sahane inanilmaz leke cikariyor kiyafetlerden)
Ama islak mendili iyi secmek onemli ya kagit kaliteleri kotu ya kokulari kotu, ha birde su zeytinyagli islak mendiller var, onlarda kagit kalitesi iyi olsa bebek poposunu korumak icin iyi secenekler.
Ay pamuk bana sokakta hic pratik gelmiyor, canta mumkun oldugunca hafif olsun diye ugrastigim icin herseyin en hafifini koyuyorum yoksa 2 bebekle eve kösülür kalirimIslak mendil için bu kadar bilgi sahibi değilim ,hep pamuk-su ikilisiyle devam ediyordumbir kavanozun içinde dışarda bile taşıyordum ama teşekkür ederim çevremde bebekli biri sorarsa fikir veririm artık ya da birrrr gunnn ikinciyi dogurursam
Benim "her şeyi hallederim" gibi saçma sapan bir modum var ilk ve tek çocuk diye baya kavimler göçü misali çıkıyordumAy pamuk bana sokakta hic pratik gelmiyor, canta mumkun oldugunca hafif olsun diye ugrastigim icin herseyin en hafifini koyuyorum yoksa 2 bebekle eve kösülür kalirim
Aa ayni ben, henuz tek cocukluyken bi ara arabasiz kaldim, evden cevat kelle gibi cikiyordum, onde kanguruda bebek, arkada dagci cantasi kivaminda bir sirt cantasi, lazim olur diye elimede puset aliyodum, baska evde uyurken sorun yasiyordu, pusetinde uyumayi seviyordu minikkenBenim "her şeyi hallederim" gibi saçma sapan bir modum var ilk ve tek çocuk diye baya kavimler göçü misali çıkıyordumşimdi de oğlumla çıkınca her ihtimali düşünüp hazırlıklı çıkarım olur da ikinciyi dogurursam büyük ihtimal böyle olmayacagim hem büyük hem küçük altından kalkamam
Ayniiii ayniiiAa ayni ben, henuz tek cocukluyken bi ara arabasiz kaldim, evden cevat kelle gibi cikiyordum, onde kanguruda bebek, arkada dagci cantasi kivaminda bir sirt cantasi, lazim olur diye elimede puset aliyodum, baska evde uyurken sorun yasiyordu, pusetinde uyumayi seviyordu minikkenne salakmisim
Duzenli gittigimiz evlerde besik, mama sandalyeniz, yedek kiyafetler, yedek tabaklar vs tutardim.
Simdi buyuk elimde, kucuk kanguruda, cantada ortak bi islak mendil, 3 bez, pisik kremi, birer alt yedek, kucuk icin ust yedek kiyafet, ha bir de suluklarla yemekleri. Yemeklerinde tamami minnak kavanozlarda. Canta en kucuk boy yetiskin sirt cantasi
Piknik tupu demisken, bir kere bungolava gidip, aman bulamayiz diye ne kadar sevdigi meyve varsa pureleyip kavanozlamistim, sanki yokluga gidiyoruz, kitliga dusecegiz. Kucuk kamp ocağı goturdugumude anlatmadan gecemeyecegim shshshAyniiii ayniiieltim hâlâ dalga geçiyor ellerimle kazıdım utanmasa piknik tüpü bile taşır diye
Vaaahhh bilgiye bakBenim buyuk kizim kis bebesiydi, ilk 6 ayini buz gibi havada gecirdi ve rahatsizligindan oturu asiri ishal oluyordu, ben yeri geldi bi ton islak mendil (hastanedeyken mesela) harcayarak temizligini yaptım yinede herhangi bir pisik sorunu yasamadimki doktorumuz bu rahatsizlikta pisik cok olagandir, temizligini iyi sagliyorsunuz demisti.
Kullandigim islak mendilde mutlaka unibaby'dir halen, baska islak mendillerden asla memnun kalamadim. (Buyuk kiz 3.5 yasinda halen yenidogan islak mendilini depoluyorum eve, agiz yuz temizligi icinde unibaby'nin 24 ay uzeri islak mendili secenek olarak cok iyi, ayrica molfix'in izotonik sulu islak mendilide kaliteli, ust bas ve mama sandalyesi temizligi icinde 3 harfli marketin jenny willy'si sahane inanilmaz leke cikariyor kiyafetlerden)
Ama islak mendili iyi secmek onemli ya kagit kaliteleri kotu ya kokulari kotu, ha birde su zeytinyagli islak mendiller var, onlarda kagit kalitesi iyi olsa bebek poposunu korumak icin iyi secenekler.
Özellikle talk pudrası kız bebeklerde yumurtalık ca sebebidir, pudra kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Google’a talk pudra kanser yazarsanız görebilirsinizHanımlar bebeğinize hangi Şampuan, yağ, pudra kullanıyorsunuz?
Bunları duymak beni nekadar rahatlatti bilemezsinPiknik tupu demisken, bir kere bungolava gidip, aman bulamayiz diye ne kadar sevdigi meyve varsa pureleyip kavanozlamistim, sanki yokluga gidiyoruz, kitliga dusecegiz. Kucuk kamp ocağı goturdugumude anlatmadan gecemeyecegim shshsh
Akilli cocugum, fethiye patatesi cidden guzeldir biliyor agzinin tadini kerataBunları duymak beni nekadar rahatlatti bilemezsinbenim oğlan 5.5 yaşında özel durumundan dolayı sadece patates kızartması yiyiyor ailemin evine giderken Minumum 5-10 kilo patates alıyorum.( Çünkü market patatesi vs Fethiye patatesi gibi kizarmiyor )
Benim kayınvalide senin gibi işte cocuklarini kendi yaptigi şeylere alışık olduğu için 25 saatlik yola peynirden yoğurda pekmezden asma yapragina kadar yolluyorAkilli cocugum, fethiye patatesi cidden guzeldir biliyor agzinin tadini kerata
Ben yazliktan donerken oradaki tropik meyveleri tasiyorum eve kilo kilo, dondurup kisin tuketiyoruz. Esimi delirtiyordum 5 lira fazla verelim sunlari tasimayalim Allah askina derdi.
Koy anasi olsam evlatlarimin pesisira tereyagini, balini, pekmezini yollardim eminim. Gerci bi pekmez icin 300 km yol gidiyorum ama olsundeli olabilirim bi tik.
Ya ama koy anasi olsan sende yapardin, o genlere islemis bi hareket bi kere, yapmam diyen beri dursunBenim kayınvalide senin gibi işte cocuklarini kendi yaptigi şeylere alışık olduğu için 25 saatlik yola peynirden yoğurda pekmezden asma yapragina kadar yolluyoryapma etme tek başına son diyorum anlamıyor kadın bulgur kaynatiyor hayvan besliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?