Hangi sıklıkla boşanmak aklınıza gelir?

Sorunsuz evlilik zannımca yoktur.
Ama boşanılacak kadar ciddi sorunlu evlilikler arada sırada çıkar.

Yaşadığınız sorunlar neler merak ettim?
Forumdan daha iyi bir fikir alış-verişi için sorunlarınızı da paylaşabilirsiniz.
Açıkcası ben şu an;
size zaman zaman boşanmayı düşündüren sorunlarınızın ne olduğunu bilmeden
birşey diyemeyeceğim.
Boşanmayı düşünmekte haklı da olabilirsiniz
veya ufak sorunları büyütüyor da olabilirsiniz...

Yalnız sorunlarınız çok ciddi olmali diye düşünüyorum,
yoksa ben de eşimle sorunlar yaşadım ama hiç boşanmayı düşünmedim.
Boşanmayı düşünmem için allah korusun aldatılmam gerekir, rabbim korusun.

Ben zaman zaman eşime de derim;
"Canım sen benim hem zehirim,hem panzehirimsin" diye....
Onsuz nefes alamam diye düşünüyorum...

Bir senelik evliyim ilk kez itiraf ediyorum 4 5 kez aklımdan geçti ama gelmesiyle gitmesi bir oldu.Hamileliğimin ilk üç ayında da buhran geçirdim çok o zamanda bi 4 5 kez gelmiştir aklıma.

Son düzenleme:
Evlendiğimiz ilk zamanlar aklımdan geçmedi değil.
Ama şimdi görüyorum ki bunlar biraz fevri davranışlardı ve saçma kavgalardı.
İlk zamanlar olması gerekendi belki de, daha sağlıklıydı belki de.
İnsan zaten daha iyi anlamaya başlıyor daha sonraları birbirini.
Şimdiyse, ailemin yanına gidiyorum arada, 1 hafta kaldığım zamanlar oluyor,
o zamanlarda eşimsiz,orada bile rahat edemiyorum.
Eksik hissediyorum kendimi, onsuz yaptığım şeyler boş ve anlamsız geliyor.
O benim nefesim:asigim:

Boşanma akla geliyorsa, bu ilişki de sıkıntı var demek bana yanlış geliyor.
Tabi ne kadar sıklıkla söylendiği ve durumların ne olduğu da önemli.
Artık oturmuş bir evlilikte sıklıkla dile geliyorsa,
çözülemiyorsa sıkıntılar, bu artık ciddi ciddi bir söylemdir zaten.
Tabi ki sıklıkla dile getirilmemesi bir kelime boşanma kelimesi.
Ama nadir de olsa, birşeylerin içinde sıkıştığını hissettiğinde,
özellikle evliliğin ilk zamanlarında, tartışmalardan sonra,
bu tarz şeyler aklına gelebilir ve dile de gelebilir.
Bu bana biraz normal geliyor.

hiç dile getirmedim bikere yalnız babmı aradığımı sandı ve çok üzüldü pişman oldu babamı aramaya kalktı gelme die aslında ben aramamıştım sadece ona aradığımı ima etmiştim öyle bir ders olduki asla huzurumuzu bozacak durumlardan kaçınırım allahım hiç kimsenin huzur5unu bozmasın inş. saygı ve sevgi dolu güsel evlilkler nasip eder

2 aylık evliyken boşanmayı düşünmüştüm
evliliğe alışamadığımı,ağır geldiğini
çok erken evlendiğimi düşünürken
bunların üzerine eşimin bana
yanlış davranışı,beni üzmesi
BOŞANALIM dememe neden olmuştu

daha bir yılımızı doldurmadık henüz
ama artık boşanalım düşüncesi
aklımdan geçmiyor
sanırım zaman geçtikçe yeni evli çiftler
olgunlaşıp evliliğe alışıyorlar..

Eşimi çok seviyorum,onsuz bir hayat yaşamak istemiyorum
düşüncesi bile içimi acıtıyor,ben artık onsuz olamam
Allah onu başımdan gönlümden eksik etmesin (cümlemizin)
:Saruboceq:

malesef bende 1 defa dile getirdim ve ciddi anlamdada kararlıydım
eşimin ailesinden dolayıydı ama ne zamanki eşim peki benim suçum ne diyince o zaman pişman oldum

geçen yıl aralık sonu gibi dile getirdim ama şöyle biz maddi olarak sıkışık olduğumuz ve kirada olduğumuz halde ailesi eşimin evini depo olarak kullanıyordu bi de hobi amaçlı uğraşları var onun için düşünün adamlardaki lüksü

evi boşaltacaksın yoksa ben evden gidiyorum dedim ailesine söyledi ama adamlar oralı bile olmadı o dönem evdeki eşyalar boşaltılana kadar iki haftada bir felan kavga edip evi terk etmeye kalktım ama sonra anladım ki anasının niyeti zaten bizim boşanmamızı sağlamak bu arada eşime en son ben bu evdeysem seni sevdiğim için ama sen benim sevgimi kötüye kullanıyorsun nasılsa seviyor gitmez diye bana eziyet ediyorsun dedim annesini arayıp çıkıştı en sonunda yuvamı yıkacaksınız o eşyaları görmeyeceğim diye annesi anca o zaman zahmet edip beni aradı kızım yapmayın diye ve eşyaları boşalttılar

ama ikimize de ders oldu hem ben elalem yüzünden yuvamı yıkacağımın farkına vardım hem de eim annesinin gerçek yüzünü gördü

ama ben o dönem boşanmaya hazırdım hazır olmadan yapmamak lazım ayrıca sıksık da telaffuz etmemek cidden sarsılıyorsunuz çünkü

eşim ve ben birbirimize çok bağımlı yaşıyoruz. bazen ben olmasam,yada o olmasa ne yapardık diye geçer aklımdan.
ve çevremizde yada internette gazete de boşanma haberlerini görünce sen olsan ne yapardın? ben olsam ne yapardım? gibi fikirlerde bulunuruz. o hep 'Allah korusun''la başlar cümlelerine.
ama birgün gidersem ne yaparsın diye sorduğumda 'eğer birgün bıkarsan yine de gidemezsin. boşansan da ayrı odalar da yaşarız yine beraber yaşarız gözümün önünde olucan hep ' dedi :) psikopat kocacım :)

her gece uyurken sensiz hiç kalmıyım olur mu der. benden önce ölme sakın der. sanki ölüm bile elimizdeymiş gibi sözler vermemi bekler .tabi bende ondan. sakın bensiz yaşama nefes alma oldu mu derim:)

boşanma durumunda neler yapabiliceğimizi elbette düşünüyoruzdur. kendimizi buradakilerin bu sorunları yaşayanların yerine koyarak cvp veriyoruz.empati yapıyoruz.
olası durumlara karşı hepimizin vardır B planı.
Ama ALLAH KORUSUN. KİMSENİN YUVASI DAĞILMASIN HUZURLA YAŞLANSIN TÜM ÇİFTLER.

bir defa bile aklıma gelmedi ve suna da sonuna kadar eminim esimin hiç aklına gelmemistir beni cok sever oğlunu cok sever kıskanır annemlerde kalıken biel hep aklım sizde der allah benim kocamdan razı olsun bitanem o benim yaa.

yeni evliyken düşünmüştüm bikaç kez
ama dile hiç getirmedim
düşünme sebebim ise evliliğin yükü ağır gelmesiydi orta problem felan yoktu
yani bekarken yaşadığım rahat, sorumsuz hayatı özlüyordum evliliğe adapte olamıyordum ve biz ozaman
yurtdışında yaşıyorduk eşiminde bununla ilgili mutsuzluğu eklenince evlilik benim için çekilmez hal almıştı ilk bikaç ay
sonra çok şükür aştık bunları bende evlilğe alışınca sourn kalmadı ondan beri hiç düşünmedim
Rabbim düşündürmek zorundada bırakmasın inşallah

Back
X