hangi testleri yaptırmalıyımm

peluska06

ikizlerim melek oldu :(
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
2.481
117
688
ben hamile kalmak istiyorum ama 8 aydır olmuyor
doktorlar sorun var mı diye tespit edrken hangi testleri yapıyor deneyimli arkadaşlara sormak istiyorum :) lütfennnnn
ben doktora gittim kan verdim ama neler yaptıklarını bilmiyorum acemilik sormadım bile
sorun yok dedi
eşim desperm testi verdi
ona da sorun yok dedi

canım bende yaptırdım o testlerden benden alttan örnek aldılar smear testi için kandanda kanına kan şekerine hormonlarına bakıyorlar birde idrar testi yapıyorlar bunlar canım bizede bişey yok dedıler bizde bir yıldır istiyoruz

teşekkür edrim canıminşalalh sen de ben de hamiş oluruz

Öncelikle ultrasonla rahim içine bakılır,kist ...vs var mı diye,kist var ise o yönde ilk ilaçlar verilir.ılaçla sonuç alınmayan kist türleri ise operasyonla alınır.
Vajinal muayenenin yapıldığı gün (Şayet gün uygunsa)çeşitli hormonlara bakılır.Hormon tahlilleri regl nin 2. veya 3.günü yapılır.Bunlardan bazıları;östrojen,progesteron,testesteron,Tsh...Yumurtlama sorunu var mı yok mu tespit edilir.Az veya çok çalışan bir hormon var ise de ilaçla bir süre tedavi edilir.

Şayet yumurtlamayı destekleyici ilaç kullanımının uygun olacağına karar verilmişse Rahim filmi ve Emar gibi tetkillerle rahim ve kanallarının durumu tespit edilir.

Kısaca böyle daha pekçok ayrıntı var cnm.

ben de alttan bakmadılar
yumurtlama var mı yok mu diye de bakmadılar
bu ay da olmazsa yine gideyim bari:)
idrar kan horman testi
eşiminde sperm testi
artık bunlardan ne tespit ettilerse sorun yok dediler hayırlısı bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…