Hangisi daha az kötü?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.554
49.194
798
Siz olsaniz...

Normalde istah icin kullandiginiz antidepresani hamile oldugunuz icin biraktiginizdan istahiniz sifir olsa, istahiniz olmadigi icin sutunuz 1 aylik bebeginize yetmese ve formul sut kullanmak zorunda oldugunuz icin bebeginizin gaz sorunu olsa, ayrica bebeginizin yeterince anne sutunden mahrum kalmamasi ugruna gunde ceyrek aldiginiz hafif etkili antidepresani kullanmaya devam eder miydiniz?

Lutfen istah acici seyler onermeyin. Denemedigim sey kalmadi, sorunum psikolojik.

Siz olsaniz...

Normalde istah icin kullandiginiz antidepresani hamile oldugunuz icin biraktiginizdan istahiniz sifir olsa, istahiniz olmadigi icin sutunuz 1 aylik bebeginize yetmese ve formul sut kullanmak zorunda oldugunuz icin bebeginizin gaz sorunu olsa, ayrica bebeginizin yeterince anne sutunden mahrum kalmamasi ugruna gunde ceyrek aldiginiz hafif etkili antidepresani kullanmaya devam eder miydiniz?

Lutfen istah acici seyler onermeyin. Denemedigim sey kalmadi, sorunum psikolojik.

Dr . vitamin verdi mi .

Ben çok anlamam ama, antidepresan kimyasal sonuçta, minik buna maruz kalmamalı bence Wolf.
Gaz sorunu için başka çözümler önerenler olur belki. Yani ben de pek emmemişim, şükür normal seyrinde büyüdüğümü söylüyor annem.
Ama bence uzmanına danış. Ben ne anneyim ne de iştah sorunum oldu.

Dr . vitamin verdi mi .

Vitamin aliyorum. Ayrica lactamil, humana vs. bir cok yan urun destegi de aliyorum.

Doktora danış derim

Kendi doktorumla henuz konusmadim ama psikiyatristim kullanmalisin diyor. Doktora gitmeden once tercihleri merak ettim. Eger doktor kullan derse kullanmali miyim karar veremedim. Hamileyken kbb doktoru prospektusunde "hamileler kullanmamalidir" ibaresi olan bir ilac vermisti. O yuzden sorayim dedim.

uzman değilim ancak antidepresanın türüne bağlı sanırım. süte geçen geçmeyen ilaçlar gibi onlar da bu tür ayırımlar olabilir. bir doktora danışmakta fayda var.

Ben çok anlamam ama, antidepresan kimyasal sonuçta, minik buna maruz kalmamalı bence Wolf.
Gaz sorunu için başka çözümler önerenler olur belki. Yani ben de pek emmemişim, şükür normal seyrinde büyüdüğümü söylüyor annem.
Ama bence uzmanına danış. Ben ne anneyim ne de iştah sorunum oldu.

Hani sutu olmayan biri degilim, yemek yiyebilsem sutum olacak ya o yuzden takiyorum. Gaz icin kullanmak zorunda kaldigi ilaclarda da kimyasallar var. Kotunun iyisine karar vermem lazim.

uzman değilim ancak antidepresanın türüne bağlı sanırım. süte geçen geçmeyen ilaçlar gibi onlar da bu tür ayırımlar olabilir. bir doktora danışmakta fayda var.

Sute az gecen bir ilac. Ayrica tamamini degil ceyregini kullaniyorum.

İlacı alma. Sütün beslenmeyle çokta bi alakası yok benimde hiç istahim yoktu emzirirken 48kiloydum ama 3 bebeğe bile yetecek kadar çok sütüm vardı. Bol bol su iç meyve suyu iç yeter. Ama sakın ilaç alma bebeğine yazık canim

Doktorunuz kullanmada zarar yok diyorsa kullanırım. .

Ben olsam mamayla beslerdim eğer antidepresan kullanmak zorundaysam. Ne olursa olsun bir ilaç içiyorsunuz ve bu süte geçiyor.mama bence daha masum onun yanında.

İştahsızlık psikolojik mi, yani zorlasanız da yiyemiyor musunuz?
Psikoloğunuz buna bir çözüm üretmeli, sütün yetmesi açısından.
Bir olay mı yaşadınız yemek yemekle ilgili meraktan soruyorum ilk defa duydum dao_O

bu biraz hamile iken sigara içme durumu olan tiryakilerin durumuna benzemiş. öyle bir arkadaşım vardı, doktoru kendisine göre sigara takvimi yapmıştı, çünkü öbür türlü bebeğine daha çok zarar verebileceğini söylemişti...

gerçekten zor durum. sizi çok iyi anlıyorum... umarım en doğru yol hangisi ise onu uygularsınız

İlacı alma. Sütün beslenmeyle çokta bi alakası yok benimde hiç istahim yoktu emzirirken 48kiloydum ama 3 bebeğe bile yetecek kadar çok sütüm vardı. Bol bol su iç meyve suyu iç yeter. Ama sakın ilaç alma bebeğine yazık canim

Lactamil, humana, hosaf, malt icecekleri, su vs. bol bol aliyorum. Icim disim icevek oldu. Ona ragmen cogalmiyor.

İştahsızlık psikolojik mi, yani zorlasanız da yiyemiyor musunuz?
Psikoloğunuz buna bir çözüm üretmeli, sütün yetmesi açısından.
Bir olay mı yaşadınız yemek yemekle ilgili meraktan soruyorum ilk defa duydum dao_O

Zorlayinca ters tepiyor maalesef. Psikiyatristimle cok sey denedik ama tedaviye gec baslandigi icin sonuc almak zorlasti. Anksiyete bozuklugum var. O da mideme vuruyor maalesef.

bu biraz hamile iken sigara içme durumu olan tiryakilerin durumuna benzemiş. öyle bir arkadaşım vardı, doktoru kendisine göre sigara takvimi yapmıştı, çünkü öbür türlü bebeğine daha çok zarar verebileceğini söylemişti...

gerçekten zor durum. sizi çok iyi anlıyorum... umarım en doğru yol hangisi ise onu uygularsınız

Umarim, cok sagolun.

Neden sürekli kendini sucluyorsun? Belki bundan vazgeçersen sutunde artar.
Kendini suclamayi bırak. Ilacida süte geçiyorsa ki muhtemelen geçiyor, bırak kullanma.
Malt içecek iç.
Benim iştahım gayet yerindeydi ama bende mama takviye yaptım. Gaz da oldu evet ama mamayi degistirince ve rezene cayi icince geçti. Bu kadar dertlenme bir şekilde büyüyecek o bebek.
Tadını cikaramazsin ki sen böyle anneligin.
Istemedin mi? ugrasmadin mi o bebek için. Al koynuna sar. Huzur dol. Mutlu ol bak bakalim birde o zaman sütün nasıl artıyor. .

Canım kesinlikle antidepresanı güvenle kullanabilirsin.ben antidepresan kullanırken hamile kaldım,doktorum çok iyi bir hastanede türkiyede sayılı doktorlardan biri(bunu söylüyorum nerden emin olcaz dersen diye) ; 3aydan sonra kullanmaya devam edebiliriz kötü olursan dedi ben şuan iyi olduğumu ama doğumdan sora ne olur bilemem dedim.oda doğumdan sora daha rahat kullanabilirsin süte geçen miktar bebeği etkilicek doz asla olmaz dedi.ben doğum yapar yapmaz hemen antidepresana başlıcam ve emzirmeye devam edicem doktorumla öyle konuştuk.sende kadın doğum ve çocuk doktorunuza danış ve asla korkmadan kullan.burdan tanıştığım bi arkadaş gebeliktede antidepresan kullandı ,şuan emziriyor ve dahada ağırına geçti doktoru ve bebek çok sağlıklı.ki sen daha hafif kullancakmışsın hiç bişey olmaz.sütün çok daha önemli.bu benim fikrim.

Arkadasim sut arttirici milk plus kullaniyor gaz yapmıyor üstelik
Istahla ilgili bisey söylemedi
bence yogurt yumurta sut icmelisin ve omega3 takviye bebek icin yapabilirsin bence:anneadayı:

Mutlaka doktorunuza danışın derim,eğer anne sütüne geçiyorsa ilaç, size etki ettiğinden daha farklı şekilde etki edebilir bebeğinize. Aman diyeyim doktorunuza danışmadan bir şey yapmayın :)

benim bildiğim kadarıyla antidepresan kullanıyoken emzirmemek gerek. markadan markaya değişiyodur belki bilemem ama anne sütü vericem diye bebeğe daha fazla zarar verme derim. mama kullanan çok fazla anne var. stres yapma kendini artık

Peki bu çeyrek aldığın antidepresan iştahını aciyormu gerçekten hapur hupur yedirip süt yapıyorsa kullan tabi
Ama yaptığı çok minik bir etkiyse sanirim kullanmazdim
Peki yeterince su icebiliyomusun?

Vitamin aliyorum. Ayrica lactamil, humana vs. bir cok yan urun destegi de aliyorum.

Kendi doktorumla henuz konusmadim ama psikiyatristim kullanmalisin diyor. Doktora gitmeden once tercihleri merak ettim. Eger doktor kullan derse kullanmali miyim karar veremedim. Hamileyken kbb doktoru prospektusunde "hamileler kullanmamalidir" ibaresi olan bir ilac vermisti. O yuzden sorayim dedim.
Welness diye bi şey varmış milkshake veya nesquik tarzı diyim.. sütü olmayıp da bunu içerek hem günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılayıp hem de sütü artan bebeğini doya doya emziren bi kaç anne tanıyorum.. netten bi bakun isterseniz.. asla ilaç falan değil onu özellikle belirteyim.. oğlumda ben de 6 ay zor emzirmiştim bidaha çocuğum olursa aynı sorunu yaşamayım diye epey yaptığım araştırma sonucu ulaşmıştım buna da..

Kapalı iştah açık iştahtan çok daha zor bilirim ikisini de dönem dönem yaşıyorum.. iştah bi şekilde kapatılıyo ama açmak zor.. o yüzden kolaylıklar diliyorum..

Edit: ismini vermem uygun mu bilmiyorum ama eczanelerde satılan bildiğim süt arttırıcı bi damla var..

Back
X