Hangisi daha az kötü?

Oncelikle gozunuz aydin olsun.saglikla buyutun insallah bebeginizi.
Ben de dogumdan sonra yasadigim psikolojik sikintiyi kendi basima asamayinca psikiyatriye gittim.dr.dusuk mg.li bir ilac yazdi kaygi bozuklugum vardi.emzirirken icebilirsin gonul rahatligiyla dedi cok rahat bir sekilde.ya icmeyip kotuye gidecek cocuguma bakamiycaktim yada icip bunu atlatacaktim.ictim 6 ay kullandim ilaci.sonra biraktim .dolu dolu da emzirdim.yani burda dr.gerekli gormese o ilaci yazmaz zaten emzirdiginizi biliyor.
Arkadaslarin cogunlugu sut arttirici yontemler yazmis.bunu yasayan bilir ki sizin problem tamamen psikolojik ve anne sutu stresten hemen etkileniyor maalesef.cozum kafayi rahatlatabilmek.
Doktorunuz kullanin diyorsa kullanin lutfen ilacinizi

Canım bebiş etkili bi biçimde emiyor mu?eğer emiyosa sutun kolay kolay kesilmez

Birçok hekime göre sütün beslenmeyle çok alakası yok.su içmek yeterli oluyor diye öğretmişlerdi tıp fakültesinde .sizin yerinizde olsam 6.aya kadar antidepresan başlamam ek gıdaya gecince hala probleminiz devam ederse o zaman yine düşünürsünüz.

Canim ben emzirirken kullanilabilen bi antidepresan biliyorum ve kullanmistim. İstah da aciyor.
Yalniz süt konusunda etkili olmuyordu. Benim yediklerimle süt üretiminin bi etkisi olmuyordu.
Ama sen oyle inaniyorsan belki olur, yeyince sütün fazlalasabilir bilemiyorum :KK66:

Siz olsaniz...

Normalde istah icin kullandiginiz antidepresani hamile oldugunuz icin biraktiginizdan istahiniz sifir olsa, istahiniz olmadigi icin sutunuz 1 aylik bebeginize yetmese ve formul sut kullanmak zorunda oldugunuz icin bebeginizin gaz sorunu olsa, ayrica bebeginizin yeterince anne sutunden mahrum kalmamasi ugruna gunde ceyrek aldiginiz hafif etkili antidepresani kullanmaya devam eder miydiniz?

Lutfen istah acici seyler onermeyin. Denemedigim sey kalmadi, sorunum psikolojik.
Valla ben bizzat kendim 12 gün anne sütü almışım,kızım 3 ay yarım yarım ikimizde turp gibiyiz. Anne sütünden daha önemli bişey varsa annenin kendisidir

Ben sütün yemek yemekle arttığını sanmıyorum gerçi kişiye göre değişir belki ama ben 47-48 kiloyum çok bi şey de yemiyorum ama bebeğim sekiz aylık olacak hala sütüm var hiç mama da kullanmadım. Doktor onay verirse ilacı dene derim ben eğer artış varsa devam edersin anne sütü gibisi yok nede olsa

Bol uyku + sivi + emzirme. Sutu artiran bunlar. Az yeseniz de sutunuz olur.
Isterseniz elektrikli pompa yardimiyla da artirabilirsiniz.
Ama yeterli beslenmezseniz sizin vucudunuzdan gider.

Emzirirken kullanabilecek antidepresanlar olduğunu psikologum soylemisti.. genede doktora danisin..

Ama ben olsam eger ona bagimli gibiysem anne sutu icin devam ederdim..

Buarada bebeginize devam sutu gaz yaptiysa "bebelac gold" u deneyin.. piyasadaki en sindirimi kolay mamaymis.. gorumcemin kizinda da gaz sorunu vardi,doktor onerdi..

Son düzenleme:
doktor ne derse o elbette;

ama sanırım az da olsa süte geçecek,
ben bu durumda tercih etmezdim diye düşünüyorum, 6 ay kadar mama + anne sütü ile idare eder, 6. aydan sonra sütü kesip ilacıma başlardım muhtemelen. gaz bebeğe rahatsızlık verir ama bir çok bebekte gaz sorunu var, atlatırsınız bir şekilde.

Aslinda sut uretiminin beslenmeyle pek alakasi yok.
Bol sivi alimi,stresten uzak durmak, duzenli uyku..
En temel seyleri bu..
Onun disinda kendinizi zorlayarak gunde 3-4 hurma,1 bardak rezene cayi icseniz bunlar yardimci olabilir. Humana vs iciyormussunuz zaten..

Onemli olan dogru emzirmek,bebegin memeyi bosaltmasi ve 2 saatte 1 duzenli olarak vermek..

Antidepresan kullandığını diğer doktor biliyor mu? Çeyrek de alsan bebeğe zararı olmasın?
Biz de formül mamaya çok erken başladık,iştahım iyiydi ama kızım çok emmiyordu,emzirmeye kalkınca şiddetle ağlayıp reddediyordu ve zamanla kesildi.Buna en çok biberonla formül mama içmenin rahatlığı sebep oldu bence. Sana tavsiyem,ek gıdayı kaşıkla vermen.
İlaç için de doktora danış derim,içebilirsin derse al,zararlı derse de formül mama+anne sütü devam et bence tabiki ilacı da içme. Hangisi daha az kötü diyorsun ya bence en kötüsü antidepresan

Merak ettigim icin soruyorum, istahiniz olmasa bile sadece sutunuz olsun diye belirli zamanlarda birseyler yiyemiyor musunuz?
Mesela benim de ilk dogum yaptigim zamanlar hic istahim yoktu, ama sut icin birseyler yemege zorluyordum kendimi, ozellikle sut yapacak seylerden.

Çocuk doktoru+psikiyatrist onaylarsa kullanırdım ben... onlar mutlaka fayda/zarar analizi yapacaktır... kendinizi lütfen suçlamayın... kullanma derlerse de mama ile devam edersiniz... Allah bağışlasın sizi birbirinize

Canim öncelikle golden diye keci sütünden yapilan mama var hem anne sütüne cok yakin hemde gaz sorunu yapmiyor. Birde biogia diye gaz damlasi var tamamen canli bakteri barindiriyor. Cok küçük sisede fiyati 40 tl. 15 gün de bitiyor ama gaz sorununa kesin çözüm. Ilaci kullanma ve cok su tüketmene rağmen sütün az geliyorsa fazla kafana takma yettigi yere kadar.

Ben kizimi antidepresan kullanarak 10 ay emzirdim cok sukur bi sorun olmadi ama tabiki dozu ve hangi grup antidepresant oldugu da onemli. Istah olmamasi sorun degilde emzirme olayinda bol bol su tuketmek gerekiyor isin sirri olda. Istahsiz olabilirsiniz ama bence gunde 2 kere filan bile dogru yiyeceklerden yeseniz ve bol su icseniz vucudunuz o sutu yapacaktir. Anneligin ilk donemlerinde insan bunalima giriyor bu sut durumundan. Kendini cok kasma doktoruna danis sutun yettigi kadar. Yetmedigi yerde takviye vereceksin canim kendine yuklenme. Ama ben agir bi panik atak gecirmistim dogum sonrasi ondan ilac tedavisiyle emzirdim

doktor ne derse o tabi ki ama öncelikle yemek sütü artırmaz çok ta fazla. su için, komposto filan sütü sıvı şeyler artırır diye biliyorum ben.
ikincisi bebeğin vücuduna antidepresan alması çeyrek te olsa, miligramlık ta olsa bence pek iyi değil. onun yerine mamadan azıcık gazı oluversin yeğlerim sanırım. bebekte gaz sorunu zaten olur.
mama+anne sütü ile inşallah turrrp gibi büyütürsünüz bebeğinizi.

Siz olsaniz...

Normalde istah icin kullandiginiz antidepresani hamile oldugunuz icin biraktiginizdan istahiniz sifir olsa, istahiniz olmadigi icin sutunuz 1 aylik bebeginize yetmese ve formul sut kullanmak zorunda oldugunuz icin bebeginizin gaz sorunu olsa, ayrica bebeginizin yeterince anne sutunden mahrum kalmamasi ugruna gunde ceyrek aldiginiz hafif etkili antidepresani kullanmaya devam eder miydiniz?

Lutfen istah acici seyler onermeyin. Denemedigim sey kalmadi, sorunum psikolojik.
Bunun en sağlıkllı ve net cevabını doktor verir.Kulaktan dolma bilgilerle hareket etme.

Bence anne sütünü almaya devam etsin.. Antidepresan anne sütüne geçse bile o kadar etkileyeceğini sanmıyorum.

Back
X