Hangisi daha mantıklı

Hangisi daha mantıklı

• 5-10 yıllık binada ev almak

OY: 7 87,5%
  • Kentsel Dönüşümü beklemek

OY: 1 12,5%

• Ankete Katılan
    8

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.453
1.791
133
Merhaba kızlar bir şey danışmak istiyorum. Ailemle yaşıyorum, çalışıyorum şu an ama işten şubat-mart gibi çıkacağım. İşten çıkınca burun ameliyatı olacağım için iş bulmadan çıkacağım. annemle babamın az çok bir birikimi var. ev kira değil ama çok küçük. Biz küçükken idare ediyorduk ama şimdi hiçbir şeyimiz sığmıyor. her şey üst üste. evde 5 kişiyiz. 16 yıldan fazla oldu bu eve taşınalı. Evimize hırsız girdi 4 yıl önce. Haziran ayında akşam 6 gibi üst katamıza da hırsız girdi,birkaç yıl önce 4. kata hırsız girdi. Sürekli hırsızlık olayı oluyor. Evi saçma sapan insanlar ariyor. Babam inatla ev almak istemiyor. hak veriyorum borca girmek istemiyor. şu zamana kadar sürekli borç vs uğraştı durdu. şimdi gözü kesmiyor haklı. ama sürekli birileri babamdan borç alıyor ve ihtiyacı olmadığını bildikleri için asır sonra geri veriyorlar parayı. Bende işegirince ev alalım diyorum kentsel dönüşüm başladı zaten her yerde diyor.Sokaktaki tüm binalar eski ve birbirine yapışık düzende. Sanırım kentsel dönüşüm için tüm sokaktan onay alınması mı gerekiyor? İnternette baktım bu tarz bı şey bulamadım.

Şimdi sizce kentsel dönüşümü beklemek mi mantıklı (ne zaman olacağı belirsiz) yoksa 5-10 yıllık bir ev almak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepiniz hep aynı evde kalmayacaksınız ki?

Eskiden aile evimiz bana küçük görünürdü, derken üniversiteye başladım, sonra da geri dönmedim. Ardından kardeşim üniversiteye başladı, o çıktı gitti. Babam da vefat edince annem şimdi bir başına kaldı, iyi ki diyorum değiştirmemişler evi, anneme fazla bile geliyor artık.

Babanızla güç birleştirip ev ödeyip ilerde miras konularını bulandırmaktansa, siz kendi gelirinizle kendi hayatınızı kurun derim naçizane.

Babanız kentsel dönüşüm gelince düşünür taşınır, baskı yapmayın bence.

Bu arada hırsızlık her yerde sıkıntı, Güneybatı Ege'deki evime de hırsız girdi, Doğu Karadeniz'dekine de.

Kaç yıllık olursa olsun kendi evinize çıkmanız en hayırlısı bence.
Ne olursa olsun inanın kendi evi gibisi yok.
Kentsel dönüşüm süreci uzun bir süreç bence beklemeden çıkın.

Doğru kalmayacağız ama en azından henüz evde ayrılma gibi bir şey yokken birlikte daha geniş bir eve çıkalım istiyorum. hem ben de büyük ölçüde yardımcı olurum direkt babama kalmaz masrafı.

Kaç yıllık olursa olsun kendi evinize çıkmanız en hayırlısı bence.
Ne olursa olsun inanın kendi evi gibisi yok.
Kentsel dönüşüm süreci uzun bir süreç bence beklemeden çıkın.

şu an kendi evimiz ama küçük bir ev. eskiden küçükken idare ediliyordu ama şimdi her şey üst üste :)

Bence babanızı girmek istemediği bir borca zorlamayın.
Sonra ufacık bir sorunda sıkıntısını siz çekersiniz.

Kentsel dönüşüm insana sandığınız kadar iyi şeyler getirmiyor, oda borç çıkaracak sizi nereye gönderecekleri belli mi aynı yeremi yapılacak önemli
Ben olsam kentsel dönüşüm kapıya dayanmadan orayı satar yeni eve geçerdim

aa ben aynı yerde olacak sanıyordum

Ben 'akıllık' ettim. Bizimkiler iyi evde otursun güzel bir evde yaşayalım dedim. Bütün paramı eve verdim sonra noldu yardım etmedi oldu. Kendi hayatımı daha yeni yeni kuruyorum. Almak isteyen her türlü alır zaten.

yok ya annem hayatta öyle bir şey demez. o konuda içim rahat :)

Babanız? yasınız 22 sanırım ben olsam girmezdim.Benim 22 (2 sene önce ) yaşındayken kadar çok planım vardı ki.

babam da demez aslında. yardım vs beklemiyor ki. benim de öyle çok planım var kafamda. allak bullak ettim kafamı. onu yapayım bunu yapayım sonuç sıfır olacak diye korkuyorum :))))))

aa ben aynı yerde olacak sanıyordum

Istanbulda merkezi ilcelerden birinde yapilan kentsel donusum 3. Kopru yolunda sacma sapan bi yer onerilmis. O cadde tamamen kapatilacak avm yapilacakmis
Evlerin degeri de dustu alacak kimsede cikmiyor yeni yapilacak eve de dunya borc cikiyor

Istanbulda merkezi ilcelerden birinde yapilan kentsel donusum 3. Kopru yolunda sacma sapan bi yer onerilmis. O cadde tamamen kapatilacak avm yapilacakmis
Evlerin degeri de dustu alacak kimsede cikmiyor yeni yapilacak eve de dunya borc cikiyor

sahiden vahimmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…