Hangisi Daha Zor?

Ayyy geldim yine!!!!hihoyyyt
Acı çekenin zor durumda olduğu,herkes gidince başbaşa sorunlarla kaldığı muhakkak..
Bir yanım bunu savunduğu için zaten vicdanen rahatım..
Diğer yandan dost adını koyduğumuz kişinin çabasına kıyamıyoruz işte..:çok üzgünüm:
Bu arada; dostluğun sınavı olmaz be Elfidam...
Dost bu.
Ya vardır ya da yoktur:1hug:

biliyorum Laliş...

ayrıntılara takılma bence...
sınav, sınanmak çok da önemli değil burada...
laliş seni dostluk sınavına tabi tutmadı...
lalişin buna değip değmeyeceği de değildir konu...
hangi durum daha zorsa soru...
lalişin durumu daha zordu...daha ağırdı...
ikisi birbiriyle mukayase dahi edilmez bana göre...

yok ben ona cevap bile vermemiştim aslında...
çünkü benim için kime daha zor olduğu belli...
sen söyledin sınavı, sınanmayı diye cevap verdim...
ayrıntıysa..evet...önemlidir ayrıntılar...
lalişin değip değmeyeceği de önemlidir...değmezmiş be demek ağırdır benim için...hatta herkes için ağırdır...inkar etseler bile...

yok ben ona cevap bile vermemiştim aslında...
çünkü benim için kime daha zor olduğu belli...
sen söyledin sınavı, sınanmayı diye cevap verdim...
ayrıntıysa..evet...önemlidir ayrıntılar...
lalişin değip değmeyeceği de önemlidir...değmezmiş be demek ağırdır benim için...hatta herkes için ağırdır...inkar etseler bile...

he betiş heee...

ayrıntılara takılma bence...
sınav, sınanmak çok da önemli değil burada...
laliş seni dostluk sınavına tabi tutmadı...
lalişin buna değip değmeyeceği de değildir konu...
hangi durum daha zorsa soru...
lalişin durumu daha zordu...daha ağırdı...
ikisi birbiriyle mukayase dahi edilmez bana göre...

Çünkü Acıyı yaşayan,Acısını kırgınlıklarını,Dostu ile paylaştıktan sonra kendi özünde yanlız kalıyor.

Telefonlar Meşgul..Faxı bekliyorum çek hemen.çıkıcam netten.
He buarada ben sizi çok seviyim.
Betişimi daha çok seviyim
bende boşanacam yakında...
Görcez bakalım:jeyyar:

Çünkü Acıyı yaşayan,Acısını kırgınlıklarını,Dostu ile paylaştıktan sonra kendi özünde yanlız kalıyor.

tabiki öyle...
karşıdaki başka şeylere yönleniyor...
aklından çıkarıyor...
doğru...
ama şu da var...karşıdakinin de durumu zorsa...onun da yükleri varsa taşımak zorunda olduğu...herkesin var tabiki...ama onunki ağır yüklerse...
işte o zaman dinleyen için daha zor olabilir...
kendini askıya alıp onu yaşamak zordur zeynebim...
lale ve ben de lalenin durumu daha zordu belki...
ama farklı da olabilirdi...

Ne kadar güzle bir dostluk hep böyle devam etsin.. şimdi sizde haklısınız kendince dostunuz da. Sizin en zor en sancılı günlerinizde yanınızda olan size moral destek vermeye çalışan biri var eminimki bu dostunuz sayesinde daha çabuk atlatırsınız sıkıntılarınızı daha derin depresyon yaşamazsınıZ...
Bence dostunuza kankanıza sımsıkı sarılın yaralarınız iyileştiğinde ilacınıza şükredeceksiniz..

he barzey hee...

yalnız kalıyor tabi de ben o boyuttan bakmamıştım konuya...
isteyerek, gönülden, severek yapılan şeyin bir zorluğu yoktur...
zorda olsa zor değildir aslında...

Deniz'i okudukça Betiş'i daha iyi anladım aslında..
Evet zor işleri teselli eden kesimin..
Bizler ağlarken kalp kırabilirken onların"Hayır şu anda müsait değilim,sonra konuşalım" deme lüksleri bile yok..:delphin:

öncelikle boşanma kararın için çok üzgünüm lalişim. ama senin hakkında hangisi daha hayırlısı olacaksa öyle olsun nitekim mutlu olmanı dilerim çünkü hakediyorsun. buna üzüldüm bir de üzülmene çok üzüldüm. ama ben yakınlarımın derdini paylaştıkça sanki onun derdini hafifletiyormuşum gibi gelir ve bu kendimi iyi hissetmemi sağlar. ki betty çok anlayışlı çok iyi birisidir benden iyi olmasın :kedi:
seni çok seviyorum. ne olursa olsun canını sıkma

öncelikle boşanma kararın için çok üzgünüm lalişim. ama senin hakkında hangisi daha hayırlısı olacaksa öyle olsun nitekim mutlu olmanı dilerim çünkü hakediyorsun. buna üzüldüm bir de üzülmene çok üzüldüm. ama ben yakınlarımın derdini paylaştıkça sanki onun derdini hafifletiyormuşum gibi gelir ve bu kendimi iyi hissetmemi sağlar. ki betty çok anlayışlı çok iyi birisidir benden iyi olmasın :kedi:
seni çok seviyorum. ne olursa olsun canını sıkma

Sağolasın canım..
Artık iyiyim şükür ya..
Geçti o günler,geceler..:lepi:

Bence bazı durumlarda teselli edenin işi daha zor bazen öyle anlar olur ki karşınızdaki insan için elinizden gelen hiç bir şey yoksa teselli eden daha çok kahrolur.

ımkansızlıklar içinde imkan yaratmaya çalışmak, yoktan varetmeye çalışmak gibi birşey gelde işin içinden çık.

Diğer durumlarda eşdeğer sayılır.

daha karşılaştırılması yapılmasının güç olduğu bir konu benim için.
örnekleyerek değil de genelden bahsedersek;
derdi çeken kişi için hayattaki en zor anlardır; en güç şeyi o yaşıyordur; içi parçalanıyordur.
muhtemelen karşısındakinin o an yaşadıklarını, içinde bulunduğu durumu düşünemiyordur çünkü nasılsa kendinden kötü durumda olamaz.
derdi dinleyen kişi ise o anda yaşadıklarının hiçbirini anlatamaz karşı tarafa.
belki iş yerinde hüngür şakır ağlamıştır ama karşısındakine boş geleceğini bilir bunun; ya da hafif geleceğini.
öyle olmasa bile anlatamaz çünkü zaman dinleme zamanıdır, derde dert ekleme değil..

yani yaşayana yaşadıkları çok zordur, dinleyene çaresizlik zordur.
yaşayana bitmeyecek gibi geldiğinden zordur, dinleyene değerlisinin canının acısını dindirememek zordur..

ama tek güzel kalan yanı sular durulunca elindeki arkadaşlığın ne güzel olduğunu bilmektir..

bence ikisi birbirinden çok farklı mukayese edilemez zorluklar,
hani her işin kendine göre bir zorluğu vardır yaa bunun da öyle...
laalenin durumu çok zordu,çok çok zordu hatta,
sıkıntı çekti,üzüldü,kim bilir ne kadar ağladı,
ama bettyde onunla ağladı,onunla gülmeye çalıştı,
her anında,nefes alışında dahi yanında olmaya çalıştı,
onun acısını onun gibi yaşayamaz belki ama ufak ayrıntı;
onun acısıda dostunun acısıydı,onu öyle acıylıyken görmektir
(şimdi ben bunlara şahit olmadım,sadece yazılanlardan çıkardım,sen nerden biliyorsun der falan biri ona göre yazdımkaydirigubbakcemile)
sonuç olarak laalecim bence mukayese edilmez,dertler faklı,sıkıntılar farklı,
ama eşit olan,ikinizinde dostluğu....
daim olsun inşallahh...:nazar:

Back
X