Hangisi doğru ?

Favelayn

İçerden yeni çıktım
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
2.140
3.744
63
Herkese merhaba bu saat oldu uyuyamadım, ben astsubaylik için başvuru yaptım ve mülakata çağırıldim çok istediğim bir meslek . Öncesinde boyum tutmadığı için başvuru yapamiyordum su an sınır düştü ve denemek istedim ..
Bir buçuk yaşında kızım var eğer kazanirsam yaklaşık 2 yaşında olduğunda egitim baslayacak.
Eğitim ankara da biz istanbulda oturuyoruz ailem başka bir sehirde.
6 ay annemde kalması gerekecek kızımın eğer gidersem.
İkilemde kaldım eğer çalışırsam ona çok daha güzel bir hayat sunabilirim , ama bu ayrı kalacagimiz zaman çok fazla..
Nasıl etkilenir beni kesin unutur bu ikimiz içinde ağır ama ortada onun geleceği ve hayalimdeki meslek var
Cikmazdayim resmen..
Siz olsanız ne yapardınız?

6 ay hiç mi görüşemeyeceksiniz kısmını anlamadım. Eğitim süreci nasıl? Hafta sonu serbest mi? Öyleyse anneniz sizinle gelse, çocuğunuza baksa Ankara'da, baba da hafta sonları İstanbul'dan gelse, böylece herkes birbirini görür. Ya da çocuk babayla kalsa, siz hafta sonları İstanbul'a gelseniz... Ama 6 ay boyunca dışarı hiç çıkamayacaksanız, yerinizde olsam başka iş imkanlarını zorlardım. Hayallerinizin peşinden gitmeniz güzel de, hiçbir hayal 2 yaş bebesini 6 ay annesiz bırakmaya değmez bence. Bir dengeyi, ortayı bulmak lazım böyle işlerde.

Siz dayanabilirseniz çok da düşkün degilse kızınız size düşünebilirsiniz. En kötü haftasonları gidebilirsiniz o da giderseniz. Ama sıkı eğitim olur diye düşünüyorum. O da olursa tabiki. Önce sınavı geçin gerisini halledersiniz.

Kesinlikle çocuğumu bırakmazdım net çünkü hiç bir hayal beni 5/6 ay çocuğumdan ayrı bıracak kadar güzel olamaz
Tabi bu benim fikrim

Kızınızı hergün bile görecek olsanız başka bir evde kalması şartını asla savunmazdım. Ki siz 6 ay görüşememekten bahsediyorsunuz. Çocuk sizi unutmaz. Keşke unutsa da anne yokluğunu hissetmese ama unutamaz işte. Bile bile çocuğun kolunu kanadını kırmayın. Ne var bu gelecekte bu kadar endişe duyacak onuda bilmiyorum. Okula başlamasına 4 sene var daha, hayat kim bilir daha ne seçenekler sunacak size.

İzin günümüzün olmayacağını varsaymissiniz sanırım ama kurallara uydugunuz sürece ve ülke sartlari normalse izinler iptal edilmez

annen seninle gelemez mi 6 aylığına

2 yaşında tam karakterinin oturacağı yaşta özgüven ve bağlanma yaşlarında ayrı kalmak kötü bir durum olur, ayrıca sonrasında da çocugunuzu sık sık bırakmanız gerekmeyecekmi? Mesleğiniz uzun görevlere ve izinsiz çalışmaya yönelik değilmi? 2 kere 3 kere düşünün. Hiç bir çocuk meslek ugruna en önemli zamanlarında anneden ayrı kalmamalı herşeyin farkında olduğu bir yaş

Hiç bir amaç çocuğumu annesiz bırakacak kadar ulvi olamaz benim için..

Eğitim sürecini yazmamışsınız. Eğer haftasonları görüşebilecekseniz anneniz ve çocuğunuz Ankara'ya taşınsın o sürede..
Evet hayaller önemli ama siz öncelikle bir annesiniz..

2 yaşındaki çocuk anneyi unutmaz. Unutsa daha kolay olurdu zaten. Asıl mesele yokluğunuzu hisseder..

Çok uzun bir süre Çok minik yavrunuz.
Eğer yatılı değilse ev tutun alın yanınıza yavrunuzu anneniz kardeşiniz gelsin.
Ben çalışan bir bayanım doğumdan sonra 2 yıl ücretsiz izin alıp kızıma baktım izin bitimi dönünce işe bile çok sorun yaşadım sekiz beş mesai saatleri olduğu halde Çok zor alıştık bende kızımda . Anladığım kadarıyla sizde kendiniz büyütmüşsünüz çocuğunuzu hep yanınızda Çok zorlanır emin olun çocuklar asla unutmuyorlar sonradan büyüdüğünde sorun olur onun için.

2 yaş ile 2 buçuk yaş arasında nasıl fark var biliyor musunuz?
6 ay deyip geçilmeyecek kadar büyük fark var.

Eğitim süresince ayrı evde kalınamıyor mu yatılı mı oluyor eğitimler
Haftasonu izinleride yok mu
Anneniz ankaraya ev tutsanız gelemez mi
6ay görmemek icin cok uzun ama haftasonları tatilse özellikle neden olmasın

çocuk için yıkım olur.kıymayın.aynı şehırde olmanın çaresıne bakın.çok istıyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…